Италон керамички гранит - предности и недостаци: лајсна испод мермера и испод дрвета, најпопуларнија колекција, критике

Керамагранит - заједнички грађевински материјал који се користи за обраду подова и зидова у стамбеним, јавним и индустријским просторијама и израђен је од природних сировина. Може потпуно трансформисати унутрашњи простор и спољашњост било које зграде.

Један од признатих лидера у производњи керамичког гранита у Русији је фабрика Италона, чија се производња може добро натјецати са плочастим материјалом водећих страних произвођача.

О компанији

Творница Италон је дио италијанског холдинга Группо Цонцорде, европског лидера у производњи керамичких плочица, који се првенствено фокусира на засићеност тржишта висококвалитетним материјалима.

Постројење за производњу церамогранита је лансирано 2007. у Ступину, Московска област. Данас нуди плочице високих перформанси и оригиналног изгледа. Тиме компанија пружа својим клијентима висок ниво квалитета услуга који узима у обзир специфичности руског тржишта.

Италонска керамика је изузетног квалитета, чије је остварење осигурано широком употребом иновација Цонцорде групе, сталним улагањем средстава у примјену најновијих технологија и унапређењем маркетиншког система.


Све то даје компанији могућност да се стално налази на врхунцу моде, нудећи тржишту широк спектар сложених завршних решења за различиту оријентацију градилишта.

Свака колекција италонског керамогранита је реализација истинске италијанске традиције и изврсности природног материјала, као и резултат рада руских и италијанских радника, примена нових технологија и најстрожи систем квалитета.

Предузеће производи церамогранит у серији 45, који представљају око 2000 позиција, које се разликују у бојама, текстури и декору.


Компанија има 12 канцеларија и продаје своје производе не само у Русији, већ иу Белорусији, Украјини, Казахстану, гарантујући својим клијентима одличан ниво услуге.

Италонски стручњаци су увек спремни да саветују своје клијенте о свим питањима и воде велике пројекте, од фазе одабира жељене опције за обраду до испоруке купцу и завршетка свих поправки и грађевинских радова.

Најважније тачке у раду компаније су пажљив однос према природним ресурсима. У својој производњи, постројење користи само секундарне сировине и учествује у међународном еколошком сертификационом програму ЛЕЕД.

\ т

Керамички гранит Италон је материјал за животну средину који се производи од природних сировина, односно пијеска, глине, фелдспата. Све компоненте се мешају и компресују под притиском од око 450 кг /цм. Затим се обрадак подвргава печењу на 1200 степени, што накнадно даје екстремно ниске стопе апсорпције воде од стране готовог производа и његове високе чврстоће.

Естетска својства и техничке карактеристике керамичког гранита чине га свестранимматеријал за облагање зграда изнутра и извана. Керамички гранит се може користити за обраду зидова и подова у стамбеним и пословним зградама.


Италон керамички гранит је тренутно доступан у три серије:

 • Тецница. Овај керамички гранит има хомогену структуру у својој маси. Такав тип материјала који се сучељава не мијења своје вањске квалитете и естетску привлачност под утјецајем времена или утјецаја на њега абразива. Сличне особине нам омогућавају да користимо такву плочицу у просторијама гдје постоји озбиљно механичко оптерећење на керамичком премазу, нпр. У производним радионицама, на жељезничким станицама, у великим трговачким центрима, концертним дворанама, радионицама;
 • Приправници. Тип керамичког гранита са остакљеном горњом површином. Осим употребе глазуре, овај материјал је еколошки прихватљив, јер је израђен од рециклираних материјала. Присуство глазуре даје дизајнерима могућност да примене велики број различитих нијанси и различитих декоративних техника. У овом случају, керамички гранит "Интерни" задржава сва својства и радне карактеристике овог материјала. Ова врста облагања се чешће користи за подове у стамбеним подручјима, у јавним зградама са просјечном и ниском пропусношћу (бутици, ресторани), као и за обраду зидова изван и унутар објеката било које дестинације;


 • Креатива. Керамички гранит, који има истобоју по својој дебљини. Захваљујући употреби напредних иновативних технологија које омогућавају бојење све масе материјала, плочица добија посебну декоративну и естетску привлачност, која се успјешно спаја са високим техничким показатељима. Овај тип керамичког гранита се користи за разне намјене у било којој врсти простора.

Италонови производи испуњавају државне стандарде квалитета, захтјеве заштите од пожара и санитарне стандарде, што потврђују релевантни цертификати и стручна мишљења. Керамички гранит је прошао техничку процјену прикладности употребе у грађевинарству.

За и против

Керамички гранит из Италона има широк спектар предности у односу на друге керамичке материјале.

Овај производ је веома јак материјал, отпоран на ударце и друга механичка оптерећења. Оваква својства керамичког гранита објашњавају се прије свега специфичностима процеса његове производње, која наликује формирању камена у природи. Једина разлика је у томе што је плочица направљена много брже и под строгом контролом квалитета. На сировину утичу притисак и температура, што на крају даје посебне карактеристике чврстоће финалног производа.

Керамички гранит не упија влагу и отпоран је на значајна смањења температуре. Ова својства чине материјал погодним за вањску обраду зграда. Отпорност материјала на влагу и мраз због недостаткаИма микропору која повећава његову густину, а самим тим и отпорност на продирање влаге.

Ово је еколошки производ, пошто су природни материјали за њега сировина. За разлику од природног камена, церамогранит не ствара позадину зрачења. Због своје чврстоће материјал се може користити дуго времена без губитка декоративних својстава, отпоран је на огреботине и мрље.

