Како направити кревет од дрвета. Схеме и цртежи

Намјештај од природних материјала, различит је у погледу сигурности за здравље, трајност и практичност. Намјештај дизајниран за спаваћу собу требао би у потпуности задовољити ове критерије, јер у овој соби човјек троши значајан дио свог живота. За удобан одмор потребан је удобан кревет од природних материјала. Истина, то скупо кошта, али проналажење одговарајућег модела није тако једноставно, па се домаћи мајстори питају како да направи кревет властитим рукама са дрвета. Прављење кревета на кат у другом од наших чланака.

То ће коштати мање, јер ће бити неопходно набавити потребан материјал. Једноставно цртање кревета од дрвета са сопственим рукама може се направити самостално.

цртеж кревета

Листа материјала и алата

За оне који желе да праве намештај за сопствену спаваћу собу, најбоља опција за тестирање је дрвени кревет својим рукама, цртежи и шеме производње који се лако могу наћи на сваком градилишту.

Пре него што почнете са бројањем материјала, морате знати тачно величину душека. На тржишту или у продавници можете погледати опције за душеке, изабрати праву и цртеже испод ње. У сваком случају, можете сами направити мадрац. Да бисте то урадили морате припремити:

 • лабава пена за доњи слој дебљине 125 мм;
 • густа пена за горњи слој исте дебљине;
 • душек, направљен у величини.

Ширина и дужина душека - произвољна,Најпопуларније величине су 1,5 ми 2 м. Висина душека је 25 цм (250 мм). Да бисте направили такав кревет, морате припремити следеће материјале:

 • две даске за бочне зидове (дужина 2,5 м, висина 30 цм, ширина 2 цм);
 • три даске за главе, предње и стражње зидове (дужина 2 м, висина 30 цм, ширина 2 цм);
 • пет греда 4 к 4 цм (дужина 2 м) за ноге и носеће конструкције;
 • 27 шина 150х4х2 цм;
 • љепило, вијци за спајање детаља, морилка (опционално), лак.

Алати би требали бити припремљени:

 • бушилица, одвијач, електрични апарат за бријање;
 • план, резач, резач;
 • ситнозрнати пјешчар;
 • рулет или дуги лењир, угао;
 • Обична оловка.

Корисни савети

Након куповине материјала, можете почети са означавањем плоча и шипки. Пре него што сами направите кревет, морате нацртати дијаграм и написати тачно (у милиметрима) величину свих детаља. Након тога вам препоручујемо да саставите детаљну листу дрвених елемената и наведете потребну количину материјала.

Пре резања дасака и греда, прво морате нацртати линију једноставном оловком испод равнала или лагано означити резач. Ако желите да направите неколико идентичних детаља, пожељно је да уредно изрежете један елемент и користите га као шаблон. Све што је потребно очистити мора се очистити ситнозрнатом брусилицом.

Конструкција мора бити геометријски исправна. Сви углови треба да имају 90 степени, иначе јаки и стабилни кревети говорене морам.

Прво, делови се залепе, а затим заврну вијцима. Остатке лепка треба одмах очистити, иначе, приликом брушења и даље обраде, само компликује процес рада.

Кревет од дрвета са својим рукама. фото идеја

Како направити кревет властитим рукама с дрвета. Видео

Фазе производње кревета од дрвета

Упутство за израду дрвеног кревета корак по корак изгледа овако:

 1. За почетак, на предњем и стражњем зиду одредите гдје ће се налазити потпорне шипке. Да бисте сазнали, дужина зидова је подијељена на 3 и означите резултате. Душек се налази 5 цм дубоко у дизајну. За ове 5 цм морате причврстити 2 цм (дебљина трачница) и 4 цм (дебљина уздужних шипки). Резултат је 11 цм, који се треба мјерити од врха предњег и стражњег зида на мјестима гдје ће бити постављене потпорне шипке.

 1. Сада можете затегнути шипке за подупирање изнутра. Самонарезивање не би требало да се протеже до површине, у супротном ће се читав изглед производа покварити. Да бисте то урадили, морате израчунати величину и дужину вијака.

 1. Све плоче изнад бочних зидова мјере се 7 цм (5 цм - дубина локације душека, 2 цм - дебљина шине) и означене су оловком и равнилом. Након тога се шипке за навијање причвршћују на бочне зидове, повлачећи 6 цм са сваке стране. Затим на ивицама потпорних шипки вертикално, два комада дрвета (дебљине 40 мм) су причвршћена на такав начин да 20 мм остаје до ивице плоче.

 1. СадаНа предњи зид можете монтирати траку за главу, чији облик може бити било који (правокутни, полукружни или коврчави). Све ивице су добро подмазане лепком. Плоче су залијепљене тако да не постоје празнине и пукотине у зглобовима. Да би трака за главу била јака, мора бити ојачана трачницама (3 комада). Лијепљени су столарским љепилом и причвршћени.

 1. Плоче су прекривене руменилом, чиме се постиже жељена засићеност и нијанса. Након тога, сви делови су прекривени лаком (пожељно 2 пута).
 2. Сада можете покренути скуп монтаже. Вијци за спајање оквира. Два лежаја су постављена директно на потпорне шипке, причвршћена на предње и стражње зидове и фиксирана. Да би структура била издржљивија, две ноге се причвршћују на носиве шипке (може се причврстити изнутра за естетику).

 1. Шине су равномерно постављене на носећу конструкцију (размак је 4 цм). Размак између предњег и стражњег зида и трачница - 2 цм. Последњи додир је постављање мадраца, кревет је од дрвета.

Да би се дао такав једноставан кревет најбоље одговара. По жељи, овај производ може бити допуњен уметничким елементима декорације. Такав дрвени кревет ће постати прави украс сваке спаваће собе.