Избор тапета за ходник и ходник (67 фотографија): дизајн тапета у стану, који ће стати и бирати, модне идеје 2018

Не би требало бити несавршености у унутрашњости стана: важно је водити рачуна о свакој соби, укључујући ходник и ходник. Од велике важности у обради ових просторија су тапете. Будући да је један од кључних елемената дизајна, чине зидове добро уређеним и уредним. Избор тапета за ходник и ходник је подложан бројним карактеристикама. Пре куповине потребно је проучити врсте, модерне нијансе, боју, комбинацију цртежа, текстуру и друге нијансе.


материјали

Тапете су декорација зидова и плафона различитих типова. Овај третман је унутрашњи. Тапете се углавном продају у ролнама, иако се, захваљујући модерним производним технологијама, купцима нуди другачији материјал, пакован у пакете.

Сам тип тапета је фактор који одређује начин лепљења површине зидова: они се лијепе у облику секција жељене дужине или премазују шпатулом.


У производњи се користе разне сировине, које одређују квалитативне и оперативне карактеристике сваке врсте тапета.

Најчешћи материјали су папир, текстил и винил. Данас је ова облога много занимљивија од производа совјетске ере: модерни произвођачи нуде широку палету производа, који су често у фокусу простора.

Ако се раније сматрало да тапете за ходник и ходник нису од посебног значаја, данас је идеја радикалнапромијенила се: таква облога доприноси утврђивању статуса власника куће, указује на њихове укусне преференције и дефинира естетску перцепцију.


сорти

Избор материјала се заснива на познавању сорти. Има их много, али нису све сировине погодне за улазни хол или уски ходник. А материја није у боји: текстура и цртеж нису погодни, што или смањује простор и без тих малих просторија, или сувише лагани, или стварају осећај гравитације. Поред тога, неке сорте се не уклапају у стил.

Најпопуларније врсте декорација, које су практично у сваком стилу унутрашње композиције, су тапете: папир, винил, флизелин, текстил, под сликама, течност, тапете, природне, 3Д.


Производи од папирне ролне варирају у ширини, што је веома погодно и омогућава да се зидови залепе што је могуће прецизније, без мјехурића и набора.

 • Папирне тапете - прорачунске тканине са папирном подлогом и одштампане на њој са сликом или фотографијом. Разликују се по дебљини, могу бити врло танке и подељене су у две категорије: једноструки (једноструки) и дуплекс (двоструки слој). Први од њих је једноставнији, јефтинији и тежи код наљепница, други су способни да остану на зидовима више од 5 година, без потребе за лијепљењем. Ова платна се плаше влаге, тако да када дођу у контакт са водом могу се удаљити од зидова.
 • Винилни аналози разликују се порозном структуром површине. За разлику од папирних трака, оне се састоје од два слоја: винил топ ифлизелин супстрат. Код неких производа база је папир. Овај третман је скуп, иако не оправдава његову цијену, јер након неког времена ослобађа пару за формалдехид у зрак. Живописни представници сорте су тапете са ситотиском - глатке, тврде и пенеће тканине, чија је боја узрокована утискивањем, од којег су тканине израђене од тканине.


 • Бамбоо позадине подсећају на винил. Врло су густе, направљене од полимера или текстилних влакана. Такве облоге имају пропусност за ваздух, отпорне су на ултраљубичасту светлост, тако да се уклапају у сунчани ходник. Текстура је угодна чињеници да крије мале неједнакости зидова, што је значајан плус. Међутим, премази од бамбуса акумулирају прашину на површини и одликују се структуром која захтева пажљив третман.
 • Текстилне тапете сличне су декоративном премазу са тканим нитима, залијепљене на папирној основи. Нити се могу испреплетати или поредати паралелно (максимално близу). Таква обрада је прилично контроверзна. Показује добробит власника куће, али у лијепљењу је прилично хировита и не допушта ни најмањи ударац љепила на површину фронта. Тешко га је залијепити, осим тога, морат ће се наносити само на зид, што није увијек згодно и довољно за максимално приањање.


