Енергетски ефикасни гријачи за кућу - зидни, керамички, конвектор

У вези са повећањем трошкова комуналних услуга, сваки корисник централизованог или аутономног система грејања настоји да уштеди трошкове ресурса. У овом случају, најбоље је једном потрошити уређаје као што су енергетски ефикасни гријачи за ваш дом, тако да не трошите енергију.

 • Препоруке за употребу
 • Потрошња енергије и распон цена
 • Правимо прави избор
 • Сорте агрегата и карактеристике

  Како би се спријечио улазак потрошача у обиље понуда, унапријед је пожељно одабрати уређај за проучавање компаративних карактеристика различитих типова енергетски ефикасних гријача за дом. Тренутно је потребно разликовати пет главних класа уређаја. Свака од опција има индивидуалне карактеристике, начин именовања и принцип рада.

  Инфрацрвени грејачи

  Инфрацрвени грејачи за дом направљени су технологијом која ствара ефекат што је ближе природном извору топлоте. Такође, ова серија је различита:

  • висок индекс интензитета трансформације електричне енергије у топлотну енергију;
  • економија;
  • лакоћа коришћења.

  Инфрацрвени штедљиви гријачи енергије од тренутка појављивања на тржишту купци су препознали као један од најбољих због техничких карактеристика и могућности пријеноса топлинске енергије на унутарње објекте. Погледајмо овај пример са ЕКОСТАР Е800 са пилот монтажом.

  Шема расподеле топлоте при раду са инфрацрвеним уређајима

  Јединица се може користити као главни грејач или као додатни. Дуготрајно зрачење може загрејати елементе у радијусу од 6 м2. Ако је просторија већа од 12 м2, тада ће уређаји бити одличан додатак главном систему гријања.

  ИР уређаји су прикључени на мрежни напон

  Врсте плафона погодне за употребу у просторијама са дјецом, а захваљујући терморегулатору корисник може подесити модове. У просеку, количина потрошене електричне енергије не прелази 320 вати.

  кварцни грејачи

  Енергетски ефикасни зидни гријачи за кућу су недавно издани у облику кварцних уређаја. Према вањским параметрима, јединица подсјећа на монолитну плочу, унутар које се налази гријаћи елемент. Сви контакти имају поуздано заптивање, а грејач је скривен у структури песка, што повећава сигурност уређаја.

  Кварц се обично причвршћује на зид, барем - постављен на поду, на посебној подлози

  Уређаји функционишу из мреже. За производњу се користе специјалне легуре на бази никла и хрома. Али због монолитног тела, метали не долазе у контакт са околином.

  Приближна тежина опреме не прелази 10 кг, димензионални параметри су 340х610х25 мм. Максимална снага јединице варира у границама од 0,5 кВ. Једна копија ће битидовољно за загријавање просторија димензија 8 м2. Потребно је више од 20 минута да се апарат потпуно загреје, уређај још дуже хлади - до 1 сат.

  Енергетски ефикасни гријачи су сигурни, стога се могу инсталирати у дјечју собу и медицинске установе

  Ако желите да направите целу мрежу кварцних грејача, јединице можете опремити терморегулаторима и повезати их паралелно. Ова опција је веома погодна за употребу у земљи када је потребно одржавати температуру у кући до 10 ° редовно. Чињеница да се регулатор може подесити у посебном режиму док уређај неће бити ужасно затварање.

  ВИДЕО: Правила за избор сорти кварца

  Уређаји за конвекционо грејање

  Конвекторска технологија излива топли ваздух из цевног грејног елемента и дистрибуира га у просторију методом природне конвекције. Посебности технике су следећи параметри:

  • нема буке;
  • површина уређаја се не прегрева - елиминише могућност опекотина;
  • долази у двије варијанте - под и привезак;
  • Већина модификација има комплетан термостатски и терморегулаторски мод за програмирање.

  Конвектори су опремљени температурним сензорима, што омогућава контролу температуре

  Што се тиче ефикасности, ово је контроверзно питање. Брзина грејања ових агрегата је мала, тако да је ова јединица погоднија за просторије у којима вам је потребноодржава режим просечне температуре. Посебно се не препоручује да се купи конвектор у кућици у којој се налазе велики прозори или стаклене преграде.

  Гријач уља може се поставити било гдје

  Керамички грејачи за кућу

  У поређењу са инфрацрвеним грејачем, керамички производи имају већу стопу загревања за целу просторију, а не за појединачне области. Керамички агрегати задовољавају критеријуме економичности, технологије, практичности, естетике и сигурности. Панели нису у стању да репродукују штетно зрачење или стварају електромагнетска поља, позитивно утичу на побољшање услова за човека.

