Гардероба 2 ск. м (57 фотографија): идеје за ентеријер

До недавно је о томе могла само сањати одвојена гардероба. Данас, овај сан постаје стварност. У њој можете похранити готово све - од одјеће и обуће, до накита, прибора и предмета за домаћинство и кућанство.

Што је просторија већа, ормар може бити функционалнији. Али чак иу малом стану, Хрушчов, можете идентификовати угао са површином од 2 м2. и претворити га у потпуно опремљену, удобну и практичну гардеробу.


Карактеристике и предности

Прије израде пројекта дизајна за будуће становање, власници често разматрају могућност кориштења одвојене гардеробе у соби. Ова соба обавља неколико функција:

 • оптимално сортирање и квалитетно складиштење одеће, обуће, шешира и других ствари;
 • складиштење свега што је потребно на једном месту иу слободном простору;
 • све ствари које се налазе унутра скривене су од споља ока вратима, завесом, завесом (велика предност над отвореним полицама);
 • Можете користити претходно незаузето место да бисте уредили свлачионицу (тепих или чак остава);
 • ормар помаже да се сакрију неједнакости или други дефекти зида.

Велико огледало, постављено унутар гардеробе, одмах га претвара у погодно место за пресвлачење и јастуке.


Карактеристике мале свлачионице укључују следеће тачке:

 • немогућност инсталирањасоба је превелика. Најбоља опција ће бити полице или отворене полице;
 • просторија се може затворити за украсна или клизна врата или их заобићи;
 • планирање треба пажљиво размислити тако да особа може лако пронаћи све што му је потребно за улазак у просторију;
 • осветљење треба да буде довољно да простор не буде таман;
 • много ствари које таква соба не одговара.

) 8 фотографија

Мала просторија, поред таквих карактеристика и недостатака, има бројне значајне предности у односу на велике марамице. Међу њима:

 1. Буџетирање. Стварање и пројектовање мале просторије коштат ће много мање од уређења великог простора.
 2. Добар капацитет. Све зависи од компетентног планирања и оптималног коришћења слободног простора.
 3. Уштеда простора у другим областима. Стварање гардеробе уштедјет ће на купњи засебног ормара, комода, ноћних ормарића.
 4. уредан изглед.


Избор планирања и пласмана

Што се тиче планирања, свлачионица не би требала бити превише сложена геометријска. Најоптималније опције су:

 1. Угаона соба. Такво планирање је савршено за чак и мале просторије. Полице, полице и други намјештај могу се налазити у облику трокута, трапеза или у облику слова "Г".
 2. Ф-соба. Греат форправокутна, издужена соба. Са обе стране просторије налазе се полице и полице, а овде је место за велико огледало.
 3. Линеарна соба. Намештај се налази уз један зид. У овом случају, потребно је правилно користити корисну површину тако да просторија не излази јако издужена. То ће створити неке потешкоће у проналажењу правих ствари.Компактна соба у 2 м2 м. не пружа велики број опција за постављање намештаја и опција за распоред марамица. У ту сврху се обично користи најпогоднији кутак у стану.

Гардероба се може налазити у ходнику, спаваћој соби, дневној соби, дјечјој соби или чак на балкону. Идеална опција - на располагању у стану амбар.


Приликом избора одговарајућег места, морају се узети у обзир следеће просторне захтеве:

  \ т
 1. Његова ширина не би требала бити мања од 1 метра, дужине - не мање од 5 метара. То је минимална величина простора у којем можете уредити потребне полице и објесити полице.
 2. Соба са површином од 2 м2. Најбоље је користити га за чување одеће, ствари и прибора. Алати, инвентар, кућни апарати ће изазвати само мали простор без њега, претварајући га у обичну оставу.
 3. Мора да има пажљив проблем са вентилационим уређајем. Нагомилавање велике количине одеће у малом простору (посебно затвореном и невентилисаном) може довести до непријатног мириса.
 4. Обавезно присуство огледала. Додаће собу светлости и претворити је у праву гардеробу.


7 фотографија

Сада можете наставити директно са пројектом будућих просторија.

 1. У схематском цртежу, положите полице, полице, кутије. Не заборавите на комуникацију, осветљење и вентилацију.
 2. Условно поделити просторије у 3 зоне (одећа, обућа, шешири и прибор). Сви они морају имати различите ширине и дубине.
 3. Навести локацију огледала и додатне изворе светлости ако је потребно.

Како организовати простор?

За најоптималнију организацију малог простора потребно је посветити посебну пажњу избору намјештаја за уређење просторије. Међу таквим функционалним субјектима може се разликовати: \ т

 1. Шипке (једна или више на различитим нивоима за уредно и компактно постављање кошуља, хаљина и друге одјеће).
 2. Полице (користе се за складиштење постељине и доњег рубља, мајице, ципеле, торбе).
 3. Мрежасте кошаре.
 4. Огледало.
 5. Специјални додаци (ибоцхитси, бруцхитси, обућари).
 6. Пуфф или мали кауч за практичност.

Средња зона се односи на отворене полице, мрежасте кошаре, шипке. Горња полица је погодна за складиштење покривала за главу или ретко коришћених предмета. Доњи слој је идеалан за чување ципела.


Дизајн и осветљење

Важна улога у уређењу гардеробе и његова регистрација. За унутрашњу декорацију, углавном практични, издржљиви материјали који не "једу" и без тог малог простора, на пример, изабрани су пластика, тапете, боје. Светли, светли тонови ће додати собу светлости и лакоће.


Висококвалитетно осветљење не само да ће вам омогућити да брзо пронађете праву одећу, већ и да простор буде пространији. Мали ормари често немају изворе природног светла, па морате да приберете вештачком светлу. Неупотребљивим лустерима или тешким свијећњацима се не препоручује упораба у ормарима. Најбоље је размислити о опцији са ЛЕД тракама. Ако ормар осигурава присуство затворених кутија, онда можете користити систем локалне расвјете.

Главни извор светла треба да буде смештен у центру плафона, а да би се направио периметар просторије, могу се користити тачкасте лампе или ЛЕД траке.


Варијанте у унутрашњости

Да би се компактно и лијепо смјестило много ствари, није увијек потребно пуно простора. Ова мала гардероба је одличан доказ! 4 шипке омогућавају сортирање мушке и женске одјеће. Полице су погодне за складиштење обуће. Затворене кутије различитих величина - савршено решење за одлагање постељине, чарапа, доњег рубља, мајица, мајица. Неколико корпи различитихКапацитет је погодан за складиштење других ствари.

Гардероба у облику слова П омогућава вам да издвојите посебну полицу за одлагање обуће и два зида за смештај одеће за целу породицу. Неколико шипки је лако руковати кућном одјећом. Отворене полице су погодне за складиштење постељине или пешкира. Затворене кутије могу складиштити доње рубље и чарапе. Горњи дио дизајна се користи као полукат за складиштење гломазних предмета. Полице се могу користити за складиштење сандука са украсима и прибором.

Да би мала соба изгледала још мање, најбоље је користити металне конструкције да би се прилагодила. Они не заузимају пуно простора, јаки, поуздани и врло софистицирани. Транспарентни контејнери служе за складиштење платна. Неколико малих шипки, које се налазе на различитим нивоима, омогућавају вам да сортирате одећу по типу (одвојене хаљине, кошуље и сукње).

У отвореним одељцима, ципеле су биле добро позициониране, а торбе су се налазиле на горњој полици. На мезанину "скривао" кофере и путне торбе. Нежан и укусан! Од спољних очију гардероба се крије иза густе текстилне завесе.