Изабрали смо расвјетна тијела за спуштене стропове: 6 модерних идеја

Спуштени плафони са уграђеним светлима изгледају добро иу канцеларијским просторијама иу резиденцијалним кућама, а често се на лажним плафонима постављају рефлектори. Овај дизајн је универзалан. У неким случајевима је препоручљиво инсталирати ЛЕД позадинско освјетљење или лустер. Све зависи од индивидуалних преференција и дизајна просторија. Расвјетна тијела или ЛЕД свјетла се користе као жаруље са жарном нити, халогене жаруље или штедне жаруље. У већини случајева, користе се ЛЕД рефлектори, јер су универзални.

Уграђене светиљке за спуштене плафоне: сорте и карактеристике

Које светиљке изабрати уз ограничен буџет? У овом случају, ући ћете уз помоћ уграђене лампе. Уграђени извори светлости су универзални. Могу се инсталирати на спуштеним плафонима, како у купаоници тако иу дневној соби. Уграђени уређаји су подељени у неколико типова.

Постоји 5 типова уграђених уређаја:

 1. Флуоресцентне сијалице. Ова опција је најлакша и најјефтинија расвјета. Осим тога, флуоресцентне лампе троше мало енергије.
 2. Растер. Обично се користе за обраду стропова на јавним мјестима.
 3. режијски трошкови. Могу имати огледалну или параболичну решетку. Ако је висина просторије мала, препоручује се да прекинете ваш избор управо на надгробним лампама.
 4. Светиљке типа шине.
 5. Светла усмереног светла.

Въздушни стојки за многоструките вградни светилки

Ринго уређаји за осветљење су такође укључени у уграђене уређаје. Користе се само ако се користи комбинована схема осветљења. Ринго светла су уграђена и монтирана на зид.

Изабрали смо расвјетна тијела за висеће модерне плафоне

Најчешће се користе уређаји за постављање таваница. Монтирају се на оквир након монтаже спуштеног плафона на основни плафон.

Спот светла су 3 типа:

 • ЛЕД. Таква лампа се сматра најбољом, јер равномерно распоређује светлост по ободу просторије. Осим тога, ЛЕД извори свјетлости су издржљиви и троше мало енергије. Ове светиљке се препоручују за уградњу на високим плафонима. Ледено осветљење је направљено од ЛЕД сијалица. Светлеће траке на профилу су причвршћене.
 • Светиљке са халогеним сијалицама. Њихова посебност је висок ниво светлосног излаза. Халогене сијалице производе пуно топлоте на послу, па се не препоручује уградња на спуштене плафоне, израђене од ПВЦ панела.
 • Уређаји за осветљење са сијалицама са жарном нити. Такви извори свјетла су јефтини, али служе врло мало.

Точкасте сијалице у висећем плафону савршено су прикладне за висококвалитетну покривеност радног простора или мјеста за одмор

.

Ако одлучите да користите халогене сијалице, имајте на уму тода могу имати снагу од 12-220 Волта. Ако одлучите да користите нисконапонске изворе светла, запамтите да морате обавезно инсталирати додатни трансформатор.

ЛЕД лампе и траке за спуштене плафоне

Најчешће се за руковање затезним плафонима користе ЛЕД лампе или траке. ЛЕД сијалице имају мале димензије и високе перформансе. Поред тога, они се могу повезати са програмом осветљења система.

Предности ЛЕД лампи:

 1. Дуг век трајања.
 2. Исплативост. ЛЕД лампе користе ДЦ као извор напајања, тако да не трепере када раде.
 3. Безбедност. ЛЕД лампе не емитују ултраљубичасто зрачење и штетне паре на раду. Осим тога, такви производи не садрже живу, што их чини лаким за одлагање.

ЛЕД трака може да претвори собу у боље место додавањем светлих боја ради стварања контраста

ЛЕД трака се може користити за истезање, квадратне стропове "Пересвет". Такође, ово осветљење може бити украшено платнима од пластике или сухозидом. Трака је свестрана, јер изгледа складно чак и на површинама погрешне конфигурације. Такво осветљење треба користити чак и ако је плафон округли или вишеслојни.

ЛЕД траке се могу инсталирати чак иу влажним просторијама. ВриједиИмајте на уму да у случају квара једне лампе, систем наставља да ради исправно. Такође, предности ЛЕД траке могу се приписати лакоћи њене инсталације.

Изабрати и инсталирати растер лампе за спуштене плафоне

Растерска светла се обично користе за обраду канцеларијских или јавних места. Међутим, неки људи више воле да користе такав начин осветљења за обраду дневне собе или спаваће собе. Растерска светла имају посебне браве. Његова величина се заснива на ободу просторије. Решетка је потребна за складно расипање светлости по просторији.

Постоје 3 врсте решетки:

 • В-облик.
 • Параболиц.
 • Двоструки параболични.

Растерска светла су најпогоднија за образовне установе и канцеларијски простор

Инсталирајте растер лампе на посебан систем овјеса који је израђен од профила. Приликом одабира профила под лаганим стропом, размислите о удаљености од основне површине до ПВЦ панела.

Секвенца на инсталациата на растер лампи:

 1. Уградите зидни носач и држач.
 2. Осигурајте профиле профила и поравнајте их са нивоом.
 3. Причврстите попречни профил. За фиксирање користите дворце и специјалне уторе.
 4. Поставите панел. Побрините се да се налазе симетрично.
 5. После тога, ставите светла у претходно припремљене ћелије.

Како пронаћи величину рефлектораза спуштене спуштене плафоне

\ т

Приликом одабира величине требате се ослонити на подручје стропа. Запамтите, морате припремити рупе у рефлекторима. Типично, пречник јединице за осветљење је означен на паковању, међутим, стручњаци препоручују да се сами мере.

Да бисте измерили величину, морате измерити растојање између опруга за причвршћивање. На примљени број потребно је додати 5-10 милиметара. Приликом прављења рупа размотрите дубину уградње.

За мале собе треба да се избегне мали рефлектори

.

Такодје, при избору прибора потребно је узети у обзир:

 • Величина термалног прстена.
 • Висина лампе.
 • Тип лампе. На пример, халогене сијалице су веће од ЛЕД.

Какво је рефлексија спуштених плафона

Осветљење је једна од најважнијих карактеристика плафона на привјеску. Ова вредност се изражава у процентима и показује колико се светлости рефлектује од површине таванице. Вредност рефлексије ће у великој мери бити одређена материјалом платна.

Такодје, величина рефлексије ће зависити од:

 1. Број природног светла у затвореном простору.
 2. Метод прераде суспендоване тканине.
 3. Димензије просторије.

Рефлектујући спуштени плафони се често користе за купатила. Поред тога, они могу визуелно проширити простор

Највећи коефицијент рефлексије имамат и сјајни плафони у комбинацији са растер лампама. Висока рефлективност се такође може постићи ако се користе халогене сијалице.

Монтажа спуштеног плафона са ЛЕД позадинским осветљењем (видео)

Широк асортиман расвјетних тијела омогућава вам да лако одаберете одговарајућу расвету за собу. За то није потребан посебан директориј или стручни савјет. Приликом избора расветних уређаја размотрите њихове карактеристике, величину и дизајн просторије. Вишенамјенско рјешење су траке типа ЛЕД и лампе у правцу. Уз ограничен буџет, најбоље је користити жаруље са жарном нити.

Светиљке за спуштене плафоне у ентеријеру (фото)

)