Инсталација и врсте пластичних плафона

Строп од пластичних плоча - једноставна и поуздана варијанта обраде стамбених простора За дизајн стропа најчешће се користи пластика. Овај материјал је погодан и за третман плафона у земљи, и за третман плафона у стану. ПВЦ панели складно и непримјетно изгледају у сваком ентеријеру. Ако одлучите да инсталирате пластични плафон, морате да покупите одговарајуће величине тканине. Панели се разликују по ширини, текстури и дужини. Поред тога, пластичне плоче се могу разликовати у боји.

Пластика за плафон: предности и недостаци

Пластични плафон - најчешћа верзија третмана купаонице, кухиње и балкона. ПВЦ панели су направљени од поливинилхлорида. Овај материјал није штетан и не штети околишу.

Уградња пластичне тканине у просјеку траје 6-7 сати. Лавовски део времена иде на инсталирање решетке за панеле. Захваљујући једноставности конструкције, пластика чак може инсталирати почетника.

Предности пластичних плафона:

 1. Ниска цена панела. Квадратни метар овог материјала кошта 2-3 пута јефтиније од квадратног метра сухозида.
 2. Пластика изгледа лаконски и непримјетно.
 3. Панели не захтевају посебну негу и лако се пере. Чучњеви и мрље са стропа могу се уклонити обичним сапунским раствором.
 4. Висока отпорност на влагу. На пластичним плочама нема плијесни или гљивица.

Пластични плафон не захтева посебну пажњу, потребно га је повремено обрисати од прашиневлажна спужва

Недостаци ПВЦ панела:

 • Смањите висину просторије. Ако се одлучите за уградњу пластичног плафона, будите спремни смањити висину стропа за 5-10 центиметара.
 • Мала отпорност на пожар.
 • Ниске снаге. Пластични панели се лако деформишу под утицајем механичких оштећења.

Пластичне стропне плоче: карактеристике и монтажа конструкције

Пластичне плоче - једна од варијанти спуштених плафона. Овај материјал се поставља на металну летву, која се склапа од профила. Ако желите да направите костур можете из масивног дрвета.

Пре инсталирања, израчунати број потребних материјала. За то је потребно израчунати површину површине стропа. Ако просторија има неуобичајену конфигурацију, морате да поделите цео плафон у више правоугаоних или квадратних делова.

Схема на монтажване на пластичните панели на стропа

Секвенца на инсталациата на пластическаа плитка:

 1. Подесите почетни профил. Поравнајте га са нивоом зграде.
 2. Причврстите попречне конструкцијске детаље на летву. Да бисте поправили, користите посебне суспензије.
 3. Осигурајте први панел на решетки. За то користите вијке. Ако желите, можете користити кламерицу.
 4. Инсталирајте преостале панеле на исти начин.

Типови пластике за третман плафона

Које врсте пластичних плоча постоје? ПВЦ панели се дијеле на текстуриране, обојенегама, величина и конфигурација. Осим тога, пластичне плоче се дијеле према својој намјени.

Пластични панели:

 • Раикови. Њихова дебљина варира од 5 до 10 милиметара, а ширина је од 10 до 40 центиметара. Траке се такође разликују по дужини трака. Дужина варира од 2,5 до 6 метара. Траке су најјефтиније.
 • Тиле. Такви панели су у облику квадрата са страном од 30-100 центиметара. На ободу плочице се монтирају полице, са којима се врши причвршћивање.
 • Лист.Ширина ових панела је 0,8-2 метра. Дужина лима варира од 1,5 до 4 метра. Спојеви панела су профили.

Да би се створио удобан и естетски изглед просторије, важно је одредити схему боја пластичних плоча

Приликом избора текстуре и боја панела, пратите дизајн ентеријера. Ако је соба класична, фузиона или минималистичка, дати предност бијелим или сивим панелима. У другим случајевима, препоручљиво је применити обојене ПВЦ листове.

Постављање пластичних листова на плафону

Ако одлучите да користите панеле плоча, морате водити рачуна да инсталирате ожичење и комуникације пре инсталације. Након тога морате припремити површину. Препоручљиво је очистити плафон од прљавштине и уклонити микро-униформност са заптивачем.

Да би се спречила појава гљивица на основној површини, препоручује се да се плафон третираупотребом антисептичког раствора. Такође морате одредити висину платна. Препоручује се постављање панела на удаљености од 7-9 центиметара од основне површине.

Пред инсталациата на пластични панели, треба да се отклани дефекти на основната површина

.

Секвенца на инсталациата на пластические листове:

 1. Инсталирајте метални или дрвени фурнир.
 2. Осигурајте специјалне углове. Да бисте их поправили, користите саморезне завртње.
 3. Користите одвијач да одрежете пластичну плочу.
 4. Очистите руб пластичне плоче брусним папиром.
 5. Направите рупе за осветљење.
 6. Осигурајте први панел преко профила.
 7. Инсталирајте преостале листове на плафон.
 8. Поравнајте плафон с водилицама прије инсталирања посљедње плоче. Да бисте то урадили, затегните или отпустите завртње.

Декорација плафона у кухињи пластичним панелима (видео)

Лако се инсталирају пластичне плоче или плочице ако се придржавате основних препорука. Приликом одабира материјала обратите пажњу на његову сврху и димензије. Ако планирате да користите пластику за третирање купатила, користите шине. У другим случајевима, препоручује се употреба плочица или плоча.

Пластични плафон у унутрашњости (фото)

)