Дизајн стропа у кухињи: правилан дизајн стропа, савјет о одабиру прекрасног стропа

Уређење стропа у кухињи - један од задатака који се традиционално рјешавају на најједноставнији начин. Ако се у стану са малим радним простором заиста чини као мањи проблем, онда када опремање кухиње у великој кући, таква велика површина треба да одговара укупном концепту дизајна. Међутим, чак иу кухињском интеријеру стана вриједи обратити пажњу на материјале и палету боја стропова.

Основни захтеви

Очигледно је да се услови рада свих површина у кухињи значајно разликују од услова у другим просторијама. Промене температуре и влажности, редовно испаравање, прскање масти итд. - све то чини довољно често да се чак и опере плафон. Зато стручњаци препоручују да се одаберу практични материјали. У смислу лакоће чишћења, њихово рангирање може бити како слиједи:

 1. Пластичне плоче које се лако пере. Они не апсорбују мирис хране, влажност, односно, дуго задржавају своје естетске карактеристике.
 2. Исто тако, води се рачуна ио затезном стропу.
 3. Боја на стропу је још једна савршено прихватљива опција.
 4. МДФ панели са имитацијом дрвета могу се прати, иако су нестабилни против агресивних хемијских средстава за чишћење. Стога, таква обрада захтева пажљиву бригу.
 5. Тапете и гипс - оне опције које се заправо перу је довољно тешко. Наравно, можете се опрати, али ће и даље бити мање издржљиви од горе наведеног рјешења.
 6. У обрасцу се обично користе дрвене могућности прерадеГреде, али то може бити нека врста жељезничке плоче у кухињи, која се може опрати, али повремено. Поред тога, такав материјал може апсорбовати влагу, мирисе, колапс под утицајем температурних варијација. Због тога је дрво одабрано само за просторије са добром вентилацијом и високим плафонима.

Дизајн стропова у кухињи: стилови и боје

Традиционално, плафони у кухињи, као иу свакој другој соби, уређени су у светлијим нијансама од других површина. Али данас дизајнери често иду од стереотипа, нудећи оригинална и сасвим удобна решења. Наравно, избор тамног плафона треба да буде спреман за потпуно ново искуство. Иако ћете тада морати да поново размислите о систему осветљења, који ће додати много светиљки. Али све је у реду.

Боја стропа у кухињи зависи првенствено од висине просторије. Што је овај параметар мањи, горња површина мора бити лакша. Према томе, немогуће је преоптеретити и детаље. Очигледно, класична штукатура са бас-рељефима у ниској кухињи неће стати. Да би се превазишао стил, изванредан распон, за постављање нестандардних нагласака може бити само у унутрашњости кухиње с високим строповима или у комбинираној просторији с различитим разинама ове површине.

Одабир обојеног плафона у кухињи, не може се заборавити на карактеристике стилског рјешења:

 • Традиционална класика - превласт неутралног белог, штукатурног калупа као декорације и резервисаних акцената. Неће бити засићених светлих и необичних акцената. Плафон у овој собиобично бела, млечна или светло сива.

 • Земља и Прованса су руралне области које пружају једноставан и јасан дизајн плафонске плоче у кухињи: најчешће је то бијела површина са природним дрвеним гредама. Али овде можете уредити касетофонску верзију - као да је преузета из појединачних панела. Обрада у расутом стању је прихватљива у просторијама велике висине. Сама касета може укључивати различите боје стропа: земља бира топле нијансе, можда природно село, ау Прованси - лагане пастелне тонове. Оригинални тиркизни, жути, бледо ружичасти.

 • У минималистичком стилу, дизајн кухиње обично наглашава функционалност и недостатак декоративних детаља. Избор боје није овде ограничен, јер сенка постаје осебујна декорација сваке просторије. У таквом интеријеру можете користити љубичасту, ватрено црвену и црни строп у кухињи.

 • У скандинавском стилу иу сувременој, горња површина је обично бијела. Могу постојати елементи различите обраде - дрвене греде, шине, вишеслојни дизајни за организацију различитих начина осветљења, али нећете видети контраст боје.
 • У високотехнолошком дизајну, поправак кухињских плафона може се урадити било која, али не и традиционална, топла или са гредама. Често, за такву просторију бирају се решења за сјајну напетост. Да би нагласили модерност модерног ентеријера, они пружају вишеразински дизајн: овални елемент изнадслично кухињско острво или трпезаријска група, полукруг изнад нестандардних слушалица и други.

 • У популарном стилу, стропни подови такође често остају традиционални: овдје су толико високи да се могу видјети само греде и ланци су објешени на којима се држе свјетиљке.

Във към съвместно дизајнерскиа смер может безопасно совместить нестандардние решениа. И то није толико боја, колико комбинација нијанси и облика њихове комбинације. Пре него што завршите са спуштањем плафона у кухињи, требало би га представити, као што ће овде стајати намештај. Тада ће бити лакше испробати различите идеје за имплементацију необичних пројеката.

Дизајн плафон: идеје које заслужују пажњу

Дизајн плафона често постаје начин зонирања простора и стављања акцента. Уз помоћ ненаметљивих, али светлих решења, можете значајно променити и најобичнији ентеријер. Кухиња постаје функционална и естетски привлачна.

 • Плафон у кухињи - црни или тамно сиви, богато плави и други. Можда је то продужетак кецеље. Наравно, ако плочица такве боје може лежати на зиду, онда ће на плафону бити брже од имитације. Учесници су нагласили да користе острвске слушалице у пространој просторији у којој радни простор заузима малу површину. Типично, остатак површине се изводи у контрастној, белој, млечној, неутралној нијанси.

 • Црвени плафон у кухињи је живописан нагласак на минималистички или једнобојни ентеријер. Савршено светлобијели дизајн захтијева засићене додатке, а одређене површине на горњој површини могу постати такве. На пример, то ће бити полукруг преко острва или шанк бројача исте форме. Ово може бити комбинација црног стропа у радном подручју - комбинација "иин и ианг", у понављању контура намјештаја, у одвојеним геометријским узорцима у складу са цјелокупном композицијом. И све остале унутрашњости, док остају бијеле и монотоне.

 • Плава, у комбинацији са зеленом или љубичастом, љубичастом - дизајн површине у мору, на истоку или у стилу модерног. Наравно, засићене боје не осликавају плафон равномерно. Обично се користе вишеслојне структуре, зониране области и појединачни елементи. На пример, плава је боја касета у одговарајућој обради у морском стилу. У источном дизајну, ово може бити трпезарија и плафон за фото штампање, где превладава плава или зелена, црвена или чоколадна, у зависности од палете собе.

 • Ако је кухиња реализована у гламурозном стилу арт децо или поп арта, онда можете поново користити плафон као акценат: тамна површина може бити осликана као леопардова кожа или тигар, овде можете направити колаж постера. Истовремено, унутрашњост може доминирати једнобојно, а само одређена фотографија на зиду ће нагласити јединство композиције.

Рад са кухињом може бити веома занимљив ако дозволите себи да експериментишете са традиционалном површином као што је плафон. У приватној кући, ова зона се може примитизатворена тераса и стаклени кров. Када се друга светлост отвори преко дневне собе са кухињом, можете победити симулацију пада сунчеве светлости комбинацијом нијанси. А у прилично ниској просторији, плави сјајни плафон помоћи ће поновити дубине небеса и тако визуално повећати простор. Експерименти - то није увек ризик, и могућност да унутрашњост буде удобна са вашим индивидуалним карактеристикама.