Бунар у земљи, украсни бунар

Врло је добро ако постоји централизирано снабдијевање водом у земљи, али ако није?Бунар у земљиу овом случају ће бити одлична опција. Међутим, пре него што наставимо са изградњом, потребно је разумети како ће бунар бити напуњен водом из земље. Из тог разлога треба га поставити далеко од смећа и септичких јама.

Да бисте сазнали колико је дубока подземна вода да разговарате са неким, боље је позвати професионалце. И не сумњајте да ће се новац који ћете потрошити на њих исплатити више пута.

нај ~ е {} е разликујутри слоја водене појаве: горњи, приземни и арте {ки . Прва није јако дубока, а вода је прљава. Вода другог слоја је одлична за пиће, али у њој нема притиска. Најљепша варијанта ће бити артешки, али то је врло тешко. Морат ће дубоко копати дубоко у тло.

У јесен, вода се спушта до максималне дубине, па копање дубоког бунара не представља веће проблеме. Када одредите место за бунар, морате сазнати какав вам се поглед највише свиђа. Не жури - мислим добро. Постоје двије врсте бунара у земљи:рудник и бушење.

Ова друга врста је најтрајнија и еколошки прихватљивија. Често се инсталирају на оним мјестима гдје вода највише долази до површине. Стварају се бушењем. А добро формирана у земљи није широка, већ згодна. У бунаруфиксирати цеви од метала или азбестног цемента пречника најмање 20 цм. На врху је осигурана заштитна конструкција од смећа. Декоративни бунар такође има необичан механизам.бушотинене могу бити дубље од двадесет метара.

рудниксе прави само ако је бушење из неког разлога немогуће. Поправља се уобичајеним методама и зато рудник постаје веома широк. Његова највећа дубина је 26 метара, а што је мања, већа је вероватноћа да ће сама загађивати воду. То се може урадити својим рукама уз помоћ ручног алата.

Обратите пажњу!Да би бунар у земљи служио вама дуги низ година, његове зидове треба максимално ојачати. Најпопуларније варијанте су: употреба добро изграђеног дрвеног оквира, бетона, армираних бетонских прстена, бургија, цигле и камена.

Није битно који метод његове конструкције одаберете, важно је како изгледа украсни бунар. Обратите пажњу на његов распон боја, важно је да се све нијансе уклапају у укупну слику пејзажног дизајна. Управо у овом украшавању се развија ваша машта. Можете га направити у облику жабе, било које животиње. А ако једноставно не можете да живите без арапског стила, можете украсити такав бунар необичним сликањем или направити оригиналну резбарију. Овај украсни бунар, наравно, уклапа се у ваш дизајн.

Сањајте, маштајте и утјеловите ваше идеје у стварности. Али са свим овим незаборавите да је бунар симбол жениног почетка, осећа се као посебна мистерија и магија. Свет је препун легенди и митова о створењима која живе у бунарима, аи светови су у њима. Не бојте се експериментисати и резултат ће вас сигурно изненадити!