Дизајн гараже (66 фотографија): прекрасан ентеријер властитим рукама, како га угодити унутра

Многи људи подцјењују гараже и остављају их без одговарајућег дизајна. Али у таквим подручјима можете изградити праву собу за одмор, у којој се можете опустити и остати сами са собом. Данас ћемо говорити о томе како можете сами организовати гаражу.

карактеристике аранжмана

За многе мушкарце гаража није само простор за чување аутомобила, већ и удобан кутак у којем можете остати сами са својим мислима и побјећи од горућих проблема.

У удобној и опремљеној гаражи морају бити присутне следеће компоненте:

 • системи за вентилацију и кондиционирање;
 • пожељно је да у таквим условима има умиваоник, апарат за гашење пожара и резервоар од песка;
 • паркирно мјесто мора бити присутно у гаражи;
 • системи гријања неће бити превише сувишни у опремљеној гаражи; • присуство електричних утичница у довољној количини;
 • рекови и фиоке ће бити потребни за постављање различитих алата и других ствари које су потребне у гаражним условима;
 • одводна решетка за одвод воде.

Као иу распореду дневних соба, у организацији гараже, потребно је унапријед размишљати о свакој зони. У таквим условима мора постојати простор за возила, као и радни и слободни простор.

Наравно, подела свих потребних области је много лакша ако иматевелика гаража са два спрата, али ако поседујете малу гаражу, онда је потребно пажљиво проучити сваки детаљ.

За компетентно израцунавање и раздвајање постојецег гаражног простора треба:

 • положити тродимензионални цртеж цијеле грађевинске конструкције у цјелини;
 • након тога треба да одредите врсту капије коју желите да ставите у своју гаражу, као и начин отварања /затварања;
 • пажљиво испланирајте, гдје ће бити бесплатан паркинг за аутомобил. У овом случају, мора се узети у обзир да приступ транспорту треба да буде могућ са свих страна, тако да се одломци морају оставити слободни;
 • одредити мјесто за алатне стројеве, регале, судопере и софе;
 • Унапред размотрите који материјали за обраду желите користити у дизајну гараже.

Да бисте завршили све горе наведене кораке, требали бисте израчунати процијењене трошкове. Након тога можете отићи у дизајн гараже.

Унутрашња декорација

Није тајна да је гаража право уточиште типичних окуса гуме, пиљевине, ауто уља, као и прљавштине и прашине. Из тог разлога, процесирање таквих простора треба да буде јак, издржљив и трајан материјал, који у таквим условима неће изгубити спољашњу привлачност и позитивне квалитете. Поред тога, сви премази морају бити отпорни на влагу и ватру.


зидови

Зидови у гаражи могу бити распоређени са сљедећим материјалима:

 • за покривање висококвалитетног и издржљивог малтера;
 • за везење плетеним или еуробоард-ом;
 • цријеп, керамички или керамички гранит.

Ако желите да гипсате зидове у гаражи, онда је боље да користите цементно-песковити малтер. Не само да је не само издржљив, већ и прилично лоше краде разне недостатке и оштећења зидова. Стуццо зидови пажљиво, иначе, када се осуши, финиш је прекривен пукотинама.Завршити радове, очистити преосталу храпавост и покрити зидове висококвалитетном фасадном бојом. Не препоручује се употреба јефтиних боја, јер ће оне брзо изгубити засићеност боје у гаражи.

При обради гараже не препоручује се употреба лаких боја. Међутим, треба избегавати превише тамне нијансе, тако да простор не личи на глув подрум или велику оставу. Мирни топли тон ће бити компромисно рјешење. Они не само да украшавају околину, чине је угоднијом, већ и визуелно проширују простор.

Зидна плоча се смије користити само ако ваша гаража има велику површину. Таква обрада је јефтина и монтирана врло једноставно. За такве завршне радове потребно је доста времена и труда. Међутим, треба имати у виду да ће приликом постављања панела корисни простор бити "поједен" за 10 цм, али то има и своје предности. На пример, можете да инсталирате грејач у празнине које сте примили, тако да можете да останете у гаражи још удобнијим и удобнијим.Главне предности облога су:

 • пријатељство према околини;
 • отпорност на воду;
 • отпорност на пожар;
 • атрактиван изглед.