За овај поклопац је лако бринути. Произвођач је развио специјалне алате који се могу користити у различитим ситуацијама. На пример, у случају светлосног загађења и за свакодневно чишћење, користе се "Италон Б-Асе", "Фила Цлеанер" и "Филаменто Детердек", "Италон А-Цид".


Италонови производи су заступљени на тржишту широким избором колекција у различитим структурама и схемама боја. Свака колекција је представљена керамичким гранитним плочицама најразличитијих формата, укључујући и уске постоља. Има просечне (у зависности од колекције и величине плочица) прилично прихватљиве цијене.

Једини недостатак италонског керамогранита, који је истовремено и достојанство, је стилистика у којој се цријеп прави. Она је искључиво италијанска.

цоллецтион

Италонски керамички гранит је тренутно заступљен у 29 колекција:

 • Материа - нова колекција у модерном стилу, инспирисана вапненцем сјеверне Европе и шкриљцем из Италије и Америке;
 • Елемент Воод - збирка плочица у којима су украшене испод дрвета;
 • Цхарме Ево Флоор Пројецт - керамички гранит, израђен од мермера, открива сеправа лепота природног камена; • Синтемпора - збирка, цртеж плочице у којој се понавља структура камена са бројним жилама;
 • Површина. Текстура камена ове плочице треба да се комбинује са материјалима као што су ламинат, челик, метал, стакло;
 • Травентино Флоор Пројецт. Површина плочице опонаша травертин; • Елит - мермер од бреча;
 • Натураллифе Стоне - Раполенски травертин;
 • Натуралифе Воод - ручно израђено дрво; • Цхарме Флоор Пројецт - класични мермер;
 • Чудесно - ситнозрнати пјешчењак са пругама;
 • Успон - Кварцити Северне и Јужне Америке; • Магнетик - кварцит и мермер;
 • Урбано - полимерни цемент;
 • Облик - Јерусалимски камен; • Концепт - природни камен чистих форми;
 • Маисон - европски орах;
 • Тимелессе - дрво морских везова; • Есенција - природно дрво;
 • Глобус - италијанско камење;
 • Артворк - цементне плочице са цветним орнаментима; • класа - вредне сорте мермера;
 • Замислите - једнобојни глатки цријеп;
 • Басиц је најпопуларнија колекција на рачун шире палете боја (12 тона) и пјешчане структуре.Такође у каталогу Италона налазе се збирке Престиге, Ецлипсе, Аурис, Нова, Идеа.

Зашто престати бирати?

Изборкерамички гранит, потребно је кренути од простора у којем ће се користити и за коју сврху (као под или зид).

Ако просторија има високу пропустљивост, потребно је зауставити избор на керамичкој гранитној плочици Тецница. Интерни је погоднији за становање.

Ако је материјал изабран за под, онда превисе глатка превлака највјероватније неће стати. На крају крајева, биће тешко да се брине о њему (да би се одржао његов константни сјај - није лако), након влажног чишћења или уласка у воду, може изазвати повреде.


Шта одабрати боју и слику - то је само ствар. Овај избор ће зависити од личних преференција, општег стила и дизајна премисе која у њему превладава. Под строгим плочицама за намештај боље је одабрати монотоно у хладним нијансама, кућна средина погоднија за избор материјала топлих боја.

Што се тиче величине, Италон нуди плочице различитих формата. Квадрат може имати димензије 30к30, 44к44, 59к59, 60к60. Произведене су и плочице правоугаоног облика. Најчешће се јавља у колекцијама, цртајући плочице у којима имитира дрво. Величина плочице зависи од површине собе. Ако је мали, велике плочице ће га учинити још мањим. Стога је у овом случају боље зауставити се на граниту малих димензија.

Површина простора је такође важна за израчунавање броја плочица које треба купити. Понекад се дешава да при избору одређене величине излазивелики отпад керамичког гранита. Пошто је није лако исећи, у овом случају је боље подићи плочицу различите величине тако да када се заглави, има мање потешкоћа.

Већина тилера препоручује италонску керамогранит као поуздан и дуготрајан, поуздан материјал.

Има врло пристојан изглед, не распада се и не ломи се у случају случајног пада, не греби, не производи мрље, а ако се појаве, лако се могу уклонити посебним саставима или користити друга средства која произвођач препоручује за сваки одређену врсту мрља. Свако разуме да су након полагања зидова на површини плочице трагови раствора, трљања итд. Да бисте их уклонили, не морате ништа да измишљате, произвођач је у овом случају посебно развио препоруку која специфицира природу и начин употребе специјалних средстава.


Недостаци које је чаробњак указао укључују проблем сјечења керамичког гранита. Али проблем је потпуно решен у присуству специјално прилагођеног алата за израду плочица.

Типс анд Трицкс

Да не би наишли на фалсификате, треба посебну пажњу посветити процесу куповине керамичког гранита.

Да би се проверио квалитет плочица, потребно је на својој површини држати маркер алкохола. Ако се утрља, производ је високог квалитета.

У процесу избора продавнице, питајте продавца за каталог. Обично се испоручује само службеним трговцимапроизвода.

Такође треба обратити пажњу на задњу површину плочице. Квадратне шупљине на квалитетном производу не би требале бити веће од 1,5-2 цм у дубину.

На свакој плочици мора бити означена ознака произвођача.

О томе како савршено ставити керамички гранит Италон, погледајте следећи видео.