Бука изолације пода у стану, које материјале је боље одабрати?

Изолација пода у стану од буке је да се смањи ниво буке која се протеже до горњег и доњег спрата. Посебно вреди обратити пажњу на под једног дрвета. Његови елементи су савршени проводници звука. Суочени су са зидовима, плафонима, цевоводима.Бука се добро преноси даље кроз бетонске носиве конструкције.Под не треба да ствара нелагоду и преноси звукове са доњих спратова.

Једини начин да се проблем ријеши је изолација пода стана, најлакши начин је постављање материјала који апсорбирају звук који гаси буку и спречава њихово даље ширење. Понекад продирање звукова извана може бити знатно смањено постављањем пода на обичан тепих.

типови буке

Прије него што се бавимо спасавањем буке, треба се бавити постојањем бучних баријера и начинима заштите од њих. Типови буке:

 • Утицај - под механичким утицајем на конструкцију: рад ручно израђеног грађевинског алата, удараца и куцања подних потпетица, скокова за децу итд. Талас буке настаје када је изложен директно преклапању. За његово сузбијање користе се звучно изолациони панели са ћелијском структуром.
 • Структурно - вибрациони утицај на грађевинске конструкције из радног електричног алата, покретног намештаја итд. Преноси се у случају када не постоје звучне изолације између носивих конструкција зграде. Тешко је одредити одакле долазе звукови док се простиру кроз зграду. Да се ​​носимструктурна бука, потребно је заштитити спојеве конструкција специјалним облогама.
 • Ваздушни пренос звука са улице, из других станова или из суседних соба: говорни језик, радни телевизори и кућни апарати, транспортни сигнали итд. Звуци се преносе преко ваздуха. Њихово слабљење је потпомогнуто порозним или влакнастим материјалом за звучну изолацију.

Бука се јавља у следећим типовима:

 • извана - са улице;
 • унутар куће - са степеништа или из сусједних станова;
 • господарске зграде - од акција људи из сусједних просторија стана;
 • затворена соба - од разговора или аудио рада - и ТВ опреме у овој соби.

Готово је немогуће потпуно потиснути буку. Важно је да не прелази ниво удобности. Ако постоји позадина од оштрих звукова, она више није досадна. У одређеној мјери, особи треба бука, за коју је потпуна тишина чак и штетна.

приказ звука

Потребно је разликовати звучно-отпорне и звучно-отпорне материјале. Ово последње карактерише индекс као што је индекс звучне изолације Рв, карактеристика, која нумерички показује како је материјал способан приказати звук.

Съгласно съгласно СНиП, индекс Рв за прекъснието в мулти-късната зграда не би смела да бъде под 52 дБ. На овај ниво одговарају вишеструке шупље плоче од армираног бетона дебљине 220 м и вибропресиране дебљине 160 мм. Већина кућишта садржи плоче дебљине 140 мм са Рв не више од 51 дБ, што очигледно није довољно.

Важно је да нема довољно плочапукотине кроз које је бука добро распоређена.

Што се тиче смањења ударног шума, све је много горе, јер га један чврсти слој не елиминише. Овде ће бити потребне додатне структуре као што су "плутајући под" и специјални завршни премази као што су тепих, ламинат или линолеум са подлогом.

Материјали за звучну изолацију

Најчешћи материјали за изолацију пода су све врсте минералне грађевинске вуне. Конструкциона вуна је део групе порозних материјала. Добра звучна изолација је од материјала чија је порозност не мања од 80%, а пречник пора не прелази 1 мм. У исту групу спадају газиране бетонске плоче и плоче од дрвених влакана.

У присуству многих предности минералне вуне, његов главни недостатак је велика дебљина плоча (25 мм). Они заузимају већи део простора у соби. За одржавање висине простора кориштени су танки пјенасти синтетички материјали који у структури великог броја малих мјехурића зрака садрже запосленике добрих звучних изолатора.

Општи изолациони материјали за изолацију од мембрана: шперплоча, густи картон, специјална тканина. Мембрана је поуздана препрека, кроз коју звучни валови губе енергију.

звучна изолација пода

Пројектовање кућа претпоставља да морају бити направљене са заштитом од буке. Бука изолације пода у стану и савремени материјали користе се углавном за елитне куће. Али за стандардне стандардне високоградње потребне су додатне мереда смањи буку већ након што се становници населе у својим становима.

Најлакши начин је да одаберете прави финиш. Може бити тепих, линолеум са подлогом од филца, па чак и обичан тепих, положен на даску даске.

Следећа опција је наношење звучно изолираног уметка са високим нивоом апсорпције звука, који се налази испод подне облоге. Може бити пјенасти полиетилен, ваљкаста цијев или специјални меки, порозни или порозни материјал. Његов главни параметар је коефицијент апсорпције звука, чија је вредност заштитна својства материјала.

Најбоље је са структуралним и ударним шумом пузити плутајући бетонски под за звучну изолацију, када плоча са подном облогом није повезана са слојевима и зидовима, а звучни таласи се гасе у подлози.

Апсорпција звука се процењује на скали од 0 до 1. Што је већи коефицијент, боља је звучна изолација пода у стану када се користи овај материјал. На нули, материјал у потпуности одражава звук. Ако је коефицијент једнак једном, то значи да је звук потпуно апсорбован.

"Флоатинг флоор"

Овај дизајн је најефикасније средство за смањење буке. Вишеслојна плочица не долази у контакт са потпорним конструкцијама и као резултат тога не учествује у преносу звукова.

"Флоатинг флоор" е присутен в три сорти:

 • бетонска кошуљица;
 • сухи естрих;
 • композитни премази.

