Примена супердифузионе мембране

Такве мембране представљају вишеслојни материјал, који се базира на нетканом материјалу. Нанесите такав материјал да заштитите изолациони слој од ветра, водене паре и саме воде, као и за проналаске влаге који су доспели у грејач из унутрашњости просторије.

Стварање тзв. "Кровне торте" је савремени концепт при изградњи крова било које сложености и функционалности. Данас је постављање крова важно не само да се брине о кровном материјалу, роговима, калдрми, већ ио модерним супердифузијским мембранама. Њихова употреба нема никаквих ограничења везаних за климатске и временске услове, другим речима, "све време".

До сада су неки градитељи нерадо користили њих, али заштитне особине мембранских података, које се најбоље показују у јаким вјетровима, обилним кишама, сњежним олујама и магли, иу случајевима грешака у постављању крова, могу увјерити и најизбирљивије скептике.

Примена супердифузионих мембрана

Дифузори за кровне мембране се користе за заштиту изолације од продора вањске влаге и уклањање водене паре из ње. Под спољашњом влагом подразумевају се капи кише, водене паре, испаравање и кондензација, а све то може оштетити термоизолациони слој ако нема заштиту, јер влага која улази забртава поре, смањујући функционалност, а убудуће и уништавајући грејач.

Водена пара се диже одунутрашњи простори према горе, могу ући у изолациони слој, чак и ако је потпуно заштићен. Ако се ова влажност не уклони из гријача, тада ће се евентуално његова функционална својства смањити, а овдје долази до помоћи дифузне мембране због своје структуре, вишак паре се уклања из гријача.

Што указује на закључак, супердифузиона мембрана - неопходна и важна компонента термоизолационог слоја, чија је додатна особина смањење топлотних губитака из просторија. Према томе, приликом постављања крова нико не би требао сумњати да ли да постави мембрану кровног дифузора или не. Т

је новац који ће бити уложен у његову куповину, неупоредив дио трошкова ће ићи на инсталацију самог крова. Истовремено, уштеда на грејању и климатизацији значајно ће превазићи трошкове инсталације.

Супердифузионе мембране се најчешће продају у ролнама. Имају малу тежину, тако да уградња таквог филма неће бити посебно радно интензивна.

Главне техничке карактеристике мембрана су:

 • паропропусност;
 • слојеве и њихов број;
 • густина;
 • пропустљивост за влагу.

Посвећујући пажњу овим индикаторима, можете пронаћи дифузну мембрану која вам је потребна:

