Фазе лансирања пода воде у кућу, регулација и савјети за прво лансирање воденог пода

Свако од нас је слободан да изабере који ће систем гријања бити оптималан за гријање стамбених просторија. Избор опреме за грејање зависи од тога где живите у градском стану или у приватној кући. За стан у стамбеној згради, идеална опција ће бити уградња радијатора. Подно гријање се може уредити у купаоници или у кухињи, у просторијама мање површине. За приватну кућу, систем "топлог пода" изгледа боље. У овом случају, погодно је опремити такав систем грејања са инжењерске тачке гледишта.

Доста је информација о томе како инсталирати топли под на интернет. Погледајмо питања другог плана. Како је лансирање подне воде у вашој кући? Шта би требало да буде и који је алгоритам за деловање?

Напуните систем за хлађење. Како се то ради?

Почнимо са чињеницом да је топли под одређени систем гријања. Приликом првог контакта са таквом опремом од неупућене особе, у вези с тим се појављују многа питања. Углавном су потрошачи забринути због проблема не само са инсталацијом опреме, већ и са првим стартом и каснијим радом топлог пода. Као иу случају традиционалне опреме за обогаћивање, топли под захтијева пресовање. Систем захтева периодично чишћење и цурење расхладне течности. Први почетак грејања је већ последњи корак, након чега ћете морати да се директно бавите сервисирањем целокупног грејањаопрему узимајући у обзир све технолошке карактеристике, замршености и нијансе.

Сваки систем грејања има сопствене технолошке методе и опције за снабдевање расхладним средством у круг грејања. У том случају, ако као расхладну течност користите обичну воду из славине, потребно је имати посебну славину која омогућава довод воде из водовода у круг воде.

Употреба других течности за загревање захтева уградњу дела колектора са специјалним врхом опремљеним запорним вентилом. То је преко овог вентила и постоји прикључни уређај за притискање будућег система грејања. Овим уређајем се обично примјењује антифриз или посебно рјешење на круг гријања.

За референцу: апарат који се користи за пресовање погодан је за примену гликола и његових деривата на бази топлоте. У правилу се користе аутоматске и ручне јединице. Није потребно купити. Данас многе комерцијалне и специјализоване продавнице нуде сличну опрему за изнајмљивање.

Ако се вода користи као носач топлине, такав уређај ће вам бити користан на фарми. Замену воде у систему грејања треба вршити најмање једном годишње. Спуштање воде из топлог пода у овом случају се врши по одређеној технологији. Маин цондитион присуство испусног вентила на повратном колектору за сваку страну довода воде.

У зависности од локације колектора, налазе се и обрнути и улазни деоколектор, нова расхладна течност се доводи у доводну цев (црвену) кроз запорни вентил.

Размотрите алгоритам дејства када се расхладно средство напуни:

  • , водени круг прије прања расхладног средства се пере текућом водом. Слична процедура ће уклонити остатке отпадног отпада, нафтних елемената из канала. Систем се у овом случају неколико пута пере водом, све док повратна вода не тече;
  • испирање система за загревање за водени топли под је потребно сваки пут када се промени носач топлоте;
  • Прије пуњења расхладног средства у систем, треба припремити обичну воду. Ако се у региону тврда вода, богата нечистоћама калцијумове соли, у раствор додаје сода, омекшава вода;
  • када се ради са антифризом, посебно брендовима који садрже етилен гликол, морају се поштовати посебне мере предострожности.

Важно! Треба имати на уму да антифриз, направљен на бази етилен гликолних отровних супстанци, може да дође до озбиљног тровања. Ни под којим околностима цеви и цеви система за грејање не смеју се испухати кроз уста, ако су пре тога постојали хемијски реагенси и течности.

Прво пуштање у рад и пуштање у рад система за грејање је под са грејањем на воду

На крају инсталације, пре полагања естриха или формирања подне облоге, проверава се функција топлог пода у режиму рада. Да бисте то урадили, морате покренути цео систем у тест режиму. Задатак таквог почетка је тестирање ефикасностисви елементи система гријања. Као резултат старта, одређује се интензитет циркулације расхладног средства дуж водног круга, пошто се врши загријавање подне површине, постоје или недостаци и кварови у раду уређаја за гријање.

Напомена: Приликом пуњења система расхладним средством, није потребно да се спаја пре паковања. Раствор пада на испуњене цеви тако да контура воде заузима оптималне радне величине.

