Грејач за прозоре самолепљивих: правила за избор и монтажу

У процесу изолације, мора се узети у обзир да гријач за прозоре може бити различит и може имати различите карактеристике.За сваки тип посла са одређеним типом прозора неопходно је да се оне загревају за најбоље резултате.Поред тога, важно је да се уредно кува сам прозор, као и да се узму у обзир све неопходне нијансе.

карактеристике избора

Да би се изабрао грејач за прозоре, потребно је узети у обзир да ће бити најпогодније користити такву опцију као самољепиви гријач. Погодан је за пластичне прозоре. Прозорска заптивка са дрвеним капцима обично одабире другу. У овом случају, изолација рупе прозора у овом случају може се десити са неколико опција за грејач прозора.

Изолација се може направити помоћу неколико метода. Гријач за прозорске оквире у привременом формату ће бити представљен обичном монтажном пјеном, која је додатно прекривена самољепљивом траком.

Самолепљиви грејач прозора треба да буде доброг квалитета, односно његова самолепљива страна треба да има добру основу.Поред тога, потребно је узети у обзир да самолепљива природа прозора гријача има ограничен вијек трајања, што ће изравно овисити о квалитети производа.

Избор материјала треба да зависи од његових карактеристика под одређеним условима, на пример, од врсте материјала за прозоре, као и од квалитета самог материјала. Уштедите на грејачимамогуће је, јер то може довести до смањења отпорности топлотне изолације, тако да прозор треба да буде правилно припремљен прије зиме.

Типови грејача за прозоре

Веома често се користи заптивка од пенасте гуме, али постоје и многи други типови који јој дају мало инфериорности. Сви грејачи се разликују по материјалу од којег су направљени.

Във връзка на съответните типове материалов:

  • ПВЦ.Овај материјал је најчешћи због његове доступности и не високе вриједности. Ове моделе произвођачи најчешће користе у производњи прозора. То помаже да се смање укупни трошкови. Поред тога, ПВЦ је веома погодан за монтажу, јер им је лако обезбедити потребан облик. Што се тиче операције, ово је најгора могућа опција. То је због чињенице да када температура падне, грејач се распада, а када се загреје топи се. Због тога се не препоручује за употребу у регионима где је клима веома оштра. Побољшана верзија ПВЦ-а је ТРЕ. Врло је издржљив и издржава различита оптерећења која се могу појавити приликом отварања и затварања прозора. У основи, овај материјал се препоручује да се користи само у екстремним ситуацијама и само као привремено решење. Радни век не прелази 3 године.

  • Уместо пластике, етилен-пропилен гума се сада широко користи.Он је добио своју популарност захваљујући високим перформансама током експлоатационог периода. Може да издржи велике температурне разлике (-50 до +100). Материјал се не препоручујеКористите само на крајњем северу. Врло је еластичан, тако да може издржати велика оптерећења. Има високу отпорност на влагу. Из тог разлога не губи својства и квалитет, чак и са великом количином падавина, не пуца и има минимални ниво скупљања током компресије. Међу недостацима овог типа може се идентификовати само лош мирис, који је присутан само код неких врста, као и високе цијене кроз технологију производње. Ова врста је једна од најбољих. Рок трајања је 20 година.

  • Гријачи силикона сматрају се најбољим. Они су софистициранији и заобилазе све опције, јер имају бројне предности, укључујући и тихо издржати високе температурне разлике (од -85 до +200). Може издржати трајне физичке ефекте. Не реагује на ефекте озона, приватних падавина, ултраљубичастих зрака и других подражаја. Поседује високу еластичност. Због тога је боље заштићен од продора хладних струја ваздуха. Главна предност је висока очекивана животна доб - од 10 до 20 година. Гарантни период зависи само од одређеног произвођача и технологије производње силикона, као и од начина рада. Главни недостатак је цијена, која је неколико пута већа од цијене обичних, чак и врло добрих гријача, али ако узмете у обзир да није потребно често мијењати, тада цијена овог недостатка губи важност.

Важно!Силиконски грејач има много опција, а потребно је узимати само висококвалитетне производе који могуобезбеђују поуздану изолацију.

Када се користе одговарајући гријачи, можете сигурно отворити и затворити прозоре, без страха да ће хладни зрак продријети у просторију. Да би се то постигло, потребно је одабрати грејач, као и систематски рад без кршења.

избор грејача

Приликом куповине грејача важно је обратити пажњу на његово означавање, ако није, онда питајте продавца. Такође морате обратити пажњу на интегритет производа.

Като, нужно е обратити позорност на:

  • самолепљиве основе.Присуство такве базе увелико ће поједноставити случај код изолације прозора. Високо квалитетна основа ће вам уштедети новац на куповини лепка, као и убрзати сам процес;
  • крутост.Материјал од којег је направљен грејач мора бити мекан и лако подложан деформацији. То ће помоћи побољшању топлотне изолације и спријечити продирање хладног зрака у просторију. Ако је материјал сувише чврст, врло је вероватно да изолација неће произвести жељене резултате и грејач неће извршити задатак. Ако је гријач јако изложен деформацији, то може знатно отежати процес инсталације;
  • трајност лепљења.Ова клаузула је обавезна ако постоји самолепљива основа. Сам гријач нема свој вијек трајања, тако да није неуобичајено да роба пада на полице дуже вријеме, због чега база љепила може постати неактивна. Радни век таквог грејача се смањује неколико пута.

Атусклађеност са свим грејним тачкама може безбедно да бира и припрема за његову инсталацију.

Важно! Љепљива пјена може имати двије лијепљене стране. Ова врста пене је веома погодна за рад са дрвеним капцима.

Избор се мора извршити тек након што се узму у обзир све нијансе и посебности. Ово ће вам помоћи да пронађете најпогоднију опцију за ваш рад.

Савети за инсталацију

Пре него што почнете са радом, проверите да ли је место на коме је грејач лепљено чисто. Мора се темељито очистити и осигурати да нема прљавштине, као и пукотине и друге недостатке који се могу поставити, укључујући сушење боје. Ако не пратите чистоћу површине, она може значајно смањити животни век грејача и довести до његовог брзог хабања.

Када се користи пенаста гума, потребно је узети њене велике величине, јер ће омогућити да пажљиво положите прорез и да га поставите густо.Дакле, вјероватноћа продора хладноће, чак и безначајних пукотина, нагло се смањује.

Ако постоји избор између употребе пенасте гуме и цевастог грејача, вреди изабрати другу опцију. То је због чињенице да се пенаста гума не може поново користити, а има мању ефикасност и непропусност.Поред тога, вијек трајања пјене је знатно нижи и вјеројатније је да ће постати неприкладан.У овом случају, биће исплативије да се плати велика сума одједном, али да се даље штеди.

Ако се пена користи током загревања,затим да би се боље затвориле мале пукотине, потребно је додатно затворити и гријач.То ће неколико пута повећати његову ефикасност. Најбоље је користити моларну траку или љепљиву траку. Можете користити и обичну папирну траку натопљену обичним љепилом.

Цјелокупан процес изолације треба обавити након комплетних припремних радова, који укључују чишћење површине и сва потребна мјерења.

Гријач за прозоре може бити потпуно другачији, односно има различите карактеристике, различите трошкове, као и различите захтјеве за рад.Потребно је да се упознате са свим специфичностима сваког материјала директно на избор.То ће омогућити квалитетан рад, што ће довести до добре топлотне изолације. Такође, прозоре можете загрејати посебним термо филмом.