 • Дифоил-С. То је супердифузиона мембрана која се састоји од три слоја. Она се разликује од добре паропропусности и такав филм може активно уклонити водену пару из просторије, па тако и њенуможе се монтирати директно на гријач без стварања простора за вентилацију зрака. Најтраженији такав филм приликом постављања кровова за куће са таванима или са крововима сложеног дизајна. Користи се са свим врстама материјала који се користе као кров. Овај филм такође проналази ефективну примену за заштиту од ветра и заштиту од влаге спољашњих зидова, који имају слој топлотне изолације. Велики број пора доприноси чињеници да се ова мембрана може поставити директно на грејач, неће бити зачепљена вуном, од које се формира минерална вуна. Овај производ се такође може инсталирати са малим процентом спуштања. Приликом уградње, важно је запамтити да је дио филма, на којем се морају поставити натписи прије крова. Густина материјала је око деведесет грама по квадратном метру, пропусност од пар пет стотина метара, експлоатише се на температурама не вишим од седамдесет степени Целзијуса.
 • МАСТЕРМАКС 3 ЕЦО мембрана, односи се на висококвалитетне супердифузијске мембране, користи се за заштиту и самог крова и његових компонената, као и потребног изолационог слоја. Одлично уклања пару из слоја гријача, те га штити извана од влаге, прашине и вјетра. Припада мембранама последње генерације, које карактеришу високи параметри паропропусности, захваљујући структурним карактеристикама које су повезане са широком употребом полипропиленских влакана. Опсег овог материјала је заштита изолационог слоја, као у дизајнуна крову, као иу дизајну зидова. Инсталација ове мембране се врши и на страни на којој је лого мембране постављен на кров. Приликом уградње филма као хидрауличке баријере између њега и гријача оставља се простор као вентилацијски отвор. Тако се ова филмска или супердифузиона мембрана може монтирати без овог вентилационог пролаза, због високог степена паропропусности, што значајно смањује напоре везане за његову уградњу и трошкове стварања "кровне торте". Овај производ, са правилном употребом, комбинује отпорност на ветар и хидроизолацију. Ова мембрана се може монтирати директно на кровну конструкцију, што повећава простор за гријач и штити елементе крова од температурних промјена, влаге, гљивица и плијесни. Као што видимо, примјена ове мембране смањује трошкове постављања крова, јер ослобађа средства која би се трошила на додатну заштиту од вјетра, јачање дизајна и његове кемијске обраде. Параметри мембране: густина од 120 грама по квадратном метру, паропропусност од пет стотина, максимална радна температура је седамдесет степени изнад нуле.
 • МАСТЕРМАКС 3 ЦЛАССИЦ - друга врста дифузионе мембране, која се по својим својствима односи на стандардну супердифузију. Састоји се од три слоја хидроизолационог филма, који се користи као заштита крова, има паропропусне особине и уграђује се директно на изолациону структуру крова. Осим тога, користи се као заштита од влагекровне конструкције, било какве модификације, спречавају падање прашине, утицај ветра.
 • МАСТЕРМАКС 3 ТОП. Филм је снимљен у Мађарској, садржи жеље и наде удружења кровопокривача. Место његове најчешће примене је кров који се састоји од следећих материјала: керамика, композити, полимерпесташник, цементопесцханник. Ова мембрана се поставља директно на изолациони слој крова.
 • АСТЕРМАКС 3 ЕКСТРА мембрана. За његову производњу користи се високотехнолошка опрема из Мастерпласта. Карактеристике ове супердифузионе мембране су одабране тако да пружају максималну заштиту простора испод крова од ветра и влаге. Користи се на свим врстама кровова, са различитим карактеристикама решетке, па чак и са углом нагиба крова који не прелази петнаест степени. Као и сви супердифузиони филмови се монтирају директно на гријач и не захтијевају изградњу додатног вентилацијског отвора, чиме се смањује трошак самог крова и омогућава повећање изолацијског слоја. Друга карактеристика ове мембране је његов повећани степен заштите од ефеката ултраљубичастог зрачења. Ово је прилично издржљив материјал који има добар ефекат истезања, па се успешно примењује на крововима који имају сложене геометријске облике.
 • МАСТЕРМАКСМЕТАЛ. У овој мембрани је хидроизолација која се састоји од четири слоја. Главно место примене су равни кровови, покривени лимом. Такви кровови подижу захтјевехидроизолација и парна брана, јер су изложени повећаној влази у облику атмосферских падавина и вјетра. Такав материјал има добру отпорност на топлотно оптерећење и успешно се примењује на крововима, чији је угао нагиба десет степени и више. Дифузна мембрана ове категорије осигурава константну вентилацију крова, чиме се спрјечава настанак кондензације и формирање стагнације влажног зрака, што је штетно за цјелокупни дизајн крова. Такође спречава прегревање куће у лето, а зими спречава формирање шупљине на крову.
 • Супер дифузна мембрана МАСТЕРМАКС ПРО спада у категорију трослојне парне бране и хидроизолационе фолије, која има све потребне особине за производе ове групе. Густина материјала је сто тридесет грама по квадратном метру, а паропропусност досеже 0,02 м, максимално загревање је скоро 100 степени.
 • МАСТЕРМАКСАЛУ. Други тип трослојне супердифузијске мембране је прекривен перфорираним алуминијем, који има одличне особине, рефлектирајући и као резултат бољих топлотних изолација. Користи се и као секундарна заштита од продирања влаге испод крова, потребно је ставити директно на гријач.

резиме

Све ове супердифузионе мембране су важан материјал за извођење радова на топлотној изолацији, како на крову куће тако и преко њених зидова, када минерална вуна, базалт истаклена вуна Овај филм има карактеристику водонепропусности, тј. Спречава улазак влаге у изолацију директно са спољне стране, а истовремено не спречава истјецање водене паре из самог гријача, чиме се спречава смањење његових топлотних изолацијских својстава повезаних са зачепљењем влаге током времена. Овај ефекат дифузних мембрана је могућ због њихове структуре.

У производњи таквих материјала, фокус је на присуству великог броја технолошких отвора у целој површини мембране. Такви отвори су у облику такозваног левка, који је, са ширим делом, окренут према унутра и непосредно уз топлотноизолациони слој, а уски врат је усмерен ка споља.

Ово се ради тако да лакши молекули паре пролазе глатко кроз слојеве дифузионе мембране и нестају у атмосфери, док тешки молекули воде који улазе у мембране споља не могу да продру кроз њега кроз уске отворе. На тај начин се постиже потрошачки ефекат супердифузије модерних мембрана.