У пракси се користе три методе за провјеру ефикасности водног спола. Шта су они, размотрићемо детаљније.

1. Сакупљени систем се емитује у режим оптималне температуре и одржава се у овом облику неколико дана.

2. Систем напуњен хладним расхладним средством може се проверити на интегритет повећањем притиска у цевоводу.

3. Предобрада целокупног система грејања ваздуха.

Важно! За провјеру (постављање) довода воде, зрак користи компресор који пумпа у цјевовод зрака под тлаком до 5 бара, не више. У супротном, може се нарушити интегритет система у пољу повезивања.

Ви сами бирате метод тестирања. Треба имати на уму да код провјере од довода воде помоћу зрака под високим притиском, одсуство спојнице може негативно утјецати на цјеловитост цјевовода. Типично, у таквим случајевима, цев се пробија из места за монтажу, где је водени круг фиксиран конвенционалним монтажним тракама и појединачним причврсним елементима.

Шта би то избеглоситуацију, инсталирајте свјетионике за будућу везу, на одређеној удаљености (корак) и поправите их рјешењем. Са овим оквиром можете мирно почети да испухујете круг грејања.

Ако се полагање цијеви обавља без петљи и завоја, таквим проблемима не пријети. Пропуштање се у овом случају обично дешава на местима повезивања кола са колектором.

Тестирање система у различитим режимима

Систем повезан са грејним уређајем или са извором ПТВ-а се емитује на нормалној радној температури. У овом тренутку, водени под је регулисан у различитим температурним режимима. Почињемо са минимумом од 200Ц. Доследно, у року од 2-4 сата подижемо температуру грејања за 50, а то се ради током целог времена, на основу оптималне радне температуре 35-450С. Све ово време прати стање цевовода. Проучавају се спојеви и тачке спајања за цурење. Након уношења пројектне снаге, систем се оставља у режиму рада неколико дана, ради коначног скупљања. Тек након што нису откривени озбиљни недостаци, може почети залив естриха или уградња пода конструкције.

Приликом провјере топлинског напона прекомјерног тлака воде, алгоритам дјелује мало другачије. У систему пуњеном хладним расхладним средством ствара се притисак од 1,5 пута 2 пута већи од радног притиска. Напуштањем система из дана у дан, налазимо присуство недостатака и неуспеха у раду. У одсуству цурења могуће је прећи на опрему вијка.

Трећа опција, која укључује третман сувом методом, користи се изузетно ријетко. Компресор је прикључен на колектор на улазу и упумпан у ваздушни систем. Са параметрима притиска потребно је бити прецизан. Не прелазите притисак ваздуха 2-3 пута више од радног, израчунатог притиска. Овај метод не даје увек жељени ефекат, посебно ако се предвиђа анти-замрзавање.

Напомена: Антифриз има повећану флуидност, тако да је најбоље проверити систем на интегритет, пошто је претходно напунио расхладним средством.

Када се током испитивања употреби испитни притисак већи од 4 бара, неопходно је задржати одводне славине - усисници ваздуха су затворени.

За метално-пластични цевовод, током прве вожње, обично се користи хладно расхладно средство. Притисак у овом случају се може подићи на 6 бара.

У случају полипропиленских цеви, неопходно је прво проверити систем са обичном водом која се доводи под високим притиском. Испитни притисак треба да буде 2-3 пута већи од нормалног радног притиска. Ако након неког времена систем не цури, можете се вратити у нормалан режим рада, спуштањем притиска на 1,5 бара.

У видеу можете детаљно видети које инструменте и којим редоследом се врши гријање система гријања.

закључак

За време рада топловодног пода, за посматрање његовог рада, задатак није компликован. У зависности од тога колико добро је опрема инсталирана и инсталирана, зависи и даљи рад на дијелу водовода.

Важно је напунити круг грејања са расхладним средством. Усклађеност са свим потребним правилима и техничким нијансама ће вам омогућити да урадите све у складу са стандардима и технолошким параметрима. Повремено мењајући расхладно средство у кругу, моћи ћете да наставите да управљате системом грејања на дужи временски период. Ако пратите сва упутства током инсталације и пуштања у рад, нећете морати да нарушавате интегритет бетонског вијка, растављате монтажни под, тражите и исправљате проток, елиминишете место лома круга грејања.