Грејни кабл за водоснабдевање: прикључни план, типови, инсталација

Озбиљна клима у нашој земљи присиљава да загрије не само своје станове, већ и сродне комуникације. Главни проблем који се може појавити зими је преоптерећење. Модерне технологије омогућавају власницима приватног сектора да се ослободе замрзнутих цеви. У том случају користите грејни кабл за довод воде.

заштитне карактеристике

Гријани водовод је слаба карика при транспорту воде из бунара или довода воде у гријану просторију. Ако не осигурате загријавање цијеви за воду од замрзавања, онда постоје потешкоће:

 • смањење пречника пролаза кроз замрзавање леда на унутрашњем зиду;
 • формирање непробојних ледених капа;
 • оштећење интегритета цеви када се разбије ледом.

Заштити од таквих тренутака помаже да се кабл загреје за довод воде. Опсег његове примјене варира. Произвођачи ове опреме нуде две своје сорте:

 • структуре које се користе унутар шупљине;
 • монтирање грејног кабла са спољне стране цеви.

У другом случају, користи се неколико технолошких варијанти, што подразумева употребу различитих количина грејне воде за цевовод водовода, као и методе интеракције са цевима.

Врсте кабловских система

грејање каблова

Употреба кабла за загревање водоводног система је у већини случајева најоптималнија опција. Његова бртвадуж цијеле линије дуж средишње оси цијеви. Дозвољена је не само паралелна уградња грејача, већ и уградња грејног кабла за водовод у облику намотаја са одређеним кораком. Коначан избор је од стране власника система, и то не зависи увек од цене опреме. Узимају се у обзир сви фактори - начин инсталације, поправка, вијек трајања, сигурност итд.

Употреба полупроводника

Такви системи обично користе саморегулирајући грејни кабл за снабдевање водом. Ова варијанта се разликује од класичних уређаја по свом принципу дјеловања.

Основа за то је пар проводника, који је одвојен полуводичком текстуром, која је емитер топлоте. Има високонапонски проводник са смањеном температуром и ниском потрошњом енергије на високим температурама. Саморегулација таквог грејног кабла за систем водоснабдевања врши се на сваком конкретном месту.

Температура у различитим тачкама полупроводничког система може значајно варирати, због чега се енергија троши са високим степеном ефикасности, што значајно повећава укупну ефикасност.

Предности система су очигледне:

 • смањену потрошњу електричне енергије током рада;
 • довољно загрејане на жељеним тачкама;
 • кабл се нуди на било којој дужини, са могућношћу резања сваких 20-50 цм у посебно одређеним просторима.

Недостатак је релативно висока цијена.

Таква жица за грејање спољашњих цеви има равну секцију како би се обезбедило максимално приањање на површину радијуса. Када се користи овај грејни кабл за водоводну цев унутар цеви, његова ефикасност се постиже округлим делом. Снага произведена по линеарном метру зависи од модела и налази се у опсегу од 10-60 В.

За унутрашње постављање обично је потребно 10 В по метру дужине. Израчунавање спољне снаге врши се према алгоритму:

 • до пречника? инча изабрати грејни кабл за довод воде 15-17 В;
 • до 1? Палац ће активирати загревање кабла за снабдевање водом каблом од 25-27 В;
 • више од 1? Инчи користе кабл за грејање цеви веће од 31 В.

Примена принципа отпорног грејања

Најједноставнији тип се сматра загревањем кабла за водоводни систем, који се састоји од посебне легуре која има високу отпорност. Када је повезан са струјом која пролази кроз струју, она олакшава одвајање топлоте од проводника.

Оваква жица за загревање водоснабдевања може бити и двослојна иу једноструком облику. Друга варијанта је рјеђа, јер захтијева прстен електричних кругова који се не могу увијек технолошки изводити. У дуалном систему, једна страна се спаја на кућну утичницу, а друга на спојницу.

У конфигурацији буџета, само једно језгро се користи за гријање, а друго је диригент. У скупљој опреми расту и живи и гријачирадна снага.

Проводници у каблу су заштићени са неколико слојева изолације, и такође имају контуре уземљења. Јаки вањски слој доприноси дугорочној експлоатацији чак и са вањским негативним факторима.

Ови системи су отприлике двоструко јефтинији од полупроводничких аналогија, али захтевају додатну опрему као што су температурни сензори, аутоматска контрола итд.

Метода спољне монтаже

Кабл је често врућ за довод воде извана, јер је то јефтинији и лакши начин. Када радите, морате се придржавати одређених правила. Класични распоред је уздужни, са фиксирањем грађевинске траке преко одређеног корака.

Није могуће поставити грејање кабла за снабдевање водом каблом одозго како би се спречило његово механичко оштећење од падајућих предмета, итд. То такође зависи од чињенице да поток почиње да се смрзава из доњег дела, тако да ово подручје треба највише загрејати.

У областима земље у којима се температуре могу значајно смањити, дозвољена је уградња неколико независних каблова дуж осе. Његова висока практичност показала се као метод окретања слагања. У овом случају, потребна је само једна топла жица за водоводну цијев, која загријава готово цијели промјер.

Алуминијумска трака се користи за фиксирање. Има довољан степен преноса топлоте, дајући топлоту из линије електричног грејача. Подизање излазне топлоте биће могуће уз помоћ пластичне траке која се претходно намотава са таквом пластичном траком.

наинсталација радосних завоја изводи се изван радијуса. За секције са запорним вентилима постоје петље са великим грејањем.

Унутрашња структура

Овај метод је сложенији од екстерног, али у неким случајевима не може без њега. Квалитативни материјали које произвођачи користе за производњу таквих система немају негативан утицај на воду за пиће. Већина производа је сертификована према руским и међународним стандардима и задовољава тренутне санитарне и хигијенске стандарде.

Монтажа грејног кабла унутар цеви

Топли кабл за цевовод у цев са радијусним обликом. Сет садржи Салников спетсузел, који обезбеђује запечаћени излаз кабла из система.

Уградња грејног кабла за систем водоснабдевања изнутра почиње узастопним причвршћивањем на аксијалне делове. На излазној тачки кабла је монтирана спектроуник са заптивном рукавом. Следећи корак је да се унесете у шупљину до пуне дужине. То ће вам омогућити да загрејете праволинијске сегменте са минималним неједнакостима.

Унутрашње загревање не може да се врши преко вентила или другог запорног вентила који може да разбије изолацију.

На крају увода кабла за целу дужину, притисните Салников спетсузел. Уз многе позитивне конструкције, негативни фактори су сужавање пречника и релативна сложеност инсталације. Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4