Изаберите поликарбонатне пластенике од произвођача: 3 критеријума избора

Гараже од поликарбоната могу се направити самостално или купити спремне за раст. Велика жетва у сјеверним регијама и подручјима с константним суморним временом може бити изузетно тешко. То је због недовољне топлоте и недостатка довољно светла, важног за нормалан раст и развој биљака. Да би помогли вртларима који се суочавају са овим проблемом, могу узгајати воћне културе на отвореном терену. Најпогоднији за ово, до сада, су стаклени поликарбонат од произвођача.

Производња поликарбонатних пластеника

Стакленик од поликарбоната од произвођача - ово је најбоља опција за узгој у заштићеним условима земљишта. Такав дизајн се разликује у херметичности, што вам омогућава да створите оптималне услове за узгој било које културе, лако се скупља рукама у само неколико сати.

Међу предностима поликарбонатних стакленика, вриједи напоменути дуги вијек трајања и добру функционалност

В данашњих дана производња пластеника може понудити сљедеће дизајне:

  1. Врт. Овакви пластеници намењени су за узгој воћних култура за сопствену употребу, имају стандардне величине (2-4 м ширине и 3-10 м дужине и 2-3 м висине).
  2. Стаклене фарме се разликују по величини и омогућавају стварање циклуса раста током цијеле године. Зимске фарме су опремљене системима за грејање, аерацију, осветљење и заливање.
  3. Производни пластеници имају површину од 500 квадратних метара и више, они су аутоматизованисистемима и развијеном инфраструктуром.

У облику пластеника могу бити лучни, једноструки и двослојни, са полигоналним крововима.

Како изабрати баштенску пластеник од поликарбоната од произвођача

Савремени произвођачи пластеника нуде широк спектар дизајна, различитих облика, величина, начина уградње и демонтаже, за различите радне услове. Дакле, данас, сваки вртлар може купити велике и мале, склопиве и стационарне пластенике с премазом од поликарбоната различитих боја и степена транспарентности.

Изаберите башту од поликарбоната, у зависности од броја биљака које ћете расти

Приликом избора стакленика из поликарбоната од произвођача, потребно је узети у обзир:

  1. Присуство гаранције од произвођача. Произвођачи у просеку дају гаранцију за дизајн од 14 до 15 година. Произвођач може дати гаранцију на оквир и поликарбонат одвојено.
  2. Доступност пратеће документације (документи за поликарбонат са назнаком димензионалних карактеристика и степен УВ заштите, оквир), сертификати о усклађености ГОСТ-а и међународних стандарда квалитета.
  3. Комплет стакленика. У сету стакленика лучни тип треба да садржи поликарбонатне плоче (на стакленику у дужини од 6 метара - 4 листа ширине 2100 мм и дужине 6000 мм). Осим тога, двије стране, два врата и вентилациони отвори, потпорни лукови (5 комада за стакленик дужине 6 метара), скакачи (30 комада), пакет фитинга и причвршћивача.

Поред тога, потребно је обратити пажњуна шта је направљен оквир од стакленика: јефтини пластеници имају трупове од ПВЦ-а.

Шарке од поликарбоната: произвођачи

Да бисте купили стакленик донели само позитивне емоције и максималне резултате, служили су дуго времена и били згодни у раду, боље је обратити пажњу на дизајне од добро проверених произвођача. Према бројним рецензијама вртлара, најбоље рангиране стакленике можете рангирати од поликарбоната од произвођача.

Пред купуваетса нужно прочитать отзиви производителеј, которие виполнили пластенки

Медју најпопуларнијим домаћим произвођачима квалитетних стакленика су:

  1. ТД "Харвест", Нижниј Новгород. Твртка нуди јефтине стакленике (цијена лучног стакленика од 6 м с поликарбонатом је само 11.950 рубаља.). У овом случају, оквир стакленика без монтаже може се купити за 8 хиљада.
  2. Компанија Волиа, Дубна нуди ојачане стакленике, конструкције од поцинкованих цеви, конструкције са клизним кровом, пластенике. Купите стакленика у дужини од 2 метра може бити од 6.400 тисућа рубаља. Цена конструкције зависи од дебљине поликарбоната, врсте и дужине оквира.
  3. ООО "Нефтекамск фур. плант, "м. Нефтекамск. Компанија ради са испоруком, тако да трошкови објеката могу значајно варирати (на примјер, у Москви, стакленик за 6 метара коштат ће 18 тисућа рубаља). Али квалитет зграда се исплати.

Специфични квалитет и приуштивост стакленика се разликују од белоруског произвођача (на пример, од компаније "АГС-Сервице"). Већина наведених произвођачаНуди услугу за индивидуалну производњу стакленика.

Најбољи поликарбонат за пластенике: произвођач

За покривање оквира пластеника данас се користи ћелијски поликарбонат. Због присуства ваздушног слоја, овај материјал има високе карактеристике топлотне изолације и трајност. Поред тога, целуларни поликарбонат има широк спектар модела. Данас се плоче од целуларног поликарбоната производе ширином од 0,0021 км и дужином од 0,006 и 0,012 км. Слова могу бити транспарентна и мат, обојена. Боја и степен транспарентности поликарбоната зависи од усева који се узгајају у стакленику.

Најпопуларнији произвођачи поликарбоната, који су се доказали на тржишту кровних материјала, су Баиер Макролон, СафПласт Инновативе, Полигал и Полигал-Еаст, ластиЛук.

Најприступачнији материјал је поликарбонат из фирме ИТАЛОН (стандардни лист је вредан око 2,5 хиљаде). Међутим, живот таквог поликарбоната је само 5 година. У истој цјеновној категорији и са сличним трајањем услуге је поликарбонат из фирме Визор.

При избору стакленика вреди обратити пажњу на дебљину поликарбоната

Компанија Пластилук ће служити три године дуже. Али цена стандардног листа ће бити још једном. Новаттро произвођач поликарбонатних плоча дебљине 0,6 цм може се купити за 4600 рубаља. Али овде је задовољство да гарантујемо животни век материјала за 14 година. Код куће произвођач Царбогласс исти лист ће коштати 5 хиљада, и покритислужи још годину дана.

Одабиром поликарбонатних стакленика, вреди узети у обзир да ће дизајни са танким листовима бити јефтинији.

Међутим, куповина стакленика са танким листовима (2-4 мм) може се обавити само ако се изградња ове зиме демонтира. Ово је посебно важно за регионе са великим количинама годишњих падавина које могу оштетити материјал. Оптимална дебљина плоча од поликарбоната за сезонске стакленике је 6-8 мм, за зиму 10-16.

Преглед стакленика поликарбоната од произвођача (видео)

Стакленик од поликарбоната је зграда која ће вам омогућити да организујете идеалне услове за гајење усева током целе године. Данас, вртлар може купити стакленик било које величине и врсте, направити вегетаријанца, према индивидуалним упитима. Животни век стаклене баште одређује квалитет његовог премаза и оквира. Након што сте изабрали конструкцију узимајући у обзир све горе наведене препоруке, добићете заиста квалитетну и трајну структуру у вашем врту!