Ако желите да декорирате гаражу шареним премазима, онда би требало да погледате у продавнице заковица. Купите панел различитих боја и положите их у облику шаблона на зидовима. Као резултат тога, добићете заиста ексклузивну гаражу.

Једини недостатак облоге је његова мала снага.


Ове опције су веома популарне и врло практичне, али стручњаци са сигурношћу тврде да нема ништа боље од керамичких плочица и опеке. Од таквих премаза су врло јаки и непретенциозни у њези површине. Чак и ако на њима постоји нека врста загађења, њихово уклањање није тешко и не траје много времена.

Керамичке плочице се разликују по значајној тежини, стога се препоручује да се стави на максимално јаке зидове, допуњене ојачаном решетком.

Минус опеке и керамичких плочица је њихова висока цена. Ако сами не будете укључени у инсталацију ових материјала и одлучите да ангажујете бригаду за завршну обраду, онда ће читав рад можда бити болан да бисте погодили вашу торбицу.

Подови

Под у гаражи је подложан максималном оптерећењу. Декорација овог разлога мора бити у стању да издржи тежину аутомобила без проблема (а то се дешава и другачије), људи, као и регала, пуњених алатом. На површини пода у гаражи нијепукотине и друга оштећења.

Подна облога у гаражи, као и други завршни материјали, треба да буде отпорна на влагу и ватру. Не тако давно мода је ушла у посебне вишеслојне подове. Најпрактичнији и отпорнији на хабање су признате комбинације песка, ојачане мреже и висококвалитетне хидроизолације са самонивелирајућом бетонском масом. Уместо бетонског раствора можете купити поуздану епоксидну, полиуретанску или акрилну смолу.У гаражи на поду могу се поставити и обичне бетонске плоче. Главне предности таквих конструкција су њихова издржљивост и отпорност на хабање. За сличан под већ дуги низ година сачуван је оригинални изглед и није загађен горивом или реагенсима који посипају на путу, мора бити третиран посебним мастиксом.

У дизајну гараже потребно је размишљати о системима одводње. Они ће бити корисни како би се избјегло стварање локви у просторијама, на примјер, од топљења снијега у зимској сезони. Као дренажа може дјеловати једноставан ров, организиран дуж капије. Његов крај се може довести у мрежу олуја. За квалитетно функционисање таквог система, под гараже приликом уградње треба извршити са малим нагибом у правцу излаза.

Неки власници су у гаражи лежали под плочица или тротоара. Ови материјали су издржљивији и издржљивији од бетона, али су скупљи. Приликом одабира таквих подних облога обратите пажњу на њихову текстуру - треба бити груба.осветљење

Важну улогу у уређењу гараже има квалитетна расвјета. Идеална опција ће бити постављање прозора у просторију. Захваљујући њему у гаражи ће доћи до пуцања природне светлости, која никада неће бити сувишна.

Не радите у гаражи без вештачког осветљења. Стручњаци препоручују да се расветни уређаји поделе у три главне области: изнад радног простора, преносне и опште.У таквим просторима неће бити мјеста за тешки висећи лустер са прекрасним привјесцима. Сви уређаји за осветљење морају бити сажети и ограничени. Изузетно разнобојни уређаји не само да ће брзо изгубити своју привлачност у таквим условима, већ могу и ометати кретање гараже.

системи за складиштење

У гаражи не могу без великих складишних система. Најчешће имају различите додатке за аутомобил и алате. Само док су у ормарима или полицама полице, такви предмети неће ометати власника и стално ће се изгубити.

