Да ли треба да сечем лук пре садње у пролеће?

Пре него што почнете да засадите лук, неопходно је припремити сијалице пре садње, резањем лука до почетка сијалице или чак са хватањем саме сијалице за 1/3. Зашто треба да урадиш ово?

Сада постоји много информација да ако сечете сијалицу, кисеоник постаје лакши за бубреге лука и перо почиње да расте брже, али у пракси се ова тенденција не примећује.

Бов-шива засађена према шеми 15к15 цм Дубина садње жаруља - 2 - 3 цм Прије спуштања на површину тла, директно у жљебове увести гнојива: мјешавину амонијевог нитрата, двоструког суперфосфата и калиј сулфата по 30 г по квадрату. м На дну жлебова оплодите земљу, а затим је поспите пола земље, а са врха је већ посађен лук-сеок, притискајући земљу са стране. Можете користити готова ђубрива 'Кемира' за поврће или свестрану особу. Случај је танак, али не превише компликован. Свако ко има бар један мали град, треба да засади лук и да користи зелени лук из свог града. Ако посадите два кревета, један са исецканим луком, а други не, јасно је да резани лук расте брже и релативно равномерно, али у стварности то је визуелна обмана.

Тако брже, али не морате заборавити да нема отпора на рез на прамцу, а оловка слободно иде горе, а необрезаним усјевом је препрека, исти реп, за то је потребно неко време. А када се то догоди, ухвати свог ривала на кревету. После 2 недеље, после онога што лук изгледа, можете одредити штаТреба додати садржај масти. Ако су перје на луку блиједозелене, па чак и са црвенкастим нијансама, онда у тлу нема довољно азота. Код недовољних количина калијума, оловка постаје сивкаста, почиње прерано старење, добија валовиту површину. Ако врхови најстаријих листова поцрне и умру, онда нема довољно фосфора ...

До краја треће седмице разлика у расту уопште није. Чак и упркос чињеници да не постоји разлика у расту, потребно је то учинити.

Зашто обрезати лук пре садње у пролеће?

Ако се усек жаруље исијече, оловка се испостави да је естетски, равномерно расте, а то је кључ за жетву и добру зараду, јер квалитет може подићи цијену из оригиналне вриједности. Многи плаше "обогаљене" лук да излази из Котсана и многе луковице одсецају перо и добијају оловку, не бојте се, док не почнете да сечете, од јутрос неће бити трага, они ће зацијелити и ваш ће се лук очистити као нови . Типично, перо излијечи све за 19-20 дана. Сада како да то урадимо.

Како исећи морску траву прије сјетве?

У одговору на питање како правилно изрезати лук мокраће прије садње, можете препоручити сљедећу методу. На великим сијалицама, које се припремају за садњу на оловци, потребно је резати једну трећину. Након сазревања оловка ће бити много лакше извадити, не прекидати се у исто вријеме. У случају да ћете узгајати луковице, пожељно је да исечете само реп семена.

Неки почетници вртларизбог неискуства изрежите врат луковице на рамену и истовремено одрежите изданак, који је у њему. Последица тога ће бити оштећење првог листа, које не може да расте у потпуности.

Алат за подрезивање лука пре садње

За рециклирање 100, 200, 500 килограма или тона лукова лекције нису једноставне, тако да кључ успеха лежи у вашем инструменту. Ја то чиним као секатор, али не и први, јако ми је драго што је избор огроман и постоји нешто за изабрати. Ја сам резач увек изабрао "на руку" и са меканим пролећем, ако га занемарите, онда ће након прве вреће рука пасти, то је еквивалентно раду као експанзеру, јер у врећи има више од 400 жаруља.