Гријач протока плина - преглед модела, цијена, гдје купити

Гасификација власника некретнина има могућност да ријеши проблем цјелогодишње опскрбе топлом водом без обзира на сезону. Да бисте то урадили, инсталирајте плински бојлер који тече. Савремена технологија се углавном издваја од својих претходника захваљујући широком спектру функционалности, нивоу безбедне употребе, лакоћи његе и лакоћи коришћења током рада. О овим факторима свједоче бројни позитивни коментари потрошача који дуго користе гасну јединицу.

Пре него што одлучите о модификацији уређаја, требало би да проучите дизајн опреме, упоредите техничке карактеристике и разне функционалне опције.

Спецификације

Плински бојлер на гас је мали по величини, тако да се може налазити у малим просторима као што су кухиња, купатило. Уређај је намењен за брзо загревање воде која циркулише кроз довод воде и пролази кроз грејни елемент у колони. Проточни тип машине има један важан захтев - да јединица може стабилно да функционише, притисак гаса треба да буде најмање 12 мбар.

Процијењени капацитет гасне колоне је 25 ° Ц, као што је назначено у техничком пасошу за производ. Што је температура воде виша, то је опрема мање снаге. У неким случајевима, може се подесити на 40 ° Ц, али се не препоручује дуго да се грејач користи на максималној снази.

Конструктивна својства проточног бојлера

 1. Пећ или комора за сагоревање. Подијељен је на два типа:
 • затворене турбине;
 • стандардно отворен.

Гасни стубови са затвореном комором за сагоревање изводе излаз за ваздух из улице и не захтевају вентилисану просторију

 1. Измјењивач топлине. Најчешће је елемент направљен у облику закривљене плоче од бакра, обавијене бакром, дугуљастим елементом у облику танке цијеви.
 2. Систем убрзања који осигурава лансирање јединице када је славина за миксер укључена.

За оптималан рад препоручује се употреба електричне или пиезоелектричне завојнице. Висококвалитетне пуњиве батерије гарантују непрекидну брзину, а са трајним паљењем паљења, звучник се одмах укључује. За стабилан рад опреме саветујемо вам да купите алкалне (алкалне) батерије.

 1. Светиљка за осветљење је елемент за репродукцију сагоревања горива у коморама унутрашњег сагоревања.

Сва савремена опрема је опремљена електронском контролном јединицом, тако да су сви модови аутоматски изложени и не захтијевају стално праћење.

 1. терморегулатор, који је одговоран за подешавање топлотне снаге уређаја за грејање.
 2. Водоводне јединице.
 3. Одвојне цеви, које омогућавају повезивање закључака за снабдевање водом, горивом и димњаком.
 4. дифузор.
 5. Вентил одговоран за безбедно прекидање снабдевања гасом када је опрема искључена или непредвиђена грешка.

Безбедноствентил је намијењен за рад у случају да главни вентил не ради.

 1. Димњак, рукавац за испуштање производа за сагоревање.
 2. Температура, дим, контрола присуства сензора пожара.

Додајемо, што се више користе сигурносни системи, то је сигурнији његов рад. Не заборавите да је то управо гасна опрема којој је потребна екстремна пажња.

ВИДЕО: Гасна колона се одмах пали и гаси. Решавање проблема

Принцип рада

Плински бојлер ради на принципу: када се довод воде отвори, јединица за довод воде ради, након чега вентил почиње да ради и гас се доводи кроз горионик. Даље, паљење се одвија уз помоћ упаљача, који може бити механички или аутоматизован, управо тај део загрева течност која циркулише кроз измењивач топлоте, након чега вода улази у корисника са већ повишеним температурним режимом.

Да не би било погрешно одабрано, изаберемо оптималну количину и број водозахвата

У случају престанка протока, механички вентил који контролише проток гаса почиње да функционише, преклапа се са извором горива и опрема престаје да ради. У процесу примене, генерисани отпад од сагоревања горива, они се излазе кроз коаксијални рукавац или стандардни димњак. У овом случају, излаз производа сагоревања се помаже природном вучом.

Услугом гасаБојлери су слични раду котлова, само без циркулационе пумпе и филтера за чишћење.

Карактеристике уређаја за проток

Када проучавате упутства за употребу, можете видети бројне техничке податке, али приликом куповине бојлера за гас, пажњу треба обратити само на неколико важних индикатора. Прво треба да испитате параметре који су одговорни за рад и безбедност употребе опреме.

снага

Важно је разумети да што је већи индикатор напајања, то ће бити ефикаснији плински бојлер. Ови параметри указују на количину загрејане воде у временском интервалу од једног минута. Снага, у зависности од модификације, може да варира од 17 до 31 кВ.

