Инсталација канализационих цеви у приватној кући

Припрема за полагање канализационих цијеви у приватним кућанствима, прије свега је важно саставити компетентну схему цјевовода. Стручњаци верују да свака одрасла особа може да се бави радом за прикупљање отпадних вода. Али, као иу сваком другом послу, постоје неке нијансе које треба истражити.

Посебност приватног власништва је подјела канализационог система на вањско и унутрашње. Стога, инсталација канализационог система у приватној кући обично почиње њиховим одвојеним саставом (први унутрашњи), а затим и прикључком.

За монтажу унутрашњег ожичења потребно је тачно знати гдје ће се водоводна опрема налазити. Можете одредити њихову локацију на пројекту, а затим укључити у схему. Дужина цевовода одређена је цртежом. На њему се такође броји број свих цеви, спојница, спојница, крстова, Т-комада, причвршћивача и осталих. Неопходно је купити све саставне делове и материјале са малом резервом. У исто време, будите спремни да цена канализационе инсталације буде округла - уштеда на материјалима и извођачима радова категорично се не препоручује.

Полагање самог цјевовода може се вршити на отвореном (у виду) или у скривеном, естетскијем (у оквиру, испод пода) начину. У другом случају, водовод (на врху) и канализација (на дну) се уклапају у једну утичницу. То ће значајно уштедјети снагу, новац и вријеме.

Пазите да издржите потребан нагиб: за цеви 80-100 мм. - је 3 цм /метар цијеви, за 50-80 мм. - 2 цм /метар. Повежите ВЦ шкољкуканализацију са 100 мм цеви. Поставите клопке за масноћу близу дренажних млазница машине за прање судова и судопера. Ако се структура састоји од неколико спратова, употријебите успон са цијеви од 100-110 мм. Пожељно је да буде једина. Потребно је да доведе све гране система. Закључак канализације ван се врши на страни колектора.

Након што се цијев извади иза зида куће, идите на распоред вањске канализације. Стручњаци савјетују да се направи што је могуће равномјерније, издржати кут нагиба, сличан унутрашњости зграде.

Прије тога, ископајте јаму за одводни бунар довољне дубине, с обзиром на све веће одступање дренаже. Најпогоднија дубина рова канализационе цеви је 70-80 цм, што је најмање 10 цм ниже од тла смрзавања. Додавањем потребног нагиба на ово, добићемо рупу, где ће дренажа пасти на дубину од 150 цм, са цевоводом дужине 20 м.

На локалитету је могуће уредити обичну септичку јаму или септичку филтрациону бушотину. Прва опција - обичан бунар бетонских прстена или пластичних посуда, цигла, са бетонским дном. Потребно га је с времена на време очистити, изазивајући асенизаторску машину или коришћење импровизованих уређаја.

Септике могу користити и сакупљати отпад на модеран начин. У суштини, ово су две бунаре: септичка јама и филтрација. У првој фази, све нечистоће стижу одмах, након чега се тешке честице таложе, а вода пролази кроз цев у другом бунару, без дна,филтрира кроз слојеве земље.

Покушајте дјеловати с великим опрезом. У будућности, башта ће расти изнад канализације, цвеће ће процветати, а ако не успе, настаће велики губици. Измерите све ризике пре почетка рада.