Инсталирање затварача врата сопственим рукама: дијаграм, како да га поставите, видео инсталацију

Један од главних симбола отварања, окретања и заштите су врата. Трајност њиховог рада зависи од различитих параметара, али најважнија у току инсталације и монтаже је уградња затварача врата. Направљен властитим рукама, омогућит ће да врата врше основне функције: да задржи топлину у просторијама, не пропуштајући зрак с улице, чврсто штити унутрашњи простор просторије од буке и пропуха.

Врата могу бити вањска и унутарња, али у оба случаја нису у потпуности функционална док се не инсталира уређај за затварање. Штити врата од јаких удараца приликом затварања, осигуравајући довољно убрзање за закључавање браве, што је потребно, на примјер, на вратима улаза, гдје је инсталиран интерком или кодни позив. Она нема улогу облика врата од којих је материјал материјал, било да се ради о масивној конструкцији или малој капији у врту, без таквог уређаја престаје да буде предвидив у употреби и, стога, сигуран и погодан.

варијанте уређаја

Постављање затварања врата на врата осигурава глатко затварање у аутоматском режиму. Ако сте лоши према принципу механизма, запамтите капију у земљи. Најчешће је опремљена једноставном опругом, чији је један крај причвршћен за врата, а други - за носач на који је причвршћен. Дјеловање прољећа је посљедица додавања силе на њега, што га јаче растезате, брже је компримирано.

Дизајн механизма је знатно побољшан, као и екстерни уређајзатварач Тип врата утиче на његов избор, да, уређај за затварање може бити:

  • горњи рачун;
  • скривено;
  • Доње причвршћивање.

Горњи тип затварача врата на вратима је погодан за спољашња врата, тешке металне конструкције. Понекад се може користити у јавним просторима, одвојеним канцеларијама, предворјима, који се користе за излазе на ватру, техничким просторијама. Такво затварање врата може постати уметнички објекат, наглашавајући стил високотехнолошких просторија.

Затварање врата скривених врата.

Скривени тип механизма је уграђен у унутрашња врата, тако да не квари изглед, омогућавајући вам да уживате у лепоти дрвета или стакла. Доње причвршћивање се користи рјеђе, углавном за причвршћивање на стаклена врата инсталирана у тржним центрима и уредима.

Принцип рада

Ормар је прољеће скривено у кутији. Када су врата отворена, опруга се компримира због помицања зупчаника на зупчаницима. Када врата зауставе притисак, браве се контролишу услед истискивања опруге истим зупчаником, крећући се дуж шине у супротном смеру. Овај тип механизма се користи у спољним прикључним уређајима.


Уређај модерног затварача.

Приликом уградње уређаја за затварање на вратима унутар или унутар пода користи се механизам са два клипа, ваљцима који утичу на окно у облику срца и вијак за регулацију. Уређај има уље које тече са једне стране на другу под утицајем опруге, па овдеУкључен је иу принципу хидраулике.

критеријуми за избор

Дакле, потребна су вам ближа врата, можда сте прекршили претходну, или сте управо купили нова врата, како бити? Ток инсталирања затварача врата на вратима зависи од његових димензија. На вратима великих димензија и масе потребна је примена веће силе.

Сви механизми су класификовани у складу са европским електроенергетским системом, који се може навести у кутији приликом куповине. То су слова ЕН и један од бројева од 1 до 7.

Први број је намијењен масовним вратима не већим од 20 кг и ширини од око 70 цм. За врата која су широка око метар и теже 60-80 кг, могу се уклопити 3-4 броја. Собе од 5 до 7 су дизајниране за масивна врата масе преко 100 кг. За оне који ће све урадити властитим рукама, важно је узети у обзир ове карактеристике.

Асортиман механизама је веома разнолик.

Перформансе уређаја зависе од брзине затварања и силе која се додаје кругу. Ако је произвођач савјестан, ове бројке ће бити нормалне у сваком моделу. Вриједи обратити пажњу на побољшана затварача врата. Њихова инсталација може имати неке сложености, али штите од непредвиђених ситуација. Они садрже сензор који ће штитити од удара вјетра и неће дозволити да врата ударе у зид. Осим тога, може се кориговати и максимални кут одступања. Ово ће вам омогућити да поставите кашњење за затварање на кратак временски период, што ће вам омогућити да на прикладан начин одете до врата са теретом, бициклом и кочијом. Поред тога постоји и функција фиксирања на отвореномположај који може бити потребан за поправке, ремоделирање и израду намештаја, мере које треба предузети.

напредак инсталације

Да бисте знали како да правилно поставите врата на вратима, морате разумети који је тип вучног уређаја инсталиран. Може бити стандардна, клизна или са фиксним потиском. Већ у фази куповине, обратите пажњу на параметар чврстоће и трајности, тако да инсталација спољних и унутрашњих затварача врата не нестане. Постоје и стандарди за то.

