Дренажна цев 110 мм у геотекстилном филтеру: боље

У односу на тло, које карактерише присуство велике количине влаге, стварна дренажа услед организације одговарајућих система. Смањење нивоа влаге у земљишту омогућава да се осигура очување својстава земљишта у смислу могућности изградње одређених објеката. Такође, одређена дренажа доводи до стварања прихватљивих услова за потпуни раст биљних и култивисаних биљака, укључујући и дрвеће. Основа таквих система је дренажна цијев 110 у геотекстилном филтеру, која омогућава оптимално рјешавање проблема одводње тла.

Које су добре геотекстилне цеви?

Као главни елемент система одводње, водоводни систем омогућава уклањање атмосферске влаге и подземних вода. У овом другом случају, обезбеђена је заштита темеља куће од уништења, а подрум од поплаве. Размотрити предности дренажних цеви са геотекстилом:

 • дуг радни век у поређењу са сличним производима од керамике и азбестног цемента, који могу бити старији од 50 година;
 • висока чврстоћа са механичке тачке гледишта и крутост прстена од 4 кН /м2, што се постиже на рачун ребара;
 • отпорност на оштре промјене температуре од -40 до +90 ° Ц због материјала за производњу - полиетилена;
 • мала тежина и флексибилност која осигурава једноставност полагања, као и лак транспорт;
 • практично одсуство агрегата блата на унутрашњим зидовима цеви, пошто је њихова површина што глаткија;
 • спречавање насипања дренажног система услед присуствагеотекстилни филтер;
 • надокнада трошкова дренажног система у цјелини због уградње дренажних цијеви од пластике, због једноставности уградње, лакшег одржавања и повећане ефикасности рада одводње.

Ако је инсталиран на вашој локацији, систем одводње не доживљава константна велика оптерећења, инсталација одвода са геотекстилним филтером гарантује исти дуги вијек трајања самог система и пластичних цијеви.

У којим случајевима су цеви са филтером хитно потребне?

Куповина парцеле која одједном "пролијева" у пролеће не би требало да вас узнемири, јер исправна дефиниција типа земљишта и инсталација одговарајућег система за одводњу могу исправити ситуацију. Посебно, у зависности од типа земљишта, могу се дати следеће препоруке:

 • песак- неопходно је полагање дренажних цеви 110 у геотекстилном филтеру, не заборављајући на одлагање дробљеног камена;
 • глинаста- оптимална употреба цеви допуњена филтером, која мора бити у корелацији са пумпањем слоја шљунка дебљине не мање од 20 цм;
 • иловача- обавезно коришћење одвода у геотекстилу.

Употреба дренажа допуњених филтером је ефикасно решење ако постоји потреба за организацијом такозване дубоке дренаже. Обим ових одвода:

 • обављање припремних радова на одводњавању локација намијењених за изградњу;
 • заштита темеља зграда од уништења и подрума од поплава;
 • грађевински радовио изградњи спортских комплекса;
 • изградња путева;
 • мјере усмјерене на побољшање стања територија;
 • шумарство и пољопривреда.

Разлика између перфорираних цеви са филтером од валовитог

Посебност производа са филтером је присутност прилично густе љуске, која је као материјал геотекстил. Захваљујући употреби овог премаза могуће је постићи квалитативну филтрацију без обзира на врсту земљишта у подручју гдје је инсталиран дренажни систем. Такође произведене цеви, опремљене додатним геофилтром, чине другу препреку за третман подземних вода. Да би се подземна вода кретала довољно великом брзином, користе се геотекстили који су ниске густине, што осигурава стагнацију нечистоћа на главном елементу филтрационог система. Због мале густине материјала, потребно је извести полагање цијеви с изузетним опрезом, јер се тиме елиминира вјеројатност њиховог оштећења.

