Избор и примена хидроизолационих мешавина

За вријеме изградње засебних елемената зграде користе се хидроизолационе смјесе. Овај тренутак је веома важан, јер нико није имун на ефекте атмосферских падавина. Као што је познато, вода, често има штетан утицај на све елементе зграде, тако да нема непријатних посљедица, препоручује се употреба хидроизолације чак иу раним фазама изградње.

Тренутно су хидроизолациони материјали представљени у широком распону. Њихова главна разлика је у цени и квалитету, као иу начину употребе.

Модерна градња укључује много узастопних корака. Једна од ових фаза је хидроизолација. Другим ријечима, заштита зграде од штетног дјеловања влаге. Често се као хидроизолација користе сухе грађевинске смјесе. Као прво, то је због њихове доступности.

Посебно јаке зграде захтевају хидроизолацију током хладне сезоне, када продире у влагу почиње да се смрзава и постепено се шири.У таквим тренуцима у зидовима зграде или у подлози формирају се пукотине, које је знатно теже поставити него у раним фазама за обављање квалитативних хидроизолацијских радова.

Важне тачке које треба знати

Избјегавајте неугодне посљедице повезане с недостатком хидроизолације, помоћи ће специјалним материјалима који дјелују као препрека на путу влаге и обилних киша. Најједноставнија варијанта заштите зграде је мјешавина сухе хидроизолације. Ова композиција се наноси на површину плафона, зидова и пода.

Квалитет Хидроизолација се постижу употребом посебних адитива присутних у цементу.Пре наношења, ова смеша се помеша са водом да формира пластични композицију, нешто налик малтера. Треба напоменути да је таква мешавина је апсолутно безопасан за људе.

Важно је знати да је сува хидроизолације, има одличну адхезију.Композиција се слободно формирају попуњава све слободан простор тако извршава површинске заштите од могућег влаге. Такође, треба напоменути да су третирани површине разликује дуг живот и више висока отпорност на механичка стреса и оштећења.

Израз пријања, изградња језика, указује на чврсто ухватити слика стапа са површином.

Поред обради унутрашњост, суве мешавине за хидроизолацију, у широкој употреби у спољашњу употребу.Често су ови материјали се користе за екстра базена опреме или малим језера које се налазе у дворишту. Понекад, да дају више пријатно изглед, такве мешавине се користе у комбинацији са каменим плочама.

Функције хидроизолациони материјали

Да би се разумела целу тачку употребу хидроизолационих једињења, потребно је разумети шта карактеристике треба да обавља сличан материјал како следи:

  • главна улога хидроизолације - страни и домаћи база одбране. Као што знате то је темељ зграде, често склоне деструктивне ефекте влаге.
  • испуњење улоге баријере на путу влаге која може продријети унутар грађевинског материјала и допринијети њеном уништењу изнутра.
  • у зградама где су панели коришћени током изградње, такве смеше штите међустропне прекриваче.
  • када се граде објекти као што су подруми, подруми или бунари, потребна је хидроизолација, иначе ће се изградња брзо срушити.
  • често се као елементи рестаурације користе хидроизолациони материјали. Уз њихову помоћ могуће је полагати пукотине у зидовима, реконструисати бетонске плоче, као и замазати видљиве шавове.
  • и сува мешавина, која се користи као хидроизолациони материјал, спречава ширење гљивица или плијесни. Поред тога, треба се позабавити препрекама за продирање задимљених мириса.

Варијанте примене смеше

За припрему смјесе за хидроизолацију потребно је узети цементни малтер и помијешати га с водом, у потребном омјеру. За мешање композиције, могуће је користити мешалицу, у малој мери и ручно мешање раствора.

Пре стављања састава на површину, мора се очистити од прљавштине и прашине. Није неопходно да буде суха. Напротив, за најбоље приањање, препоруча се навлажити површину на којој ће се наносити.

Након што је површина спремна, а водонепропусна смјеса одвојена, можете почети с радом.Цијело рјешење се примјењује убрзаним темпом, дакао што се брзо смрзава.Рад са сличним смешама, у овом тренутку, треба да обрати посебну пажњу, у супротном, већина смеше ће бити преведена узалуд.

Нити треба заборавити да се на ниским температурама такви хидроизолациони материјали не смију користити.Оптимална температура за рад са смешом је +5 - +30 степени Целзијуса.Након што је површина покривена, могуће је почети са радом за један дан. Тај дан се троши на потпуно сушење цементног малтера.

Хидроизолација са својствима продирања

У условима наше климе, где су присутне честе атмосферске падавине, складишта са продорним својствима биће дивна варијанта смеша за хидроизолацију. Ова својства омогућавају да мјешавина продре дубоко у поре грађевинских материјала, стварајући поуздану адхезију на површину.

После исушивања такве мешавине, она ће безбедно заштитити грађевински елемент од штетног утицаја влаге. У исто вријеме, таква заштита ће се поуздано проводити дуги низ година. Решења у чијем саставу се налази цемент, обично се наносе на обе стране. Тако је површина чврсто затворена, стварајући поуздану хидроизолацију.

Тренутно постоје два типа смеша које имају својства продирања, и то:

  • Капиларна мешавина цемента, различита за употребу на хоризонталним површинама. Таква композиција је најпогоднија за изолацију зидова од могућихпродирање влаге. Мешавина се обично наноси на спољну површину зида, а продире практично у средину. Термин хидроизолација зидова са употребом таквих складишта није временски ограничен.
  • Ињекцијске мешавине. Овај тип хидроизолационих материјала најчешће се користи за поправку оштећених површина, као и за заштиту бетонских плоча и темеља зграда.

друга хидроизолација

Поред опција за хидроизолацију постоје и посебни премази који након наношења стварају поуздан слој који може заштитити грађевинске елементе од штетних утјецаја влаге током година.

Поред тога, као хидроизолација, широко се користе мешавине гипса које се продају у облику праха.Такве смеше се разблажују са водом и лако се наносе на површину зидова или других елемената.

У сличној хидроизолацији постоји један значајан недостатак: врло низак праг отпорности на механичке утјецаје и већа оштећења. У условима наше климе није препоручљиво користити их, јер чак и град може значајно смањити заштитне особине такве хидроизолације.

Коначно, треба рећи да без квалитативне хидроизолације нећете бити у могућности да будете сигурни да ће зграда дуго служити.Као што је познато, вода има не само љековита својства, већ може имати штетан утјецај на грађевинске елементе и конструкције гдје нема хидроизолације. Зато, пре него што одустанете од улагања у стварањезаштитни слој, вреди неколико пута помислити колико ће без тих заштита ове куће бити празне.