Дрвени оквир за суву градњу

Овај чланак описује како причврстити суву градњу на дрвене шипке и учинити монтажу сухозида на дрвеном оквиру лаганим и брзим.

Може ли се гипсана плоча монтирати на дрвени оквир

Суочавање са зидовима и плафонима унутрашњости је брз, јефтин и прилично без посла савремени начин уређења унутрашњих и унутрашњих грађевина.

Постоји неколико варијанти гипсаних плоча (ГКЛ):

 • Директна монтажа, може се обавити употребом гипсаног малтера или специјалних лепкова за лепљење, под условом да зидови и плафони имају добро припремљену подлогу
 • Дрвени или метални оквир испод сухозида мора се користити ако радна површина има изобличења, јаку валовитост, храпавост и друге неједнакости

Као конструкције оквира могу послужити као профили од металног поцинчаног лима, а дрвени елементи - сталак, греда, даска. Могући костур испод сухозида са дрвета може бити најбољи профил метала, будући да постављање сухозида властитим рукама на дрвени оквир не представља посебну сложеност и не захтијева посебне вјештине. Дрво је лако руковати - бушити, пилити.

Могу ли монтирати сухозид на дрвени оквир? Да, и осим тога, то вам омогућава да уштедите на обради, одбијајући да купите скупе металне профиле. Међутим, оквир гипсаног картона се не препоручује за употребу када је просторија подигнутавлажност - у купаоницама, котловницама, тушевима и купаоницама.

Дрвени оквир испод гипсаних плоча својим рукама

Како направити дрвени оквир за суву градњу? Ако је преграда прекривена, то је обично трослојна конструкција од крње плоче дебљине 25-30 мм. Спољни слојеви су формирани од вертикалних плоча, а унутрашњи слој је из хоризонтале. Ако се инсталација партиције врши уредно и исправно, без изобличења, онда ова партиција заправо формира оквир за суву градњу од плоча, на које се без икакве припреме са вијцима могу причврстити панели са ГКЛ.

Употреба даске за конструкцију оквирних конструкција у другим случајевима је неодговарајућа, јер ће довести до прекомјерне потрошње материјала и повећања трошкова и интензитета рада. За облагање бетона, опеке, трупаца, као и старих зидова и плафона, боље је користити оквир од дрвета за суву градњу.

Многи људи се питају да ли је могуће причврстити зид на дрвеним трачницама? Пошто је разлика између дрвних производа (дрва и шина) незнатна у примјени на ГКЛ инсталацији, уградња сухозида на дрвеним трачницама и уградња сухозида на шипке практично се не разликују.

Фиксирање сухозида на зид на дрвеном оквиру

Могу ли причврстити зид на дрвеним шипкама, ако се они једноставно учврсте на зидове или стропове? Ова опција је могућа, али је боље направити костур за сухозид од дрвених шипки. Како поправити дрво на сухозиду ће помоћи мало инструкцијена уградњу сухозида на дрвену конструкцију трупца.

За најчешће коришћених панела гипсаних плоча са следећим димензијама: 1.200 мм ширине и дужине 2500 мм. Ова инсталација панела на дрвене конструкције рама различитих типова и карактеристика (отпоран каљен, итд) има исти посао композиције.

Припрема неопходних материјала, уређаја и алата

Да би се одредио потребан број плоча треба ударити гипс картон нацрт плана чисти зидове и плафон са свим отворима за врата и прозоре, косина и технолошких ниша (као што су грејање радијатори). Након рачунајући радни простор треба да њена вредност бити подељен у области која има један од гипсаних плоча. Ова вредност би требало да буде повећан на 20% (за орезивање и непредвиђених), који је број потребних панела.

Препоручено величине (у одељку) забрањује на рам испод гипс

 • за монтажу суседна плоче - са димензијама 80 к 25 мм (једна врста)
 • за средње вертикалне и хоризонталне монтирует - са димензијама од 40 к 25 мм (друга врста)

Потребно је поставити план на вертикалној и хоризонталној оси, који ће бити инсталиран на елементима зида оквира који обезбеђују причвршћивање панелски зидови на дрвеним штапићима. Његова конструктивна шема ће бити:

 • два вертикална зрака прве дужине типа 2500 мм на рубовима плоче са раздаљином између линије оса 1,200 мм
 • два вертикална зрака другог дужине типа 2500 мм, растојање између себе и баровима првог типа у осе 400мм
 • шест хоризонталних шипки другог типа, монтираних на врху и дну плоче
 • три међупроизводи, који морају бити постављени дуж осе, који се налазе на удаљености од 1250 мм од горње и доње ивице плоче; дужина екстремних шипки ће бити 400-80 /2-40 /2 = 340 мм, просјечна дужина - 400 - 40/2 - 40/2 = 360 мм

Поред тога, други тип греда треба да се користи за уоквиривање отвора прозора и врата и технолошких ниша. Ако висина просторије прелази 2500 мм, горња хоризонтална трака се замењује гредом са раскрсницом од 80 к 40 мм и поставља се тако да додатних 40 мм служи за причвршћивање горње плоче од скраћене до одговарајуће дужине ГКЛ лима, као и дужина вертикалних шипки првог и другог слоја тип и горња трака другог типа.

