Повежемо површинску пумпу за питку воду из бунара

Потребно је повезати површинску пумпу за узимање воде из бунара. Али почнимо са малим описом и праисторијом. Постоји кућа у којој се водовод врши по следећој шеми:

Детаљи: Постоји бунар. Има спуштену потопну пумпу, која изводи излаз воде из бунара у резервоар-цистерна, који се налази у кући. То је неопходно да би се у њему населили пијесак и друго смеће. Вода се пумпа у резервоар у аутоматском режиму. У ту сврху у спремник је уграђен сензор пловка. Даље кроз систем филтера црпна станица сакупља воду из резервоара и врши притисак на водоводни вод зграде. Притисак који ствара црпна станица довољан је за истовремени рад машине за прање веша, машине за прање судова и радног туша.

Све у овој шеми је добро. Осим једног - потопна пумпа се може сломити. Једна ствар је када се тако нешто догоди у лето. И сасвим друго, када зими - на улици минус четрдесет, потребно је раставити бунар, извадити пумпу, монтирати нову, а онда опет све излијечити. Уопштено, у томе нема ништа пријатно. Тако се десило у овом случају ...

Да би се елиминисало понављање горе наведене ситуације у будућности, одлучено је да се уместо потопне инсталације постави површинска пумпа, јер када опрема не успе, неће бити потребно чекати одмрзавање да би се заменила.

които е потребно

  • површинска пумпа (у овом случају цратон пвп-370);
  • црево;
  • адаптери Г1-Цхристмас трее3 /4;
  • неповратни вентил Г1 (детаљи);
  • стезаљке.

Повезивање површинске пумпе

Овде је кривац за зимски слом бунара:

После демонтаже у нашим рукама је пречник црева од 3/4. Убацио је адаптер Г1-Божићно дрво3 /4.

И причврстите спој за поузданост стезаљке.

Затим затегните неповратни вентил на навојни спој. Немојте претерано користити лана за побољшање квалитета навојног споја.

Затим спустите црево са повратним вентилом на бунар.

Окрећемо се опреми. Површинска пумпа Кратон пвп-370 има две навојне рупе пречника 1 инча. Један од њих је за воду, а други за храњење (у нашем случају, за пуњење резервоара). За повезивање црева пречника 3/4 биће потребна два адаптера Г1-божићно дрвце 3/4.

Окрените адаптере на пумпу. Потребно са ланом или другим заптивним материјалом за навојне спојеве.

Спојите црева. Један иде из бунара, други је из резервоара.

Фиксирајте црева са стезаљкама.

Површинска пумпа је спремна за рециркулацију воде из бунара. Али пре него што почнете да пумпате воду, систем треба да буде припремљен први пут.

Веома је важно да у систему има воде. Ако то није случај, површинска пумпа неће пумпати воду. Штавише, он може да се прегреје и да се ослободи рада без времена за рад. Дакле, пре него што покренете опрему, треба пратити саму пумпу и цреванапуните водом. У ту сврху се на његовом тијелу налази плута. Одврни је и сипај воду тамо.

Ретко је да неко први пут попуни контуру водом. Поготово ако постоји узајамна пристрасност. Као резултат, вода се пумпа са прекидима са слабим притиском или уопште не. Да би се потпуно уклонио ваздух из круга, пумпа треба да се покрене кратко, а након искључивања, мало ваздушног плута ће се одврнути. Поновите ову врсту манипулације тако дуго док вода не буде равномерно добар притисак без "пљувања". Може се претпоставити да је повезивање површинске пумпе са рупом завршено.