Најпопуларнији гаражни намештај је полица. У таквим условима препоручује се постављање конструкција од пластике или метала, јер су оне издржљивије и непретенциозније у погледу његе. У малој гаражи не би требало постављати превелике полице, јер ће "јести" превише слободног простора, спречавајући кретање у соби.
За компетентну организацију расположивог простора, можете користити и друге кориснеелементи:

 • Полице. По правилу се постављају на зидове. Не захтевају много простора, па су добре опције за мале гараже. Можете направити полице властитим рукама - то неће потрајати много времена. Вјешање треба обавити само након зидова (изравнавање и жбукање).
 • Панели за комплет алата. Такви предмети су веома једноставни за употребу. На њима су јасно видљиви сви алати, тако да не морају губити вријеме трагајући за њима.
 • Перфориране плоче. Ови предмети су причвршћени на посебне држаче, који се међусобно разликују по дужини. Вртни предмети се често чувају на сличним деловима. Осим тога, често се надопуњују кукама, које могу објесити не само одјећу, већ и разне ужад или вртно цријево.


Врата и капије

Данас, потрошачи имају могућност да покупе различита врата и капије. Они могу бити не само обрадиви, већ и трзај, конзола или клизање. Избор оптималне опције зависи од површине гараже, као и од личних преференција и буџета власника.

Покушајте да изаберете поуздане и трајне дизајне, који се не морају годишње слати да би се поправили. Осим тога, врата и врата морају бити израђена од издржљивих материјала.Слични елементи не само да ће штитити простор од продора нежељеног госта, већ ће задржати топлину у гаражи.

намештај

\ т

Многи домаћини имају у гаражи не само мали кауч или пар фотеља, алиостали намештај:

 • компјутерски сто са ормарима и ормарима;
 • подне и шарке ормаре;
 • конзолни пултови;
 • домаће кутне софе од еуро палета;
 • таблице малих величина.


Наравно, предмети намјештаја велике величине могу се поставити само у пространим гаражама. Тако, у великој двоетажној структури, неки власници имају не само системе за складиштење, софе и постоља, већ и шанкове, мале столове за билијар или аерокхакеје. Такви предмети захтијевају много слободног простора, тако да им се често даје цијели кат.
)
9 фотографија

Мала гаража се не препоручује за преоптерећење намјештаја. Користите га само најбитније. Не сувишни ће бити трансформисани дизајни.

Атрактивне дизајнерске идеје

Многи људи погрешно верују да гаража не може бити модерна и привлачна. У ствари, при одабиру лијепих завршних обрада и одговарајућих боја, таква соба може постати лудо оригинална.
На пример, гараже су веома светле и свеже изгледају, украшене црвено-црним или црвено-сивим тоновима. У таквом окружењу, "шаховски" под црне и бијеле ће изгледати спектакуларно. Такав дизајн складно ће употпунити намештај од бургундије и беле боје. Можете користити регале и разне ситнице са хромираним површинама.
Ако волите идеје минимализма, увек можете уредити своју гаражу у временски беле и сиве боје. У таквим условима није потребно користити светле акценте. Наравно, ако и даље желите да украсите такво окружење шареним елементима, сасвим је могуће да то урадите. На сиво-белој позадини ће бити црвене, наранџасте, жуте, плаве и зелене слике ноћних ормарића, пултова или њиховог прибора.
У малој гаражи можете ставити компактну софу. Пожељно је одабрати кожне моделе, јер је много лакше уклонити онечишћење таквим пресвлакама и не упија стране мирисе. Изаберите погодно место за тапацирани намештај тако да не омета пролаз. Ако то подручје дозвољава, онда се испред кауча може ставити мали столић за каву.


Унутрашњост гараже, направљена у бијелој и плавој боји, изгледа врло лијепо. На позадини овог третмана ће изгледати сјајни стубови са плавим вратима и белим ивицама. Традиционална расвјета на хромираној основи само ће нагласити садашњост такве оригиналне гараже. Лежи на поду са плочицом са сиво-белим квадратима, а зид иза дебла држи сребрну плочицу.

У овом филму ћете наћи занимљиве идеје за складиштење алата у гаражи.