Након израчунавања укупне дужине потребног броја греда и његовог повећања за 20%, могу се купити на грађевинском тржишту или у радионици која се бави прерадом дрвета. Посебно је потребно обратити пажњу на то да су били одсутни димљени и узгојени зуццхакостост.

Пре употребе најмање недељу дана, цео сет дрвених греда мора се чувати у просторији која се користи. Након тога потребно је извршити одбацивање, а преостале обрадити специјалне композиције - антисептици, спречавајући труљење и пораз са гљивицама и плијесни, успоривачи ватре, који додају ватроотпорна својства. Тренутно је у продаји дубока импрегнација која пружаштити дрво и спречава изобличења када се влага у унутрашњости мијења у широким границама.

Приликом израде и инсталирања оквира, потребно је слиједити наведени план.

неопходни алати

Алати и опрема који ће бити потребни за извођење радова:

 • дрвосјеча
 • нож за изградњу
 • градилиште
 • дужина 1200-1500 мм челичне шине
 • Буббле Левел
 • ниво воде (када је окренут према плафону)
 • нагиб
 • чекић
 • електрични одвијач
 • мердевине, мердевине, дозвољено је градити и користити грађевинске скеле које се самостално израђују - скеле
 • заштитни уређаји (рукавице за руке, наочаре, респиратори)

опште одредбе

Склапање оквира и његова уградња од засебних жетвених елемената рукама директно на плафону или на зиду представља неке сложености - потребно је стално поравнавање и уклапање у хоризонталне и вертикалне равни са сталним коришћењем нагиба, нивоа, угла зграде и правила-шина.

Ако дужина и ширина просторије дозвољавају, увећани склоп великих фрагмената оквира може се извршити директно на поду. Бит ће знатно лакше монтирати оквир, како на зид тако и на плафон, те поравнати и причврстити у вертикалним и хоризонталним равнинама.

Хоризонтални и вертикални елементи добро се комбинују са употребом закривљеног под правим углом траке траке калајаметал потребан ширина (25 мм) или кроз мале брусочке. И они и други се фиксирају у потребним мјестима помоћу вијака.

Уградња дијелова скелета на зидове и стропове може се обавити помоћу вијака за дрво, ако су зидови и стропови дрвени, помоћу такозваних "чепова", када се бушењем или каменом на правом мјесту, у унапријед одређеној точки зида избуши. рупа у коју је уграђен дрвени Цхопик, у којем је, наизмјенично, кроз елемент оквира, зашара нокат или је завртањ завртањ, док је на мјесту поклопца могуће користити пластични вијак с металним вијком.

Након уградње и поравнања оквира са знатном замућеношћу и изобличењем између њега и зида (или стропа) могу се формирати празнине које треба напунити гипсаним раствором (ако је дрво претходно заштићено хидроизолацијом), користити монтажне пјене или дрвене клинове и подлоге. у спрези са лепком за дрво, на пример, ПВА. Иначе, дрвени оквир за суву градњу на зиду (или стропу) ће имати повећану мутноћу и може се деформирати приликом уградње плоча ГКЛ.

Постављање сухозида на дрвени оквир

Након постављања и поравнања на зиду или на плафону конструкције оквира, могуће је започети монтажу сухозида на дрвеном оквиру директном монтажом ГКЛ панела. Како поправити шипке на сухозиду, помозите следећу инструкцију.

За монтирање гипсане плоче, она мора бити чврсто притиснута на монтирану конструкцијудрвени оквир, тако да се дугачке ивице листова леже управо на осама секције дрвне први тип 80 к 25 мм, на растојању од 40 мм, а да је остатак 40мм било могуће поправити суседне лист.

Причвршћивање се врши помоћу вијака дужине 20 мм. Користећи шрафцигером, мора почети да се поправи пластербоард лист на раму, почевши од средине прелазних хоризонталних елемената друге врсте. Да не би био у заблуди са закретном, на листу сухозидом на ван боље речено оловке линија одговарајућих елемената осе фраме.

Након тога морате да причврстите лист на горње и доње хоризонталне елементе оквира. Ако панел мора бити фиксиран на зиду свог вертикалности и одсуство поремећаја треба да гледате помоћу нагиба и плафон - користи ниво.

Затим се лим може причврстити вертикалним полицама. Приликом завијања треба узети у обзир да размак од њих до ивице лима не би требао бити мањи од 20 мм. Корак између сусједних вијака треба бити 100-120 мм.

Упутства за монтажу сухозида на плафону се не разликују много од тога како монтирати ГЦЛ на зид. На хоризонталној површину плоче и распоређени у хоризонталном гајби оквира које треба везан структуре плафона и Поравнај хоризонтално уз помоћ воде. Повећани елементи оквира за једноставну инсталацију је такође боље монтирати на под.

Да би се монтирао костур гипсане плочеплафони и искуцати свој ГКЛ, њихове руке можда нису довољне. Можда ће бити потребан помоћник за инсталацију. У изузетним случајевима, могуће је користити ослонце и косине које могу помоћи у уградњи сухозида само на плоче, али овај метод треба користити опрезно, јер могу постојати непредвиђене ситуације повезане са падом и уништавањем гипсаних плоча.