Филтер чисте воде: 4 правила инсталације

Груб филтер за прочишћавање воде не може савршено чисту воду, али добро сакупља велика загриазненииа.За потребе за пићем и правилан рад опреме ће бити потребна вода високог квалитета. Да бисте очистили течност, инсталирајте филтрационе системе. Постоји неколико врста средстава за чишћење. Избор правог механичког филтера ће вам помоћи да се упознате са сваком опцијом.

Врсте филтера за пречишћавање воде из бунара

Приликом одабира опреме за третман треба обратити пажњу на једноставну конструкцију. Мултифункционалне сорте се чешће ломе, а за чишћење комплексних механизама није потребно. За филтрирање воде из бунара, потребни су уређаји одабрани према броју чврстих суспензија у протоку. Такође је вредно узети у обзир и количину потрошене воде по дану.

Различите филтери за грубо чишћење течности:

 • блато;
 • мрежа;
 • Картриџ;
 • кесице;
 • Велика брзина.

Блато је једноставна, али ефикасна конструкција. Монтира се на улаз за директни проток и хвата суспензије од 300 μм. По спољним знацима, структуре су подељене на вертикалне, хоризонталне и У-облике.

Блато се користи у бушотинама са интензивним протоком или засићеним великим утезима. Да би се проширила функционалност, користе се додатни мрежни уређаји.

Ови дизајни имају своје плусеве. Међу њима је висок степен пречишћавања, раде на температури од +150 степени и притиску од 6 мПа. Такође, произвођачи блата обављају прилично дуги рокњихове функције. Али истовремено је потребно стално контролисати хидраулички отпор.

Груб филтер за воду се често поставља близу пумпе

Дијаграм уређаја садржи одвојиво дно, бочни отвор и уређај за зрачење ваздушних маса. У складу са принципом монтаже, блатобрани се деле на заварене и прирубнице. Опрема можете користити без регистрације у надзорним органима.

Мрежасти филтери укључују платно у мрежи са величином ћелија од 20 до 500 микрона. Када купујете овај уређај морате обратити пажњу на функционалност. Неки дизајни су опремљени системом за испирање који поједностављује његу, јер се сами филтери чисте.

Модели касета су систем кертриџа. Овај случај је у облику сијалице са неколико патрона. Популарност ових филтера је због великог избора модела, поделе на топлу и хладну воду, могућност одлагања суспензија до 30 микрона.

Опције негативних кертриџа:

 1. Патроне су често зачепљене, нарочито у бунарима, гдје је пијесак продро;
 2. Захтева сталну контролу и регулацију притиска;
 3. Не може се користити за интензивне струје.

Али модели патроне су веома погодни за филтрирање и уклањање чак и најмањих честица. Различити подаци о филтеру су врећасте варијанте. Тело се затим пуни гранулама. Такви дизајни су веома ефикасни, али скупи. Прање такве опреме обављају професионалци.

Индустријски филтери су велике брзинемодели. Тако се одвија примарни третман течности. Изгледа као боца напуњена филтерима.

Механички филтери за пречишћавање воде

Филтер за механичко чишћење је дизајниран за грубу филтрацију воде. Главна сврха дизајна је пролаз воде кроз патрону, која држи нерастворљиве суспензије. У исто време, нема хемијских процеса. Флашкасти филтери брзо запушују и компликују пролаз текућине.

За питку воду овај метод лечења није ефикасан. Најчешће се користи за кућне апарате.

Постоји неколико врста механичких средстава за чишћење. Они укључују нето опцију. Али због мале површине филтрације значајно се успорава. Да бисте повећали покривеност, користите бочице са сличном мрежом унутра. Али замена кертриџа за штампање у овом случају још увек захтева константу. Брзина чишћења зависи од притиска воде.

Принцип рада филтера је да прође кроз течност кроз мрежасту тканину. Заправо, читава структура има сложенији механизам. Полипропиленско влакно се користи као филтер материјал. Мали удео клиренса вам омогућава да ефикасно уклоните соли и суспензије.

Међу предностима механичких филтера за третман воде је ниска цијена и дуг радни вијек

Неке опције су у стању да се ослободе не само механичких вишкова, већ и од бактерија. Али док су у води нечистоће хлора и тешких метала. Санитарни филтер се користи за чишћењеснабдијевање водом по цијелој кући.

Карактеристике мрежних филтера

Чистачи воде често прибјегавају филтрацији. За питку воду потребно је купити оба механизма грубог и финог пречишћавања. Али за водовод, има довољно механичких уређаја за чишћење. Филтер може бити једноструки или троструки. Најпопуларнија опрема за третман су мрежасти филтери.