 • Зидно сликарство под сликарством - тапете претежно беле боје ширине метра, израђене на папирној основи. Структура материјала је рељеф, има мноштво једноставнихслика ће вероватно изгледати као хаотична штукатура. На рачун необичног рељефа током сликања ствара се занимљив узорак, а могуће је сакрити неравнине зида. Материјал је привлачан по томе што се може више пута обојити: боја остаје равномјерно, обојено дубином рељефа.
 • Течни тапети - производ нове генерације, који је једини из линије интерне обраде зидова, издаје се у паковању и наликује на вунену глину. Штавише, сличност није само спољашња: материјал је такође разблажен топлом водом и даје потребно време (око један дан), чврсто затварајући пакет. Готова сировина је размазана на зиду: изглед оклопа је оригиналан, неједнолик, подсјећа на неравне мозаике. Јединственост материјала је могућност извођења било којег цртежа. Да бисте то учинили, након што је прајмер на зиду нацртао жељену композицију, онда напуните зид различитим нијансама тапета. Недостатак сировина је страх од уласка у површину воде.


 • Тапете од стаклених влакана - својствени материјал са структуром стаклених влакана. Израђује се специјалном методом која подсећа на плетење. Рад се користи плочама. Тако да материјал има стабилан облик, третира се посебним импрегнацијама. Плоче од стаклопластике су оригинално дизајнерско рјешење за ходник или ходник, нису склони трулежи, стајању, немају штетне токсине и допуштају сликање.
 • Суочавање са 3Д ефектом је својеврсна (тродимензионална) слика. Платно са визуелном дисторзијом је способнопромените количину простора, тако да је погодан тип обраде. 3Д позадине имају густу, отпорну на случајну механичку структуру оштећења. Не гори и леже савршено на зидовима, не стварајући мехуриће. Међутим, са много предности, овај третман не изгледа увек добро на зиду: да би илузија била хармонична, потребан вам је мали отисак или више простора.


 • Линија природних тапета укључује производе од јуте, лишћа. Поред њих, занимљив је и бамбусов и плутан покривач. У поређењу са другим аналозима, ови материјали су прилично скупи, иако су њихове квалитативне карактеристике прилично високе. Они су отпорни на влагу, изгледају мудро и скупо, извлаче дизајн на жељени ниво бонуса и комбинују се са различитим подешавањима. Њихова препознатљива особина је нијанса боје пијеска и изгледа, што је далеко од класичне репрезентације.

Које позадине одабрати?

У великом избору зидања, на први поглед је тешко купити оно што вам је потребно. Понекад око много опција, које својом варијабилношћу одвлаче пажњу са жељеног платна.

Да не би било збуњено са куповином, вредно је описати алгоритам:

 • разматрање тренутног стања ходника или коридора;
 • избор боје и цртања узимајући у обзир простор простора и могућности осветљења;
 • избор платна у радњи (неколико варијанти);
 • да идентификује предности и недостатке (начин лепљења, сложеност, отпорност на абразију са механичким ударима);
 • обрачун усклађености са износомцртање;
 • куповина, заснована на односу вриједности-квалитета и премије.


Позадине се не купују само на основу изгледа. Наравно, требало би да буде лепо и да има лепу фактуру. Међутим, то није довољно. Често, на први поглед, платно изгледа посебно, а када се поново испита иритира очи.

Вриједно је пазити на неколико врста слика, узимајући у обзир неједнакост зидова, дебљину тапета, релевантност њихових субјеката у једној или другој унутрашњој композицији.

Да би се поједноставио избор, вреди узети неколико савета:

 • врста тапета треба да буде "исправна": важно је обратити пажњу на јачину, просјечну дебљину материјала, недостатак порозне структуре (ломи се ситним комадима насумичним механичким ударима);
 • сувишна дебела и текстурирана платна су тежа у окретању, ако зидови имају неједнакости, могу се брзо удаљити између зглобова;
 • зец и мала трака у унутрашњости ходника или ходника стварају зидне таласе: такви цртежи изгледају сјајно, али су тукли пред очима;
 • Време је да се забораве на стандардна решења, данас су банална: у зависности од слике тапете се могу комбиновати упарене ролне или лепак на зид хоризонтално;
 • велики отисак тапета уништава мали простор, тако да не одговара уском ходнику или малом ходнику;
 • Ако је соба уска, може се закрпати тапете, скрећући пажњу на лица ширине(на дугим странама боље је одабрати једнобојно платно);
 • ако је простор мали, боље је да покупите перу која се може прати: тако да можете продужити вијек трајања зидних облога и лакше се бринути о чистоћи зидова;
 • Ако у унутрашњости ходника или ходника постоје пластични панели, као пратилац, у њих се уклапају густе рељефне тапете: боље их је комбинирати с глатком пластичном структуром.Потребно је обратити пажњу на суптилности комбинације боја. Данас, лепљење на зидне тапете - значи бити дизајнер. Није довољно одабрати прекрасан цртеж и занимљиву подлогу.

