Погодно или не: уска гардероба у ходнику

Уска гардероба је одлична за мале дворане, јер заузима мало простора и потпуно обавља своје функције, а за мале, издужене хале, услуге индивидуалне израде намештаја постају велика помоћ. Ово је згодно - не подешавате готов намештај, а мајстори раде ствари које ће одговарати карактеристикама хала. У уском дневном боравку прикладни су уски ормари, чија дубина није толико честа појава, али ће због других карактеристика дизајна такав ормарић бити практична ствар у ходнику.

Оно што може бити уска гардероба у ходнику

Ако је сам ходник испружен, уски је, онда се намјештај може поставити само уз један зид. А да не би "јели" и без тог малог материјала, ормар би требао бити уски. Ширина таквог намјештаја ће бити 40, максимална - 50 цм. За уштеду простора, изабран је модел кабинета-купеа - и то је тачно, јер ће ормар с надстрешницама врата у пракси изазвати неугодност.

У присуству места поред ормарића, препоручљиво је поставити фиоке са фиокама

Уски коридор - увек је потребно одржавати равнотежу између оптерећења ходника у смислу функционалности и минималног простора који ће намјештај ходника заузимати. Дакле, који су ормарићи бољи, мали, уски и не тако дуги. Кабинет од пет метара вероватно ће моћи да сакрије све што желите да уклоните из очију, али ће се уклопити само у пространи ходник.

Светлосни ормар у уском ходнику: фотографија

Ово је типичан примјер наших старих становапланирање - уски ходник, као коридор у возу. Наравно, постоје и варијанте визуелног преуређења ове просторије, тако да је ефекат истог коридора некако уклоњен. Многи у овом случају одлучују да потпуно одустану од намјештаја у ходнику - вјешалица, банкет и све остало. Да, и лагана обрада. Па, где је ормар за одећу? Где је огледало, рубњак или комода? Немају сви прилику да некако пребаце уобичајену одлуку без кабинета и друге.

Стога, уобичајени дизајн може бити помало необичан за замислити. Постоје неке једноставне технике које могу помоћи у томе. Изаберите оне које вам одговарају.

Како не би била монотонија, нијанса кабинета треба да буде различита од боје зидова

Гардероба у уском ходнику:

 • Изаберите ормар светлих тонова (на пример, светло буква) који ће се максимално стопити са завршном обрадом (ако се ради о светлу);
 • Зрцални елементи у таквом кабинету су обавезни - уопште могу бити са ексклузивним фасадама, али захтевају сталну бригу;
 • Организујте позадинско осветљење у ормару - практично је, лијепо, само додаје удобности ходника;
 • Фокусирати се, прије свега, на производњу намјештаја по наруџби - добро је кад намјештај израђује одређену просторију (и ако има недостатке, мајстори могу доћи до шејкова који ће вам помоћи да сакријете те недостатке).

У уском ходнику, главна ствар је боја и светлост. Светли тонови који подстичу визуелну експанзију текстуре и добро осмишљеног система осветљења. Фокусирајте се не само на основно светло, већ и наи спот осветљење.

Како одабрати ормар у уском дугом ходнику: фотографија

И започните препоруке за избор кабинета са листе типичних грешака које људи признају, састављајући уски ходник. Јер чак и добро изабрани кабинет у присуству ових грешака неће спасити ситуацију.

Шта се не може урадити у уском дугом коридору:

 • Користити незграпне уређаје;
 • Изаберите тамне тонове у обради;
 • затрпати ходник намјештајем;
 • Користите велики цртеж на тапетама;
 • применити химерни третман;
 • Ограничити пролаз кроз величину намјештаја;
 • Усвојити стилски контраст ходника са другим стамбеним просторијама (оштро, имплицитно).

Уграђени зидни ормар је одлична опција, чиме се значајно штеди слободан простор

У прошлости, када су у вијестима били ормарићи, људи су морали бити ужаснути, тако да уска дневна соба још увијек некако може послужити као остава. Појава таквих великих ормара решила је овај проблем.

Најбоље је наручити такав ормар за готов узорак унутрашњег уређаја или одабрати из предложеног. Само ви знате колико вам је потребних полица, које величине, локације, итд. Наравно, штета је што је у случају пресељења проблематично раставити кабинет, али је ипак бољи од стационарног кабинета са не увек згодном унутрашњом дистрибуцијом.

Идеје: гардероба у уском ходнику

Оно што је укључено у уобичајени сет ходника, односно слушалице које се називају "предсобље" је један или два ормара, столица за ципеле, могуће одвојеноогледало са полицом. Све је разбацано, то јест, ставите га у углове и зидове како желите. И у уском ходнику, поставите такав сет понекад и уопште није могуће.

За малу дворану, компактни кутни ормар

Шта учинити? Добра алтернатива је преграда-ходник. Може бити дуга и смјештена практично дуж цијеле дужине једног од зидова. Поставља се питање, зашто се разликује од уобичајеног кабинета? И ево неких трикова. Прво, такав дугачак ормарић можда није интегрални - то јест, преграде могу бити прекинуте равним зидом са огледалом и сталцима, полицама, системом полица.

Али најзанимљивија ствар није ни то. Понекад је необичан женски кутак смештен унутар једног одељка оваквог ходника. Само сам отворио врата - и ту је огледало, полице, поуф. Идеја је произашла из дизајна претинца у другим просторијама, чак и када је унутар ормара био распоређен чак и радни стол - сто, столица, компјутер, лампа и тако даље.

Опције: уски ормар у ходнику (видео)

У уском ходнику, могуће је самостално створити најугоднији вањски простор, гдје је све лијепо, функционално, а видљиви простор и пажљивост према метру не ометају проведбу, међутим, могућности кабинета да буду што је могуће крупније.

Прелепе одлуке!

Дизајн гардеробе у уском предсобљу (фотографија у унутрашњости)

)