Избор врата на унутрашњим вратима: погледи, инсталација, фотографије

Врло једноставно занимање је уградња унутрашњих врата. Међутим, у овом случају постоје многе нијансе које треба знати. У супротном, једноставно је немогуће на квалитетан начин уградити структуру врата. Посебно тешко занимање може постати за особу која по први пут започиње задатак, као што је уградња унутрашњих врата. У овом чланку ћемо описати главне нијансе имплементације инсталације.

садржај

 • Да ли вам је потребан избор?
 • функције избора
 • Које су изабране табле?
 • Предности узорковања шперплоче
 • Како одредити величину?
 • Најлакши начин за инсталацију
 • закључак

Да ли вам је потребан избор?

Мислимо да ће бити логично почети од најједноставнијих. Да ли је потребно користити за вријеме узорковања? Многи људи чак и не знају шта је то. Избор за унутрашња врата је посебна плоча, у којојширина није мања од 5 цм . Дужина обично износи 215 цм. Потреба за таквим тракама може настати од власника стана у случају да је ширина врата мања од дебљине зида у који је уграђена структура врата. Мора се рећи да се инсталација избора врши директно у уоквирењу унутрашњих врата.

функције избора

Рониоци нису само функционални елементи унутрашњих врата, већ и компоненте које обављају одређену естетску функцију.

Главне предности њихове примене:

 • , уз помоћ њих, поклопац косина је опремљен неравним вратимаповршина;
 • обезбеђују заштиту од загађења;
 • је добро рјешење ако је задатак сигурно учврстити врата;
 • искључује изглед врата за изобличење.

Имајте на уму да се уградња дрвених летвица може вршити не само током уградње врата, већ и ако су врата већ инсталирана.

Које су изабране табле?

Ако не желите да купите радњу и платите новац за ове ствари, онда можетебезбедно да их направите својим рукама , трошите мало времена и уштедите новац. У овом случају нема компликованих тренутака. Често, за њихову производњу, користе обичну дугачку даску са равном површином, из које се режу одабрани елементи.

Често се плоча од летве користи за израду коцкица за зидове велике дебљине. Ако зидови нису само дебели, већ се и акумулирају влага, тада се за избор може користити и влажна шперплоча. Да бисте додали такав елемент привлачности, можете са вањске површине извести посебно лијепљење посебног самољепљивог филма.

Предности узорковања шперплоче

Избор шперплоче, као и било којег другог материјала,има своје предности:

 • Повезивање је искључено током рада;
 • Ако је задатак извршити танки рад на рубовима, онда, користећи узорке шперплоче, искључиће се пуцање;
 • Утицај влаге на селекцију шперплоче такође не утиче на његов изглед и поузданост. Затоинсталирати такве селективне елементе могу чак иу кухињи, гдје је висока влажност - уобичајена појава.

Одлука да се властитим рукама направе селективни елементи за унутрашња врата - то је, наравно, корисно за власника куће. Међутим, можете потрошити нешто новца, купити квалитетне артикле, ако направите избор у корист узорковања из МДФ-а . Гледајући грађевинску радњу, ове елементе лако можете пронаћи у величинама од 80 до 550 цм, а цијена за њих може бити најразличитија, све зависи од произвођача и величине производа.

Како одредити величину?

Да би предмет добро стајао, потребно је озбиљно приступити одређивању величине приликом избора. Да бисте правилно подигли величину ових елемената, неће вам требати дуго да сломите главу. Све што треба да урадите је да одвојите кутију врата од ширине зида. Добијеним резултатимадодајте 2 додатна центиметра , који ће ићи на пријем. Превише не би требало додавати, у супротном морате додатно срезати.

Ако се зид стана не разликује у посебно глаткој површини, онда се у том случају мјерења требају обавити на три различита мјеста. Затим, приликом израчунавања селекције, то треба извести из максималне мере мерења.

Најједноставнији начин инсталације

Постоје различити начини за инсталирање селективних елемената на унутрашњим вратима. Ако говоримо о најједноставнијем, онда је ово инсталација избора заједно са структуром врата. У том случају, њихова инсталацијаће се извршити следећим редоследом:

 • ПочниВажно је напоменути да крило унутрашњих врата мора бити преклопљено са стране насупрот шаркама. Најбоље је ставити га на столицу.
 • Затим је потребнорадити на поравнању углова . Требају бити строго правоугаони. Могу се верификовати дијагонално. Све дијагонале морају имати исту дужину.
 • У случају да врата која су ближа унутрашњости нису четвртина избора, онда је у овом случају потребно направити ове елементе властитим рукама. Да бисте то урадили, морат ћете се послужити машином за глодање. Дубина четвртине треба да буде иста као у селекцији. Са ширином је све потпуно исто.
 • Стварање успешне границе није предуслов. Само два реза могу да се користе за горњу шипку, биће довољно 4 реза у страну. Можете користити конвенционалне чавле за причвршћивање шперплоче. Ако се одлучите за рад са сухозидом, онда у овом случају, као ослонац, морате користити саморезне вијке.
 • онда је потребносмањити избор унутрашњих врата . Између две стране треба да буде горња плоча врата. Због тога је потребно извршити њихово обрезивање, фокусирајући се на горњу четвртину. Што се тиче бочних решетки, онда када их сечете треба да се фокусирате на димензије бочних страна кутије.
 • Затим употријебите љепило на дрвету које се наноси на границе које су направљене њиховим рукама. Ако га нисте пронашли код куће, онда можете узети било који љепило, намијењено за уградњу. Пожељно је користити квалитативни састав. То зависи од поузданости инсталације одабраних ставки. КадаАдхезивна смјеса јача, убацујемо узорке на њихова мјеста, затим чекамо, док хватамо љепило.
 • Сада остаје да се извршипоравнање кутијеунутрашњих врата на основној равни. Затим је поставите тачно у ширину. У ту сврху користе се специјални одстојници.
 • Да би се осигурао оптимални хоризонтални ниво горње шипке, изнад њега се истуче и клин.
 • Када је завршена главна фаза рада, потребно је затворити празнине формиране помоћу монтажне пене.
 • Уклањање подних облога и решетки завршава инсталацију узорака.

закључак

Као што видите, уградња избора на унутрашња врата није тежак задатак. Можете их купити у трговини, а то можете учинити својим рукама. У другом случају, уштедјет ћете много новца на њиховој производњи. Велика сложеност са независном инсталацијом узорковања је искључена. главна ствар јепознавање технологије монтажеових елемената и јасно извођење свих радова у одређеној секвенци. Ово ће избећи грешке, а онда нећете морати да радите овај посао.

Зглобови врата на унутрашњим вратима