Жетва без проблема: кров од поликарбоната за стакленик

Поликарбонат ћелије је отпоран на механичке утицаје и падове температуре Поликарбонатни полистирен може бити одлично решење за веранде, стакленике или павиљоне. Неки их чак и смештају. Релативно нов материјал одмах је стекао популарност међу баштованима, јер је лако направити кров за стакленик. Код поликарбоната неће бити потешкоћа у резању, бушењу или лепљењу. За облик крова можете одабрати било који.

Како сами направити кров на стакленику: изаберите облик и тип

Можете направити дизајн за узгој воћа и поврћа властитим рукама. Зашто је то релевантно? Стакленици из поликарбоната, наравно, имају много позитивних особина. Једини минус таквих стакленика је цијена, стога је за мјештане, на темељу финанцијских разлога, много лакше поправити стари стакленик и поликарбонатни кров напунити уобичајеном дрвеном конструкцијом.

Према типу крова стакленици су:

 • лучни;
 • зид;
 • двокрилна;
 • полигонално;
 • Кровови Митланда, због свог дизајна, штите стакленик од прегријавања.

Кров под углом нагиба од 30 степени биће чврст и обезбедиће довољно расвете у стакленику чак и зими

Два нагиба су подељена на стрме падине, ниске брзине и равне. Поред тога, најзгодније опције су да на оваквим дизајну снијег неће овисити. Са друге стране, равност је лакше толерисати ефекат јаких ветрова.

Такође, кровови су клизни, покретни и преклопиви. Флип-флопсКонструкције од поликарбоната су погодне чак и за пластенике, гдје је такав материјал кориштен као филм. Ова опција обезбеђује довољну вентилацију стаклене баште

.

Остаје само да одаберете одговарајућу опцију за ваш стакленик и направите прорачун, узимајући у обзир временске услове терена.

Градимо себе: поклопац за стакленику из различитих материјала

Направите самозатварајући поклопац за стакленике не само од поликарбоната, већ и других материјала.

Може да се направи от:

 • филм;
 • Стакло;
 • Пластичне боце.

Избор зависи од неколико фактора. Важан оквир зграде. Тако ће стакленик из оквира прозора сам по себи бити веома тежак, тако да кровни стаклени кров стручњаци не препоручују.

Кров за стаклену башту из стакла је добар јер све биљке добијају много сунчеве светлости, тако да оне зреле много брже

Ако говоримо о филму, онда овај материјал не захтева оснивање темеља. Врло је лагана и јефтина. Од минуса је јединство дизајна. Вјероватно је да ће се материјал сломити, а онда ће морати поново покрити стакленик. А ако се таква ситуација догоди зими, усев може једноставно да умре.

Још једна неугодност филмских вртлара сматра се немогућношћу изградње саме конструкције. За покривање филма у стакленику ће требати двоје људи и без вјетра.

Али чак и летња верзија стаклене баште може бити трајнија.

За то рабите:

 • ојачани филм;
 • Демонтиратискелет Чишћење у помоћној просторији током зиме;
 • Методе монтаже за лако растављање оштећеног филма.

Стакленик из старих прозорских оквира је такође добра опција за буџет. Поклопац треба да буде неометан са оријентацијом према југу, тако да поврће прима довољну количину светлости и топлоте.

Дрвену конструкцију да би се избегло труљење треба третирати посебним водонепропусним складиштима са сертификатима.

Поклопац стаклене баште из пластичних боца је добар избор за дизајн у облику шкољке или књиге. Ноћу, таква зграда је омотана филмом. Такође долазе у очекивању мраза.

Како покрити кров стакленика са поликарбонатом: 3 за вртларе

Да би се покрила читава структура, укључујући кров, поликарбонат, стручњаци савјетују неколико корака прије почетка рада. Једна одлука није довољна, морате да се опскрбите знањем да се стакленик показао као јак и поуздан.

Наиме:

 1. Проверите чврстоћу оквира стаклене баште.
 2. Исправно одсеците листове тако да спојеви падну на профил оквира.
 3. Правилно подигните елементе за фиксирање и израчунајте њихов број. На пример, купите вијке са великом хаубом и термосаил.

И мада је могуће да радите сами, морате све урадити врло пажљиво.

Поликарбонатни кров је најбоље планиран за април-мај или рану јесен када се температурна одступања крећу од + 10-16? Ц

За инсталацију вам је потребан одређени сеталати:

 • чекић;
 • равнина;
 • каиш;
 • Заптивач (испуњава шупљине и празнине);
 • Перфорирана трака, са којом се обрађују крајеви;
 • нож;
 • Електробогер или кружна тестера;
 • Одвијач.

Постављање поликарбоната на оквир се изводи у одређеном правцу. Листови су хоризонтални. Препоручује се да се инсталирају вертикално, јер се тиме обезбеђује слободно одвођење кондензата.

Висина листова материјала за стакленике је 2,1 метар. Али ширина може бити различита (од 0.98 до 1.25 метара). Када планирате посао, требали бисте питати које величине нуде произвођачи у вашем региону.

Постављање преклапања плоча, као и код температурних разлика поликарбоната, инхерентно је варирати у величини (при ниским температурама, компримираним, повишеним - за ширење).

Изаберите материјал за кров стакленика: ојачани филм уместо уобичајеног

Неки баштовани добијају за стаклену башту појачани филм уместо уобичајеног. Које су његове предности и карактеристике?

Прво, материјал се састоји од неколико слојева (стабилизатор светлости, ојачан и оквир), што чини филм издржљивијим. Главни параметар при избору ојачаног премаза за стакленик је густина. Оптимална густина фолије за стакленике је 120-200 г /м2.

Ојачан филм савршено одолијева оптерећењу вјетра и вањским механичким факторима

Ојачан филм може бити израђен од:

 • полиетилен;
 • фибергласс
 • Полипропилен.

Светлосне несавршености треба разликовати по нижој пропустљивости у поређењу са конвенционалним филмом (испод око 12%).

Упркос разноликости боја ојачаног филма, саће бира што је могуће више светлих нијанси. За стакленик је прихватљив материјал плаве, зелене и бијеле. Али плави филм није намијењен за покривање стакленика. Жути тон - знак неквалитетног материјала .

Кровни уређај за поликарбонат за стаклену башту (видео)

Рецензије вртлара су углавном позитивне. Стакленик из таквог материјала може трајати 3-4 године. Међутим, произвођач је важан приликом одабира. Примећено је да филм европских компанија има веће стопе.

Примери кровова пластеника сопственим рукама (фото)

)