Важно је узети у обзир комбинацију са објектима ситуације, дубином и засићењем нијансе:

 • Упркос практичним разлозима, тамне нијансе ће створити илузију смањења простора, они ће гурати под;
 • Не можете купити тканине исте боје са подном облогом: ствара осјећај да је под обавијен о зидовима;
 • Ако је ходник или ходник пун малих предмета, искључује се велики отисак: ствара атмосферу збуњености;
 • ако одабрана боја, која није у унутрашњости просторије, не може без подршке уз помоћ елемената дизајна (вјешалице, подне свјетиљке, лампе, тепих);
 • ако соба има прозор, тапете су искључене у боји завјеса (зидови морају бити различити од завјеса).


цолор

\ т

Колор решења за тапете за ходник и ходник су вишеструка. Нема крутих оквира: важан деликатан укус. Неки људи успевају да направе дизајнупотребом тамних нијанси, а ходник у овом случају изгледа елегантно и статусно. Као основу можете узети идеје искусних дизајнера.

Условно, све нијансе су подељене на практичне и лепе. У прву групу спадају платно беж и разблажена смеђа размера. Од свих боја палете боја складно се уклапају у унутрашњост ходника и ходника. Ово је класичан, прикладан изван избора стила.


Платно друге групе подељено је на два типа: пастелне нијансе и засићене тонове. Број пригушених светлих боја укључује лила, сиво-ружичасту, плаву, тиркизну и деликатну нијансу брескве. Свијетле боје палете укључују мекано зеленило, бургундац, винску црвену боју. Боје изгледају пригушено, због текстуре платна изгледају скупо и елегантно.
Што се тиче бијелих и жутих нијанси, њихов избор није толико популаран. Бијела боја је ознака, тако да није погодна за просторије високе пропусности. Жута боја замењује беж и млијечно: тако да зидови изгледају више бонус. Црне боје у унутрашњости ходника и ходника су неприкладне. Максимум који поседују је украшавање елемената цртежа тапета (а затим у малој количини).Дизајн

Декорација платна - посебна тема. Свака марка је посвећена објављивању нечег јединственог што може привући купца. У условима конкуренције платна се разликују у разноликости текстуре и узорка.

Избор позадине морапоштуј два правила:

 1. практичност;
 2. лепота.

Дизајн узима у обзир неколико фактора, укључујући чињеницу да је фактура од посебне важности.

Може бити:

 • је глатка, тако да цртежи имају јасне и јасне линије (чипкасте и биљне мотиве, геометријске облике, цвијеће, пругасте позадине);
 • са рељефним узорком (укључујући и 3Д), што омогућава да платна изгледају расуто (велурске тапете, штанцање);
 • са имитацијом текстуре различитих материјала (под ламинатом, плочицама, ткањем, крокодилском кожом, корњачином шкољком, зебрином кожом или питоном, са шљунком).Главни услов је прикладан: тапета мора бити у складу са општом идејом дизајна, поклапати се, барем у једном тону са постојећим окружењем, да се придржава жељене теме по стилу.

Морају направити позитивне ноте (топле нијансе) и кућну удобност у соби (допуштене су значајне металне и флуоресцентне платне, стварајући илузију дискотека). Опћенито, поставка треба да одговара цијелој стилизацији стана.


Стицкинг селецтед валлпаперс

Налепница за тапете - није лако, али многи имају много питања. Неки људи се питају одакле почети третман зидова, други не знају како да правилно закрпе платно. Може се чинити да свако платно има своје трикове и особитости лепљења.