  Керамички грејачи комбинују две технологије грејања - користећи инфрацрвене зраке и термалне конвенције. Једна јединица троши до 375 вати, али истовремено може потпуно да замени централизовани систем грејања. Довољно је само у свакој просторији инсталирати опрему за гријање, одговарајућу површину, јер се у кући формира оптимална микроклима.

  Стилски украшени агрегати уклапају се у унутрашњост сваке просторије

  електрични камини

  Ово је електрични гријач за кућу, који не само да може загријати просторије, већ му и дати удобан и атрактиван на трошак вањских параметара, функционалан. На тржишту постоје електрични камини различитих типова, али практично свака варијација има додатне чворове дизајниране да створе симулацију природног огњишта:

  • ротира рефлектор;
  • вентилатор;
  • лампа за осветљење;
  • аудио плејер одговарајућих звукова природне ватре.

  Ова јединица није економична, али може квалитативно служити као главни гријач.

  ВИДЕО: Принцип рада керамике

  Упутство за рад

  1. Пре него што прикључите уређај у зидну утичницу, морате бити сигурни да су жице у добром стању и интегритет.
  2. Само један грејни апарат је прикључен на једну утичницу, чак и ако постоји филтер или т-ком. Због велике снаге жице са два или више уређаја, она може бити критична.
  3. Минимална дозвољена удаљеност између самог уређаја и било којег објекта унутрашњости и зида треба да буде најмање 50 цм
  4. Приликом уградње грејача у близини прозора потребно је искључити могућност судара са завесама, завесама и другим текстилом.
  5. Гријач можете користити само у присуству људи. Строго је забрањено да се дуго игнорише.
  6. Забрањено је затварање вентилационих и конвекцијских отвора грејача са стварима, обућом и другим предметима. Дозвољена је за сушење само када се уклањају предмети од 50 или више цм од јединице.
  7. Поправке опреме обављају искључиво специјалисти или професионални сервисни центар.

  Енергетски ефикасни грејачи за кућу на зиду - одлична прилика да се допуни постојећи систем грејања или да се брзо загреје негријан простор.Међу осталим предностима које су раније поменуте, треба нагласити главне тачке:

  • Познати су инфрацрвени уређаји који уклањају патогене микроорганизме, у процесу рада, дезинфицирају простор око себе;
  • конвектори и радијатори брзо загревају просторију, али објекти се загревају спорије, за разлику од ИР - у просјеку, да би просторија могла бити удобна, потребно је најмање 4-6 сати;
  • уљни радијатори на уштрб мале тежине и покретљивости могу бити инсталирани не само у било којој просторији, већ у било којој тачки;
  • Керамички уређаји не суше ваздух, што је посебно важно за породице са малом децом и алергије;
  • Кварц се разликује од високог коефицијента ефикасности.

  Потрошња енергије и распон цена

  \ т \ т \ т

  фото

  Тип уређаја за уштеду енергије

  Потросение на енергиа, В, кВ

  Цена, руб.

  Инфрацрвени грејачи

  50 В-2.0 кВ

  1000 - 11000

  конвектор

  200 В-2.0 кВ

  \ т

  1100 - 12500

  оил радиаторс

  200 Вт - 3,4 кВ

  950 15000

  \ т

  керамика

  200 Вт - 18,0 кВт

  3070-26000

  Радимо праву стварцхоице

  Листа садржи најсавременије агрегате са економичном потрошњом енергије, који су одлични за гријање просторије и могу се користити као главни или додатни гријач. Остаје да се направи избор на основу личног мишљења. Да не би било збуњено са нијансама избора, пожељно је да се користи мала листа која треба узети у обзир на првом месту:

  • именовање собе која захтева грејање;
  • правилан избор уређаја за димензије просторије - индикатори морају бити потпуно конзистентни, у супротном корисник неће добити максимални ефекат од куповине;
  • једноставност употребе и инсталације - најсложенији дизајн инсталације има јединицу типа стропа, али ако начин постављања није битан, боље је преферирати премаз или зидне штедљиве гријаче;
  • ефикасност - проучити у упутству брзину загревања просторије и да ли је уређај способан да одржава задату температуру дуже време;
  • Безбједност примјене је врло важан фактор, посебно када је потребно гријач опремити дјечјом собом или дрвеном кућом.

  Када се бира најприкладнија опција, она не треба да буде вођена укупним трошковима технологије, већ њеном економичном потрошњом електричне енергије. Већина уређаја за уштеду енергије има цену која је знатно виша од конвенционалних грејача, али цена се исплати у првој зими.

  ВИДЕО: Предности грејних тела подне облоге