Опција мреже је постављена на било који водоводни систем. Може се инсталирати прије уласка у праоницу, водоводне филтере, као и пумпне системе.

Често се на славинама за воду из славине може наћи мала мрежа. Конструкција ове верзије укључује кућиште од метала, прирубнице, цилиндричне мрежице филтера. Сама кутија је затворена са матицом.

Предности мрежастог филтера:

 • Једноставна конструкција;
 • Лакоћа рада;
 • Може се прати;
 • Доступни и јефтини дијелови;
 • Јефтини трошкови филтера;
 • Безбедност животне средине - коришћење природних материјала.

Недостаци су ниска ефикасност, јер мрежа садржи само велике суспензије. Али постоје модели са финијим финирањем. Такође, недостаци укључују немогућност филтрирања хемијских загађивача.

Употреба муља за водоводне системе

Међу механичким уређајима за системе водоснабдијевања у стану најчешће се користе уређаји за блато (мрежасти филтери). Изгледа као метални ковчегцилиндрична мрежа унутра. Дизајн је једноставан, али ефикасан.

Функциональние характеристики бладов:

 1. Природа чишћења блата: за фину и грубу филтрацију;
 2. Врста прања се може прати, самочистити, не прати;
 3. Начин инсталације цеви: помоћу навоја или прирубнице.

Уређај за блато је строго чишћење. Такви механизми су инсталирани на цевима за водовод и системе грејања. Они чисте воду из суспензија и великих нечистоћа.

Мудхоусеи за водоводни системи се прода в специализирани продавци

.

Принцип рада са блатом је врло једноставан. После померања воде кроз цеви, течност се усмерава у унутрашњост филтера. Тамо су чврсти остаци који се спуштају до дна. Тада се вода креће кроз мрежу. Да би се уклонио талог, цилиндар се мора уклонити и опрати.

Ефективна израда муља је могућа само уз глатко повећање хидроспровливление пре и после филтера.

Међу напредним технологијама на тржишту је веома популаран немачки магнетни блато. Посебан магнет привлачи сав вишак воде. У овом случају, проток течности задржава природни ток.

Монтажа и одржавање филтера резервоара

За водоводне инсталације је потребно претходно чишћење воде. Дакле, механизми ће трајати дуго и добро. Али за ефикасан рад, неопходна је правилна инсталација и одржавање система за филтрирање воде.

 1. Најбоље је монтиратииспред пулта Због своје мале величине, ова инсталација је тешка. Зато монтирате коси филтер.
 2. Структура ражња је инсталирана на хоризонталним елементима цевовода. Затим се тиквица монтира одоздо. Узмите у обзир смер тока воде. Тело опреме је опремљено стрелицом.
 3. Директни механизам је инсталиран само на хоризонталним цевима. Потребно је обезбедити место за уклањање сијалице.
 4. Код директног испирања потребно је инсталирати уређај за реверзно испирање. То се постиже опремањем обилазне петље са неколико славина да би се проток воде пребацио на бројач.

Током рада уређаја, биће потребно периодично растављати конструкцију ради чишћења. Спремници за таложење и блато су често потребни за чишћење и замјену патрона. Пре покретања филтера, притисак главне линије се уклања преклапањем воде.

Приликом чишћења се из посуде уклања прљавштина. Затим исперите решетку и разнесите је компримованим ваздухом. Оштећене предмете треба заменити.

Ако не знате како служити филтере насељеника, онда се обратите професионалцима

Укошени механизми имају чепове са шестерокутним шаркама за кључ. Тиквица директних филтера може се уклонити кључем или фигуративним кључем. Приликом уградње, препоручљиво је променити подлоге.

Нијанси употребе филтера за фине материјале

Филтри финог пречишћавања су прилично различити. Постоји антипулмонарни механизам, анестезиран, осветљивач, систем омекшавањаводе. Такве конструкције се изводе пропуштањем течности кроз различите опције пуњења. Решетка задржава суспензију и прочишћена вода иде даље.

Садржај воде у испусту је последица величине ћелија мреже или типа пунила.

Фино пречишћавање се примењује након грубе филтрације. Често, сви недостаци претходних система су због лоших водоводних цеви. Систем фине филтрације може се поставити у вишефазне опције како би се побољшало чишћење. Често се такав филтер користи у системима реверзне осмозе.

Глатки филтер за пречишћавање воде (видео)

Механички пречистачи делују као предфилтрирање топле и хладне воде. За течност за пиће често је потребно инсталирати филтер за сухо чишћење, али је довољан за кућне инсталације. Механичке структуре раде са специјалним мрежастим материјалима или гранулама.

Примери филтера за фино пречишћавање (фото)