У ствари, све није тако тешко као што се може чинити:

 • Ако су зидови поправљени другим тапетама, треба их уклонитиупотребом спреја и воде (старије превлаке је лакше уклонити, платно се уклања великим фрагментима, практично без прашине);
 • на свакој роли одређени начин лепљења (понекад има шематски приказ);
 • танке облоге се прекривају лепком, намећући једна другој на другу, густу позадину која лежи близу једна другој (листик);

 • будући да у овим собама ретко постоји прозор, прва тканина се залијепи за врата, а затим иде у смјеру казаљке на сату и врати се са стражње стране врата;
 • ако су крпе текстуиране и густе, без обзира на то гдје су залијепљене: можете почети радити из угла (тако да можете направити угао што је могуће глатко с размацима и преклопима);
 • о начину лепљења под утицајем могућности дизајна распореда тапета: ако се ради о техници крпања, изрезбарени фрагменти се морају залијепити од средине или према означеним ознакама.Фасхион Оптионс

Будући да је тапета једног дизајна - досадна, зидове ходника и ходника можете украсити различитим техникама искусних стилиста.

Најзанимљивије одлуке стила су:

 • хоризонтална комбинација - лепљење платна окомито на под алтернативним поступком, узимајући у обзир карактеристике цртежа (релевантно за траку);
 • вертикална измјена - пријем сличан претходном, али с малом разликом: слика је додијељена мање од једнобојног платна (боље је нацртати средиште отиска, на рубовима почети промјену,стварање ширих униформних пруга;


 • употреба два приближно истих нијанси - нагласак на зидовима, ненаметљив контраст, одвлачење пажње од непривлачних углова просторије;
 • мешавина монохроматских тапета и платна са шаблоном (или фото-стацком) - метода додељивања зоне акцента, која користи различиту текстуру и исту са комбинацијом боје платна, украшавајући део зида или све његове светле тачке користећи тематски цртеж;


 • технику крпања - лијепљење малих фрагмената различитих боја и узорака на зид, изрезаних на квадрате или правокутнике (имитација патцхворк-а);
 • плоча за уметање - израда домаће уметничке галерије, која се изводи помоћу лепљења малог фрагмента на једно-тонском премазу са накнадним уоквиривањем у оквиру од багета или лајсне на плафону;


 • наглашавање просторних карактеристика - намерно подвлачење избочина, ниша, панела, постигнуто додељивањем њихових контрастних тапета;
 • пријем зонирања простора - подјела просторије на одвојене дијелове, начин стварања јасне организације, видљивост реда;
 • метода са панелима - оригинално рјешење унутарњег састава, у којем се тапете лијепе методом измјењивања, зонирања или расподјеле конструкцијских особина (лијепе на зид или саме панеле).Прелепа фотографија унутрашњости ходника

Ходникили ходник, "обучен" у разне текстурне позадине, изгледа елегантно и удобно. Јединственост тапета је у томе што се савршено уклапају са белим зидовима.

Боја и меки контрасти могу пружити јединствен ефекат:

  \ т
 • ходник и ходник могу бити украшени различитим тапетама, комбинирајући тракасту и биљну чипку у беж нијансама: одлично рјешење зонирања комбинованих просторија уз употребу комбинације тапета и панела;
 • дизајн лаког ходника може се обавити помоћу упареног тапета са чипкастим орнаментом: због интересантне текстуре зида не изгледа досадно, а црни акцент контраста ће одвратити пажњу од изгледа зида, што смањује корисну површину;


 • краљевски дизајн се може направити комбинацијом текстурне тапете од теракоте са беж панелима: додавањем унутрашњости слике и огледала позлатом и подржавањем идеје да се користе зидне лампе са златном завршном обрадом, можете нагласити посебан статус;
 • оригинална рецепција беж тапете са рељефом и ПхотоПринт са шумском темом у облику врата омогућиће улазак у свемирски простор и топлину, пуњење просторије посебном атмосфером;


  \ т
 • љубитељи сложених техника дефинитивно ће волети унутрашњу композицију, која комбинира хоризонталне и вертикалне линије: можете нагласити дио зида, покупити тапете под бојом пода;
 • зидове ходникамогуће је израдити флизелиновими тапете у траци: до ступова и фасада ходника савршено су погодне тканине с рељефним текстурама, смјештене хоризонтално (тако да је хармонија била савршена, вриједи подржати нијансу тапета сличне боје, али другу једноставну слику).


О томе како закрпати бамбусове тапете, погледајте следећи видео.