Валовита цев, коју карактерише двослојна структура, при чему први слој додаје крутости производа, а други обезбеђује несметан пролаз воде због чињенице да је унутрашња површина цеви веома глатка, разликује се ефикасније. Као резултат, елиминише се накупљање муља у цевима, што поједностављује њихов рад. Производи ове врсте углавном су израђени од полиетилена, чији је пречник у стандардној изведби 110 мм, произведен од 50 метара увалица, што спречава употребу спојних елемената. Величина и тежинатакве су увале мале, тако да су веома погодне у смислу транспорта.

Како правилно поставити цев у геотекстилу?

Поузданост система за одводњавање зависи од правилног полагања цеви. Да би се то остварило у пракси, потребно је одредити схему распореда, направити процјене за грађевинске материјале, узимајући у обзир потребан број спојница и обавити куповину.

Редослед радова на полагању дренажних цеви са геотекстилом је следећи:

 1. Територија је означена и направљена гомилом ровова чија ширина треба да буде већа од пречника цеви не мање од 40 цм, а што се тиче дубине рова, све зависи од типа система. Тако, у односу на површинске системе, постоји продубљивање у кругу од 40-50 цм, а за системе дубљег таложења све је одређено типом земљишта и другим условима који би се требали одразити у пројекту. Облик јарка није критичан, већ углавном копа трапезоидне или правоугаоне пресеке. У сваком случају, потребно је поштовати услове дубине комуникације: ниже од нивоа замрзавања тла за 30-40 цм
 2. .
 3. Дно рова је поравнато тако да постоји мали нагиб који гарантује могућност дренаже воде, која би требала бити од 0,5 до 0,7%.
 4. На дну рова креира се пјешчани јастук од 20 цм са очувањем истог преднапона који је формиран у претходном кораку.
 5. Зидови рова и дна положени су геотекстилном тканином у једном слоју, а затим извршени пуњењефини дробљени камен, чији удио не смије прелазити 10-15 мм. Треба напоменути да се геотекстил треба распакирати тек након завршетка припремних радова, јер овај материјал губи својства под утицајем ултраљубичастих зрака.
 6. Сложени производи са погледом да се перфорација гледа надоле, ако се користе одводи са делимичном перфорацијом. Сам полагање цеви почиње са одводном бушотином. Да би се осигурало неопходно заптивање спојева цеви, треба користити одговарајуће спојнице.
 7. Инсталиране су инспекцијске бушотине, ако полагање цијеви није линеарно. То се ради како би се створила могућност извођења радова на одржавању система одводње. Такође, дренажне бушотине се успостављају када линеарне секције система достижу дужину од 50 м
 8. Пјескање цеви врши се дробљеним каменом, чији слој треба да буде од 20 до 25 цм.
 9. Следећи слој је песак исте дебљине.
 10. У последњој фази ров је прекривен земљом, након чега слиједи затварање терена.

Које дренажне цеви у филтеру су тражене?

Ако је површина локације мала, на примјер, у распону од 200 м ?, онда је потражња различита одвода промјера 100 мм. Када се цев положи у складу са ободом локације са странама од 40 м или више, пожељно је дати пречник Дрена пречника 160 мм. У другим условима, на пример, подручје граничи са шумом, постојећи нагиб према локалитету треба да се примени производима за 200 мм.

Тип цеви, његов пречник и састав тла -То су фактори који утичу на потребу употребе филтера од геотекстила или кокосових влакана. Обично се организација дренажног система изводи помоћу цеви без филтера, ако је могућност зачепљења минимизирана, на пример, унутрашња површина Дренова је што је могуће глаткија, тако да вода тече глатко, а насипавање практично не долази.

Монофиламент дренажне цеви са перфорацијом у филтеру (геотекстил), ТИПАР (Таипар)

Дренажна цијев 110 мм, 160 мм у увалама 50 м, 200 мм у увалама од 40 м.
Малопродајна цијена је назначена за одводну цијев 110 мм, 160 мм за одсецање 10 метара, за одводну цијев 200 мм од заљева.

Дренажни дуални зид са перфорацијом у Таипар филтеру (ТИПАР)