Глава за клизна врата: међупростор, пластика, решетка, фото узорци

У урбаним становима, који се не разликују по великој површини, питање штедње простора је одувијек било. Нажалост, ово је специфичност малих просторија, где је сваки метар у рачуну. За ове компактне апартмане, створен је компактан намештај, а дизајнери настоје да максимално искористе расположиви простор.Природно је да такве собе захтијевају посебна врата, јер обични кревети од кремена нису погодни у малом слободном простору. У овом случају, топикална клизна врата-хармоника. Ове структуре имају своје предности, различите су врсте и имају посебну технологију монтаже.

Предности и недостаци

Да би се процијениле све предности и недостаци ових склопних система, потребно је одредити и шта они уопште представљају. Да, и врата која су до сада позвана, јер. То је више партиција или екран. Ова поређења долазе - због њихове ефикасности. Не очекујте превише дизајна. Предности код врата-хармоника су веома мале, али недостаци су много више.

Главни и најважнији плус - максимална уштеда простора. Отворена врата захтевају простор за отварање, чији је радијус једнак ширини врата. Клизна врата за отварање захтевају само 150 мм.

Поред тога, предности максималне лакоће уградње. И то је заиста случај, јер инсталација ових врата није компликованија од уградње вијенца.

Исто тако и на основу цене. Он је прилично низак у поређењу са другим типовима клизних врата. Али ниска цена је недостатакнеке важне карактеристике.

Недостаци укључују звучну изолацију. Она једноставно не постоји. Врата имају много пукотина које се налазе не само испод и изнад врата, већ и између компоненти клизних врата са хармоником. Дизајн такође не садржи мирисе. Све је то кроз пукотине. Они максимизирају ширење било којег мириса кроз стан.

Постоји и живот. Много покретних елемената, као и различити додаци, који не би били квалитативни, понекад се поквари. Такође, врата не раде увек адекватно - дизајн је често заглављен.

О недостацима клизних врата можемо говорити хармоником дуго времена, али то ће бити довољно. Али такви производи се не купују у великим собама, а за мале станове практично нема алтернативе.

Ова врата се могу користити као поуздана преграда која може пружити максималну удобност и одмор у засебној просторији.

Међутим, као преграда која затвара шталу или друге техничке просторије - таква врата ће се најбоље уклопити. Погледајте изглед клизних врата - хармонику. Ове фотографије показују како се оне могу ефикасно користити.

Врсте врата-хармоника и њихове карактеристике

Ова врста преграда разликује се од осталих клизних врата јединственим дизајном. Уређај хармоника је толико јединствен да ниједан језик не може говорити о било којој врсти изведбе.

Сорте се могу сводити само на материјале од којих се ови производи производе, као и на неке карактеристике дизајна. Да, клизна врата са хармоником могупроводи се само у двије варијанте.

Разликују се досадни модели који се састоје од холистичког масива различитих врста дрвета. Ова врата нису видљива ни на једној страни.

Такође производити врата са стакленим уметцима. У овим моделима, многи људи воле свој екстеријер, пријатнији и естетски изглед. Али њихов дизајн је деликатнији. То подразумева низак ресурс и кратак животни век. Сва грешка је стаклени уметак који као да слаби оквир врата.

Такође, међу карактеристикама једног или другог врата разликују се различите димензије. Поред тога, модели се могу разликовати по броју покретних елемената. Вјерује се да што ће се фрагменти мање кретати, то боље.

Избор материјала је такође мали. Произвођачи нуде потрошачима клизна пластична врата. Често таква хармоника није високог квалитета. Из пластике је све урађено - ово је оквир и шарке, као и мембране између платна.

Ове мембране производе веома мекану пластику. Ако је рад конструкције прилично интензиван, онда се они руше након шест мјесеци употребе. Таква врата нису добра, осим што се ниски трошкови не разликују.

Опција из пластике.

Такође се нуде дрвени производи. Разликују се од пластике са већом издржљивошћу. Немају пластичне елементе. Чак су и шарке често направљене од метала, а не од пластике. Ако се сама врата морају извући, онда је боље да се зауставите на дрвеним моделима. Структуре се не разликујусамо високу издржљивост, али и атрактиван дизајн и укупну поузданост конструкцијских елемената. Сматра се да је дрво подложно разним деформацијама због температурних варијација - ови производи показују да дрвена врата, за разлику од пластике, нису много деформисана.

монтажа врата

Важан тренутак, који увелико олакшава инсталацију, је недостатак ових дизајна у кутији за врата. Ако за било који други производ - то је недостатак, онда је ту достојанство. Пошто нема кутија, инсталација се може минимизирати. Технологија је врло једноставна, а цијели процес се може обавити у неколико једноставних корака.

Схема инсталације врата.

Као прво, инсталиран је горњи водич. Лако је пронаћи - пакет је најкраћи. Ако је потребно, може се лако сећи кроз ширину врата. Мора бити инсталиран у потпуности. Прво, водилице су причвршћене само на један вијак. То се ради са стране насупрот ручке врата.

Затим се постављају снимци. Препоручује се да се стави на страну на којој су постављени водичи. Онда ће фиксни део врата бити фиксиран на ове квачице.

У следећем кораку монтирајте композитну тканину. Да би се то урадило, ивица горњег дела већ постављеног водича, која још није причвршћена, уклоњена је из рупе, а затим су ваљци на платну стављени у водилицу.

Сада можете вратити водича на његово право мјесто и сигурно га поправити на свим мјестима која је произвођач предвидио. Онда само треба да га поправите у рупи бочне полице иинсталирати ручице на вратима.

Речено је да је постављање споредних шина мора да прође стриктно поштовање вертикалном нивоу. Боље контролише ниво на две позиције. Ако је рупа врата није гладак, онда се препоручује да користите специјалне електроде. Апсолутно савршен, ако се растави на стару кутију и баци, већ ће бити инсталиран ?? широк носач. Ако сте подесили ниво шине, касније ће се ослободити многих проблема.

На овај начин, само они који су клизна унутрашња врата. Ово је главна предност. Хармоника - брзо инсталација.

нијансе селекције

Већина модела врата добију овај дизајн за уградњу у купатила, тоалета и кухиње. Стандардни модели имају висину од 2,03 м, 2,5 м и 3 м.

ширина које могу покрити тканине -. 0.6 М

Панели које чине лист, направио, као што је већ наведено, по могућству направљени од пластике или МДФ. Низ се готово никада не користи. Клизна решетка, што може повећати крутост и инсталирана на хармонике вратима - пожељно направљене од алуминијума или челика.

Модели са нижа цена до 3.000 рубаља избора није потребно. Сви делови су направљени од пластике, метала оквира постојећих. Цастле - магнетни тип. Чак и фиксирање и вођење профила - је такође пластике. Чак и ако је клизна врата хармоника из познатог бренда, не вреди куповина. Од пластичних делова не траје дуго.

Квалитативни модели су од 3000, а модели врхунски може да коштачак 50.000 рубаља. У јефтиним моделима користи се метал и пластика, ау моделима скупљег ценовног разреда - поуздани окови, добре браве, фурнирани МДФ као завршни материјал, присуство заптивача. Вриједи обратити пажњу на ове производе.

Није потребно мислити да су ова врата унутрашње клизне пушке нефункционална и ружна. Погледајте фотографију - то су врата у унутрашњости. Они су заиста веома естетски задовољни.