Конструкција уређаја за затварање мора одговарати општем стилу просторије.

Добар уређај за затварање мора имати европски индекс ЕН1154, чврсти метални ковчег, антикорозивни премаз. Не заборавите да ће екстерни конектор бити видљив свима, тако да га морате покупити на основу стила собе или покушати да буде невидљив одабиром минималне величине и боје за тон врата.

Припремна фаза

Дакле, ваш производ лежи испред вас, али како инсталирати врата ближе на врата? Произвођачи су се побринули за ово и ставили упутства за кутије. Обично је јасно, очигледно и садржи схему корак-по-корак за инсталирање ових врата.

Обратите пажњу на своја врата. Може бити: лево-десно, десно, отворено споља или изнутра. Наравно, за врата улаза је боље инсталирати конструкцију према унутра, како би се избјегли штетни ефекти мраза и топлине. Мада су многи модерни модели дизајнирани за ширење од -35 до +70, међутим, са тешким мразом уређај може пропасти.

Изаберите типБлиже због дизајну врата.

Потребно је знати како да подесите ближе вратима, у зависности од оријентације. Ако га отворите од себе, случај се монтира на оквир врата и полуге - на вратима. Ако је потребно да се повуку на вратима се, предмет треба причврстити на врху платну врата из шарки и полуге за бок мало већи. Да би инсталације затварачи са рукама, морате да затворите врата и започнете, пратите следеће алгоритам.

процес причвршћивања

Таке испоручује са шемом која одговара вашем тип врата. Причврстите га на врх врата (што је направљен у размери 1: 1), где намеравате да монтирате ближе. Линија врата је истакнут у дијаграму, тако да можете направити план по овој линији и поправити листе ради лакшег преко траке на кутији.

Потребно је обележити места за рупе. Узмите оштар оловка и папир прорисуите тачку преко. Сет затварачи, спроведене на дрвеним вратима ће бити лакше јер су рупе за монтажу лако може бушити. За алуминијумских врата треба Бонк.

Потребно је 4 рупе за олово и 2 на кутији. Када рупе су спремни, морате да поправите оба дела са завртњима који долазе са затварача. Ово се може урадити са одговарајућим шрафцигером слици.

Међутим, постоје нијансе у томе како да се успостави ближе. На пример, пластичне врата тешко израчунати снаге у припреми рупе, јер је материјал мекан ицомплиант.

У овом случају, тачке треба само мало проширити, остављајући рад да се материјал изреже директно на вијке. Затим, оба причвршћена дела треба да се заврну са заједничким завртњем да би се добила полуга. Мора бити у односу на крило врата под правим углом.

Завршна фаза

Након подешавања, подесите завртње вијцима. Идеална брзина затварања може се одредити само у пракси, затварањем неколико пута и отварањем врата и подешавањем уређаја за затварање, у зависности од резултата.

Није потребно користити силу ако не можете добити жељени, јер можете оштетити сам механизам, који не може издржати оптерећење.

Важно је знати да дизајн има два вијка. Доња је одговорна за брзину затварања врата у распону од 0 до 15 степени одступања од равнине. Горњи преузима одговорност за опсег од 15 до 180 степени. Ако погледате вијак, може се видјети да ће његов скретање удесно успорити процес, а лијево убрзати.

Означите положај уређаја за затварање у складу са упутством.

Фиксирање врата и зида.

Подешавање механизма уређаја.

Морате знати како да правилно поставите врата ближе на нестандардна врата, када традиционална монтажа није могућа. У том случају ће вам бити потребни углови за монтажу и ламеле, а на њима ће бити причвршћена полуга. У свим случајевимаглавна функција углова ће бити креирање додатног простора који недостаје за сигурно фиксирање уређаја за затварање.

Најлакши начин ће бити уградња затварача врата за унутрашња врата, дрвена врата. Неће бити потребе за разматрањем додатних фактора као што су варијације температуре и велика оптерећења. Најлакши начин је да купите врата са затвараним вратима, али ако се то не пронађе, све радове инсталације можете обавити својим рукама. Инсталација се може извршити према упутствима произвођача, која су представљена са фотографијама и шемама сваке фазе.

Ако је потребно, можете пронаћи видео снимак на којем ће се инсталација за затварање врата најјасније приказати. Принцип монтаже је једини за клизне и извијаче. За врата од тешких метала можете користити два затварача за врата.

Након читања приручника произвођача и проучавања нашег чланка, сигурно ћете знати како да затворите врата. Онда, гледајући врата, можете бити поносни на себе, знајући да сте све сами урадили. Приликом рада, запамтите да механизам не треба притиснути, јер ради сам, а што раније пустите врата, то ће се лакше и прецизније затворити.