Геотекстил за печење као избор

Суочимо се данас са сљедећим питањем: зашто вам је потребан и како одабрати геотекстил за кућу? Склониште је намењено заштити темеља и подрума зграде од топљења воде и падавина. Колико добро и како је уређено зависи од тога колико ће дуго трајати темељ куће. За искусне градитеље, не постоји такво питање као да ли је геокемија потребна у овом дизајну. Размотрите у чланку шта је то геотекстил и како се овај материјал користи у отпаду, како одабрати геотекстил за сеоску кућу.

За уклањање седимента из приватне куће и одмрзнуту воду, под фурнирањем, грађевинари праве дренажу. Да би се искључило зачепљење дренажних цеви, оне се ротирају у геотекстил, који се такође користи као подлога пре него што се упухује у шљунак или песак. Хајде да покушамо да откријемо зашто је геотекстил потребан, његова главна сврха и како га правилно изабрати.

Шта је дренажни геотекстил


Примена геотехнике у изградњи путева

Геотекстили (геотенкови) - модеран материјал високе чврстоће и густоће, који се добија преплетањем полипропиленских нити под правим углом. Геотканин је потребан у грађевинарству гдје постоји потреба за сепарацијом тла и филтрирањем воде. Данас се материјал користи не само у грађевинарству, већ иу производњи амбалаже, производњи намјештаја и изградњи путева.

Геотекстили могу издржати значајно ширење и оптерећење без ломљења, штитећи слојеве тла одМогуће мешање. Геоткинин има дуг вијек трајања, материјал штити изолацију од разарања, док пролази воду кроз саму себе. Због тога неће бити дозвољено падање коловоза или коловозне траке у зиму када замрзавање тла и служиће вам дуже вријеме.

Зашто су потребни геотекстили за изградњу кућа

Вез служи за одстрањивање растопљених вода и падавина из темеља приватне куће на одређеној удаљености и изградњу коловоза, плочника од бетона или асфалта. Главни проблем код употребе пећи - слијегање тла, због чега се може пукнути. Такође, постоји вероватноћа клијања биљака кроз пећ, из свега тога штити геокемију.


Изолација Фоилплек и база зграде

Као што видите, најслабије место у колиби је изливање шљунка или песка, које временом може потонути у земљу. Боље је користити глинено земљиште, које ће створити "браву од глине" на ободу приватне куће, како би се испунио темељ траке. Вода иде лоше кроз глину, тако да ће бити најбољи материјал за хидроизолацију темеља.

Геотекстил у овој изведби служи за заштиту мијешања тла и лопатице, слободно пропуштајући воду кроз себе. Једноставно речено, геотекстили не дозвољавају да се дробљени камен сруши у песак или глину. За то, геокемикалије се шире по земљишту до ширине пећи, и преко згњеченог дробљеног камена или песка. Не заборавите да се морате држати мањег нагиба на бољеизливање воде из зграде.

Како одабрати геотекстил за изградњу кућа

Сада је вријеме да схватимо како одабрати геотекстил за исправну поставку, која густоћа узети геокемију и коју производњу. Већина девелопера радије користи тканину која је пробијена иглом. Ово платно може добро филтрирати воду и издржати велика оптерећења. Када се одлучите да обратите пажњу на густину, јер то зависи од чврстоће материјала.


Слагање геотекстила испод траке

Густи материјал је скупљи, али ће боље издржати оптерећење при кретању тла, прикладније је одабрати густоћу геотехнике од 100 до 150 г /м2. Поред геотекстила отпорног на игле, могуће је применити мешану и термо-ојачану тканину, такође разликовати полипропиленске геотенке које су најјаче. Геотекстили од полиестера су мање издржљиви, али је његова цијена нижа и приступачна многима.

Данас су материјали као што су геотекстил Дорн и ТецхноНИЦОЛ најпопуларнији и сви на саслушању. Која густина геотекстила треба да се изабере - на вама је да одлучите. Као и свуда, вреди изабрати златну средину између цене геоматеријала и његовог квалитета.