Дрвени сто својим рукама

Нема ништа боље од љетовања у вашој сеоској кући. Популарност овог типа одмора сваке године је невероватно растућа. Дацха сада за многе није само кревет са парадајзом и краставцима, већ и замјена за потпуни одмор. Али слажете се, шта је добар одмор, ако не буде више удобног и удобног намештаја као што је сто? Викендица одавно не прави све старе смеће из куће, већ напротив покушава да је "обогати" новим намештајем. Па зашто купити нешто ново, ако то можете сами?

Дакле, које су предности самоуслужних љетниковаца?

  • квалитетна монтажа
  • мањи трошкови новца у поређењу са готовим намештајем
  • може бити направљен у било ком облику и величини
  • позитивне емоције из процеса

Што се тиче последње тачке, вреди додати да ако не можете учинити нешто или вам се чини тешким за вас, боље је не прихватити овај посао, већ га повјерити другом и погледати процес. У супротном, мало је вероватно да ће донети задовољство са посла.

Главни атрибут сваке сеоске куће је и увијек ће бити велики стол од дрва. Такав сто, који је могао да окупи целу породицу, а можда чак и рођаке и пријатеље. Дакле, то је улична табла за давање наших руку на дрво и ми ћемо прво покупити. Табела треба да се подеси у складу са димензијама испод видиковца, ако их има.

Слика готових табела:

Избор материјала за табелу

Сада је ред за избор материјаланаш будући стол. Одмах напустити вештачке материјале, јер желимо да се одморимо у природи, а самим тим и наш сто треба да буде леп, а што је најважније, згодан и еколошки. А за данас је еколошки материјал дрво. Зато ћемо га користити. Поред еколошких особина, дрво је веома згодно за руковање, а облик стола може бити апсолутно било ко.

Да бисте креирали табеларну форму, можете позвати дизајнера, или пронаћи готове цртеже, од којих ћемо вам дати један испод.

Избор алата за израду табела

Када изаберете модел табеле, мораћете да правилно израчунате потребу за материјалима, односно количину снопа, поља плоче, боја и причвршћивача. Бице боље, само у слуцају куповине материјала са залихама. Такође ће вам бити потребни инструменти, пожељно електро, као што су:

  • електричне шиндре - обављају примарну прераду дрвета;
  • електрична брусилица - за "дораду" брушења дрвета (детаљан чланак за брушење дрвета);
  • бушилица-одвијач - користит ће за бушење рупа и уградњу причвршћивача;
  • електрични виљушкар - за сечење са дрвета сложених облика;
  • као и четке, ваљак, сет длијета и чекић.

Збирка стола за дацха

Редослед састављања наше табеле биће следећи. На почетку рада потребно је припремити материјал, израчунати величину и изрезати плоче стола. Можете их инсталирати и на удаљености од 3-4 милиметраизблиза. Обрађене плоче причвршћене су на два шипка помоћу вијака, док су главе вијака уроњене у дрво. За израду регала потребне су даске исте дужине, у које смо сечили крајеве под потребним кутом, пристајање на пола плоче.

Да бисте изабрали канале канала, потребно је да исечете жлеб, одрежете преостало дрво длетом или млином (користећи тип резача "буре"). Ослоните ослонце на противтег и проверите потребну дужину уздужних ребара. Обрађена ребра морају бити причвршћена на саморезним вијцима, што ће нам омогућити да у будућности регулишемо. На крају, пожељно је да се дрвени стол прекрије природним уљем на бази маслаца или воде. Сада, мислим да вам је јасно да ће сви моћи да прикупе свој сто уколико имате цртеже, упутства и мотивацију за рад.

Такође је пожељно гледати видео о изради дрвеног стола:

Након гледања овог видеа, дрвени столови би требали изазвати само осјећај страсти, а не сложеност производње.