Дизајн мале просторије - како опремити

Нажалост, не може се свако похвалити великом кућом или станом. Ово посебно важи за мале Хрушчов и мале приватне куће (викендице). Али понекад не морате бирати и купити кућу у 100-150 квадрата или стан у новој згради није могућ.
У овом случају, морате бити задовољни оним што је и када вршите поправке, водити рачуна о малим димензијама куће.

кухиња

У претходном чланку смо разговарали о томе како опремити малу кухињу и учинити је компактном. Нећемо се бавити овом темом, али вам савјетујемо да се упознате. Само вас подсетите како изгледа мала кухиња.


Као што видите, чак 5-7 квадратних метара може бити веома функционално и истовремено, све што је потребно. А понекад и више. Главна ствар је озбиљно приступити овом питању.

Деца

Што се тиче дизајна малог дјетета, онда само требате размислити о томе, посебно ако имате двоје дјеце и соба је само једна. Најлакши начин за уштеду простора је двослојни кревет. Дакле, задовољит ћете дјецу и ослободити простор за стол или ормар.

Друга могућност је функционални намјештај. То јест, да би се уштедио простор, купио не само кревет, већ и кревет с ладицама. Или кревет у којем је спаваца соба и игралисте. Веома уске просторије, где се, чини се, ништа не може уклопити, могу се трансформисати.Постављањем намештаја са словом "Г", можете ослободити простор у центру и затворити зид. Соба заРазличита дјеца могу се подијелити и на зидне или гипсане плоче.

спаваће собе

Приликом пројектовања мале спаваће собе, размотрите не само величину саме собе, већ и да ли у њој постоји балкон. Уосталом, ако је балкон, онда се он може комбиновати и тако, да простор буде више.
На пример, као на слици:

Осим тога, балкон може примити радни простор или само простор за сједење. Наравно, направити пуну собу на балкону не излази ван, али ево малог радног мјеста, гдје ће бити писаћи или компјутерски стол, у потпуности. И може бити украшен живим цвећем, сликама.

Клизна врата ће помоћи да се повећа простор. Уосталом, лако можете да поставите сто у ћошак, без страха да га закачите за врата. Што се тиче ормарића, најбоље рјешење ће бити уграђени ормар или посебне полице изнад кревета за одијело, а као главни ормар ће бити онај који стоји у дневној соби или ходнику.

дневна соба

Скоро сваки дизајн малог дневног боравка се лако имплементира, чак и ако имате једнособан стан и морате комбинирати спаваћу собу и ходник на један квадратни метар.
Ако квадрати дозвољавају, можете одвојити спаваћу собу и инсталирати клизна врата, на примјер, као на фотографији:

Ако не, онда користећи један од само исправно одабраног намјештаја, можете визуално подијелити собу, чинећи дневни боравак удобним.Још једна могућност, за одвојену, али малу собу, је уградња зида тамо гдје ће стајатиТВ, књиге, декор и неке ствари. Такође можете да инсталирате огледало.

купка

Што се тиче купатила, као да је комбиновано са купатилом или одвојеним, ми смо такође написали, па препоручујемо да прочитате овај чланак. Али неке занимљиве идеје ћемо вам показати свеједно.
Пхото фор смалл батхроом десигн:


Као што видите, чак 25-46 квадратних метара можете претворити у удобно и лијепо мјесто гдје желите живјети. Довољно је само мало фантазије. А ако је то проблем, онда се много тога може наћи на интернету.
Наравно, можда их није могуће превести у живот за 100%, већ да се уведе нешто сигурно.

Дизајнирајте малу просторију - корисне савјете

Без обзира на дизајн који ћете дизајнирати. Постоји неколико општих правила која су погодна за све просторије у затвореном простору.
Со:

 • Реците "Да", светлу позадину, плочицу или боју. Дизајн светла ће визуелно повећати просторију.
 • Немојте се плашити да користите декор, на пример, огледала.
 • У малој просторији немојте висе висеће завесе. Боље је користити ролетне, тако да ће соба изгледати више.
 • Обратите пажњу на цртеж позадине. Мала слика ће повећати собу, велика ће се, напротив, смањити.
 • Под је најбоље од ламината или линолеума. Важно је да плоче буду затворене вертикално, а не хоризонтално. То важи и за цртеж на линолеуму.
 • Намештај. Веома је важно користити функционалан и једноставан намештај, без сувишних димензија. Савршено решење ће бити висеће полице,уградни кревет или ормар, столови са стакленим плочама.
 • Боље је инсталирати кабину у купатилу, тако да ћете ослободити мјесто.
 • Изаберите одговарајуће осветљење.

Шта треба избегавати

 • На зидне тапете и украсне нише немојте се заносити гломазним и великим узорцима.
 • Не купујте намештај са високим наслоном. То важи и за намештене, резбарене намештаје, ормаре са шаблонима.
 • Капци, склопови и друге бујне декорације прозора такође морају бити одбачени.
 • Велике собне биљке, као што су палме или фикус, такође треба избегавати.

Иначе, морате ићи из одређене просторије. Ради јасноће, погледајте фотографију малог дизајна собе:


Више информација у овом видеу.

Видеос: