Флексибилне или схеме везења на црном платну: 10 посебности

Везање на црном платну није тешко, ако се придржавате једноставних препорука.Непотребно због изгледа схеме везења крижа на црном платну стварају јаке дарове и само декоративне елементе. На први поглед може се чинити да материјал захтијева дуготрајну обуку. У ствари, свако може да креира слику на платну. Главно је да се придржавате неколико правила која вам омогућавају да смањите број могућих грешака.

Правила везења на крсту на црном платну: шта треба запамтити

За почетак, морате се зауставити на бројним особинама које чине тамно платно у сваком погледу посебним. Прва ствар која дословно хвата око - брзи умор. Због физичких особина тканине, очи се брзо умарају. Смањење оптерећења помоћи ће кратким паузама током рада.

Везање на црном платну, очи се брзо умарају, тако да треба да направите паузу у раду

Поред негативног утицаја на орган вида, вез на тамном платну има и друге карактеристике:

 1. Чак ни вјешти мајстор није лако уочити рупе на тамном материјалу. Врло често то доводи до неједнаке расподјеле нити на материјалу.
 2. Материјал тамне боје брже сакупља спољашње загађиваче. На пример, ако је мачка или пас у кући, њихова вуна може да поквари изглед дела.
 3. Процес означавања захтева више времена. У овом случају, можете користити само маркер за тканину, иначе материјалће бити размажено.

Позитивни аспекти рада са тамним платном укључују стил свих радова. Када је користите, лако је створити силуете или показати игру свјетла и сјене. То је изузетно тешко урадити на традиционалном платну. Препоручује се да изаберете тамни материјал само када имате искуство и истински самоуверену руку.

Елегантан вез за цртеже на црном платну: цвеће

За рад са материјалом није дошло до погоршања вида, потребно је почети са избором правилног осветљења. За црни вез, криж ће се уклопити у природну светлост. Боље је узети још једну лампу.

Чак и везњаци са искуством требају додатно покривање. Инсталира се на такав начин да светло падне под углом од 45 степени у односу на раван платна.

Ако није могуће пронаћи преносиву лампу, комадић светле тканине испод мрака помоћи ће везивању тамног платна.

Веома цветови изгледају извезени на црном платну

Ово увелико олакшава рад, јер цветне композиције садрже много малих детаља:

 • Значајни и декоративни елементи слике се изводе у техници "контра-крижа";
 • Рад увек почиње везењем највећег елемента - пупољак;
 • Цвијеће је извезено на платну на такав начин да је вањска контура цвијета увијек била лакша од изнутра;
 • Ако везете биљке са светлим пупољцима, на пример, макови, онда у том случају чаробњак користи боје са максималним степеном засићења;
 • Максимално дозвољен број боја и нијанси - 10 (новопридошли) и 20+ (професионалци);
 • Аида 16 се може користити за рад;
 • Оптималан број игала за рад 13-14 и 25.

Стварање цветних композиција са крстом на тамној тканини припада средњој категорији сложености. Препоручена величина појединачне композиције не би требала прелазити 40к69 цм.Ако преведете наведену вриједност у разумљив "криж" вез, онда ће изаћи 250к425.

Необичан криж за везење: беба на црном платну

Да би се створио састав ове врсте, почетницима се препоручује да узимају готове шеме. Пронађите их ће помоћи тематском каталогу трговине. У зависности од тога које дијете треба да иде на платно, бирају се нити и игле. Боље је напустити просјечну верзију игала. Примените Но.13-14 да бисте креирали позадину и 24-26 за цртање ситних детаља.

Следва следната процедура:

 • Увек је неопходно да се почне везити из контура особе;
 • Простор у близини лица је увек лакши од остатка дела;
 • Као прелазак на врат, дебљина шавова се повећава на 2-3 нити;
 • Сличан износ се користи за тело;
 • Када креирате посао, боље је да се уздржите од фиксирања нити на спољашњој страни платна уз помоћ чворова.

Дечко треба да почне да везује из контуре лица

Слично извезени вилењак или други бајковити карактер, чија се величина поклапа са величином бебе.

Изаберите за везкриж на црним платненим сетовима

\ т

Обртници који не желе да троше много времена у потрази за потребним узорцима везења или темеља могу поједноставити њихове животе. Помоћ у овом случају могу бити сетови које је лако пронаћи у тематским продавницама. Они већ имају све алате који вам омогућују да одмах почнете. У овом случају, потребно је посветити доста времена проучавању описа засебног скупа.

На црном платну већ постоје готови сетови

Да не би потрошили новац узалуд, препоручује се да се обрати пажња на сљедеће елементе који би требали бити дио скупа:

 1. Величина платна потребног за креирање одређеног цртежа мора бити наведена на кутији. Поред тога, амбалажа треба да садржи информације о препорученим иглама.
 2. Да бисте креирали градски пејзаж у монокромном стилу, биће вам потребне нити које укључују неколико светлих нијанси. Опклада се прави на мало апстрактним формама, јер је град увек у покрету.
 3. За љубитеље силуета, морате бити сигурни да имате потребне нијансе пахуљастих нити. На примјер, сједи на обали ријеке голе дјевојке, ствара силуету у облику. Игра светлости и сјене ће нагласити глатку транзицију нијанси.
 4. Број и тип игала у сету треба да одговарају густини платна. Што је виши, потребан је мањи број игле. Треба имати на уму да за израду декоративних елемената потребне су игле нумерисане од 23 и више.

Рад са платном црне боје траје више времена и заистацонфидент ханд. Потребно је обезбедити добро осветљење радне површине коришћењем најмање два извора. Само у овом случају ће бити јасно видљиво, где тачно треба ићи игла. Поред тога, пожељно је осигурати да је мјесто гдје се обавља посао чисто. Иначе ће црни материјал постати магнети за прашину и вуну.

Разне шеме крижа за везење на црном платну (видео)

Узимајући све горе наведене препоруке, рад је изузетно леп. Вез на црном платну може се уоквирити и представити вашим вољеним особама. Такав дар ће бити угодан свакој особи.

Детаљ: везење на црном платну са дијаграмима (примери фотографија)

)