Геотекстил Техничке спецификације Дорн

Техничке карактеристике геотекстила Дорн омогућавају употребу овог материјала у конструкцији и уређењу врта. Размотримо у овом чланку одлична својства материјала и његову примену. Прије свега, треба напоменути да геотекстил било којег произвођача не емитира штетне твари и стога не штети околишу. На крају чланка, поставили смо видео упутства, како уз помоћ геотекстила можете самостално направити поуздану експанзију око приватне куће.

Дорн представља ролу од полимера, користи се у изградњи УХП, у закључивању аутопутева иу пољопривреди. Дорн-2 служи за подјелу тла са функцијом дренаже, за то је сложен у земљишту између слојева, спречавајући их да се мијешају. Истовремено, висока густина тканине обезбеђује отпорност на механичка оштећења и пуцање.

Карактеристике геотекстила Дорн


Геотекстил Дорн техничке спецификације

Опис карактеристика материјала ће бити непотпун, осим ако не кажете шта је то Дорн геотекстил и како се он користи. Дорн се производи у ролнама ширине до 150 метара и ширине од 1,5 до 5 метара. Сврха геотанки је створити водопропусну баријеру између материјала. Цертификат произвођача садржи индикаторе пуцања, густине, дебљине и коефицијента филтрације.

"Дорн" се израђује на технологији нетканог материјала од полипропилена, микропоре у материјалу настају методом пробијања иглом. Ткани геотекстилимало се разликује од карактеристика пробијања игле. Генерално, Геотекстил ТецхноНицол се производи у густини од 100 до 600 грама по квадратном метру. Са повећањем густине, снага се повећава, а тиме и трошкови производње.

Геотекстил Дорн: техничке спецификације

Дебљина под притиском

Дорн је мекани материјал и мерења дебљине геотекстила се праве под одређеним притиском. Према ГОСТ 50276-92 - дебљина се одређује на специјализованој опреми под притиском од 2 ± 0,01 кПа. Дебљина геотекстила је важан показатељ, јер зависи од стабилности оштећења.

прскање оптерећења

Важна карактеристика употребе Дорнита је уздужно и попречно оптерећење зазора. Мјерено у Невтонима по метру квадратном. На основу предвиђених оптерећења приликом коришћења геотенкова, пројектанти израчунавају које оптерећење треба да издржи материјал током рада.


Геотекстил Дорн: техничке спецификације

Продужетак на прекиду

Карактеристика показује како ће се дужина геоматеријала повећавати с оптерећењем. Овај индикатор је важан када се уклања напон са коловоза. Дизајнери бирају избор у зависности од планираних оптерећења у земљишту. Продужетак нетканог геотекстила Дорн је 100% са уздужним оптерећењем.

Снага пробијања

Трајност је важна у организацији заштитног слоја уз помоћ геотехнике, интегритета материјала уземљиште је угрожено камењем, а не трљањем грађевинског отпада и других тврдих предмета. Издржљивост током бушења је од великог значаја при распоређивању сепарационог слоја између шљунка и песка.


Примена Дорн геотекстила у изградњи

коефицијент филтрације

Могућност проласка и филтрирања влаге је главна предност сваког геотекстила. Ова карактеристика је важна за јачање падина и организовање одводње земљишта. Коефицијент је одређен у Дорниту према ГОСТ 52608 и показује колико метара дневно може филтрирати материјал.

Отпорност на абразију

Отпорност на абразију се израчунава према ГОСТ 18976-73. Постоје три врсте абразије: смањује дебљину материјала, смањује масу, смањује оптерећење распрскавања. Ове карактеристике су важне у свим областима нетканих геотекстила, а где се користе данашње Дорн геотенке, дискутоваћемо даље.

Геотекстил Дорн апплицатион

Јачање тла - то је главна сврха материјала, због чега се геоматеријал користи чак иу изградњи путева, искључујући оштећења тла. Исто тако, игла је наслагана испод рушевина током уређења ровова, вртних стаза и вештачких акумулација, јер спречава прање тла и клијање корова. Дорн савршено одговара геотекстилу за фарбање куће.

Шта је Дорн геотекстил и како се користи

Одводњавање на локацији уз помоћ геотехнике ће бити мање зачепљено и мутно.Препоручена густина геотекстила за ротацију дренажних цеви од 90 до 150 грама по квадратном метру. Употреба геотехнике ће значајно повећати период између периодичног чишћења система одводње на локацији. Затворени материјал обезбеђује ефикасну дренажу, а читав систем на локацији је заштићен од зачепљења.

Такође, материјал савршено штити од уклањања вртова, облоге и травњака. Материјал може да издржи велика напрезања при растезању и гњечењу, што онемогућава раст биљака кроз њега. Али у исто вријеме геотенке слободно пролазе кроз влагу, спречавајући преплављивање тла. Погледајте видео на: геортек Дорн шта је то и како се користи.

-