Категорија дели моделе у групе:

 1. Лов - 17-20 кВ;
 2. Стандард - 22-24 кВ;
 3. Висок - 28-30 кВ.

тип ротације

Производња гасних бојлера на гас, који су доведени на посао из подстрекавања шибица, одавно је прекинута, направљене су модерне модификације на њихово место, са три врсте успоравања пожара.

 1. Пиезо Свинг - Да бисте радили, морате да притиснете одређени тастер на контролној табли.
 2. Електрични лук - аутоматизирани сустав пребацивања при отварању славине за довод топле воде. Процес функционисања настаје услед издувне искре која настаје радом батерија.
 3. Генератор водоника - Напајање се врши из мини турбине, која се ротира из водене струје.

Генератор водоника ради на минијатурном генератору који производи струју различите снаге у зависности од притиска топле воде

тип горионика

Од типа пламеника, сви проточни плински гријачи воде су подијељени у три класификације које имају стабилне, промјењиве снаге и подесиве (модуларне моделе).

Опције за уклањање продуката сагоревања

Стубне гасне колоне имају две опције за уклањање отпада из сагоревања горива.

 1. Јединица са стационарним димњаком. Најчешћа варијанта, која има отворену комору за сагоревање. Кисеоник улази у пећ из просторије и пролази кроз функционалне елементе, тако да се отпад одводи изван зграде кроз димњак.
 2. Јединица без инсталације димњака. Техника има затворену ложиште и систем за принудни довод ваздуха и излаз производа за сагоревање. За овај процес се користи исти производ - коаксијални вод, који је пар коаксијалних цевчица уметнутих једна у другу.

Плински бојлер може се инсталирати у новим зградама без стандардног димњака, чији дизајн није предвидио употребу ове јединице. Уз помоћ принудног снабдевања кисеоником, уређај функционише ефикасније, без смањења концентрације ваздуха у кући. Соба неће створити неугодан мирис паљевине или плина.

Популарне модификације

Предлажемо да се размотре најпопуларније модификације из средње цјеновне категорије, које се могу купитиСвако ко има потребу за овом јединицом.

\ т

Полное название на бојлера с плином

кратка својства

Предишна цена, руб.

ЕЛЕЦТРОЛУКС ГВХ265ЕРН НаноПлус

Продуктивност за загревање воде - 10 л /60 сец.

електрични лук

Снага - 20 кВ

Укупна тежина - 9 кг

Гаранцијски период - 1 година

6 200

Елецтролиук ГВХ285ЕРН НаноПро

Продуктивност за загревање воде - 11 л /60сец.

аутоматед хигхс

Снага - 19,3 кВ

Тип инсталације - зидна

Рад на природном гасу или течном гасу

14,700

Босцх ВР102П23

Продуктивност за загревање воде - 10 л /60сец.

Пиезо Свинг

Снага - 17,6 кВ

Рад при ниским вредностима притиска

11 900

НЕВА 4511

Снага - 18 кВ

Продуктивност - 11л /60сец.

Рад на индикаторима ниског притиска

\ т

9.200

ВАИЛЛАНТ атмоМАГ екцлусивеОЕ1400РКСЗ

Снага - 24,2 кВ

Продуктивност - 15л /60сец.

електрични лук

17 200

\ т

Аристон 3632048

Снага- 24,7 кВ

Продуктивност - 15л /60сец.

пиезо-паљење

28 700

Где купить

Цјелокупни асортиман проточних и акумулационих бојлера одвија се у специјализованим санитарним складиштима - интернет страницама и правим трговинским халама. У другом случају, купац има могућност да лично прегледа производ и добије свеобухватне савете од продавца. У поређењу са онлине трговинама, овде можете проценити не само карактеристике, већ и изглед гасне колоне, како бисте се уверили у адекватност његове величине у односу на место где ће се инсталирати.

Интернет странице имају једну стварну предност у односу на стварну - могућност враћања робе у року од 2 седмице на било којој основи, укључујући "не боју" и "не величину која је израчуната". Али пре него што купите ову врсту опреме, препоручујемо да пажљиво размотрите рецензије и репутацију продавца.

Ми немамо право давати јасне препоруке о мјесту куповине. Саветујемо само да објективно заузмемо место куповине и да не идемо с разлогом по прениској цени. Сваки модел, ако је оригиналан и ради у нормалном режиму, има минимални трошак који тражи произвођач.

ВИДЕО: Како изабрати гасну колону (проточни бојлер)?

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4