Плутајућибетонски под

\ т

Бетонски премаз се састоји од изолације буке: пјенасти полистирен или минерална вуна. Одозго се може покрити водоотпорним филмом. У дрвеној кући се налази и плутајући под, али се између грубог пода дрвета и изолационе облоге употребљава паропропусна мембрана.

На ободу просторије је рибон трака. На врху звучне изолације је бетонски вијак који само долази у контакт с њим. Затим се постави завршни премаз.

Недостатак плутајућих подова је значајна пропорција и смањење висине просторије.Међутим, они се често производе, посебно када је потребно створити систем сличан дизајну топлог пода. Да бисте то урадили, потребно је само да изаберете поуздан изолациони материјал за хладњак који ће се налазити на бетонској плочи.

Сухи естрих

Метода је једноставна и има високе перформансе. Бетонска подлога или груби дрвени под је прекривен парабеарером, који је сачињен од минералне вуне или екструдираних полистиренских плоча. Материјал за звучну изолацију може бити набијен изнад.

Двоструки заштитни слој различите густине поуздано штити под од шума и ваздуха. Плоче од гипсаних влакана наслагане су на пуњач, а други слој исте је причвршћен на вијке, али с помаком тако да не постоји подударност шавова. Дебљина пода на сувом естриху је 30-40 мм, што вам омогућава да задржите висину просторије.

монтажни под

Метода је да се завршни премаз стави на танки слој звучне изолације, која се користи као полимерна подлога за изолацију звука. Механичко или лепљиво повезивање са подлогом овде није потребно. Горњи слој је ваљани полимерни материјал, монтажни паркет, пресована плоча, МДФ-пећ.

Цорк подови се могу користити као третман. Јединствена отпорност на влагу омогућава да се користи у купатилу. Из зида треба оставити размак од око 10 мм како би се компензирале деформације при промјени температуре и влажности.

Подлога за плутајући под мора бити равна.

Израда плутајућих подова

Могућност вишеслојне плутајуће подне конструкције формира се у зависности од материјала који се користи и од потребних перформанси звучне изолације. За изабрани метод важно је познавати технологију како направити подну изолацију буке у стану.

Слагање

 • Припрема равноправан положај. Не би требало да постоје дефекти, који не могу да поднесу облоге. Црне подне плоче треба да буду чврсто причвршћене, причвршћене завртњима у вијке како би се састале једна са другом под углом од 55-650 са сваке стране плоче.
 • Звучна изолација постављена је ваљањем ролне пјенастог полиетилена, дробљене коре коре са стабла плуте, итд. Може бити у облику плоча, које се полажу на површину са преклапајућим шавовима и лијепе се унутра са траком. Испод корице треба да се запечати хидроизолациони филм.
 • Фиксирање завршне обраде. Плоче су међусобно повезане чекићем у схеми "утор-жлијеб". Обавезно оставите празнину у зиду. Последњи ред је скраћен и затим подешен. Следећи је сложен у шаху. Важно је да се спојеви не подударају ни на који начин. Под ће изгледати лепо када се шавови налазе у средини панела претходног реда. Нова серија почиње у супротном смеру, са остатком панела претходне. Након полагања пода треба уградити постоље. Они се обично бирају са кабловским каналима.

Након полагања, под треба пасти тједан дана, а тек након тога на њега можете ставити тешке предмете.

Под са сувим вијком

 • Темељ се чисти од смећа и поправља се полагањем суспензија раствором или монтажном пјеном. Забележена је висина предвиђеног грубог пода. На етикетама се налазе метални светионици.
 • Прије свега, филм је постављен хидроизолацијом. Служи за спречавање апсорпције влаге из тла или бетона. Врста фолије се бира посебно за одређену основу: за армирано бетонске плоче полиетиленска фолија се узима из дебљине 80 микрона, а за дрво - папир или други релевантни материјал се импрегнира битуменом. Суседство суседних материјала ролне је око 20 цм, лепљива трака је фиксирана. Хидроизолација је затворена у облику палете, са слојем на зидовима.
 • На ободу просторије налази се изолациона трака дебљине око 10 мм до висине нешто веће од дебљине сувогвијци Може се купити готов или изрезан из ролне минералне вуне.
 • Слојеви се инсталирају да би добили једнак слој попуњавања. Могу се израдити од профила за суву градњу, положених на керамзите кревете.
 • Слободни простор је испуњен периодичним пуњењем трамваја, а затим је поравнат.
 • Упутства се уклањају и површина је коначно поравната.
 • Шперплоча на коју можете ходати, а затим положити тврде подне плоче, поставља се на пунило. Спајају се љепилом, а затим додатно учвршћују вијцима. У плану, плоче су као цигла. Ако се положи други слој панела, горњи и доњи шавови се не смију подударати.

Суви памучни под не захтева посебне вештине. Потребно је само строго поштовати препоруке произвођача за уградњу панела.

Плутајући бетонски под

 • Темељ је очишћен од смећа и изравнан пијеском. Уместо тога, можете да украдете мрвицу из грејача.
 • Звучна изолација (топлотна и звучна изолација за подове првог спрата) је постављена. Плоче на спојевима су сложене са траком.
 • Изнад топлотне изолације полиетиленска фолија полаже се са вијком на зидовима у облику корита, а затим се постављају сигналне лампице.
 • Естрих се прави од полусухог цементно-песковитог раствора на пола висине сигнала. Смеша се утапа, а она се надовезује на лепршајућу арматурну мрежу. Затим се кошуљица спушта на ниво сигнала, који се затим причвршћује за метални профилсухозидом, а затим се усклађивање врши помоћу правила.
 • Гранулирање површине се врши помоћу малтера за жбуку са влажењем његове воде. У том случају треба уклонити сигналне свјетиљке, напунити јаме силиконом и изравнати отопину.
 • Површина је покривена филмом и током три дана сува мјеста су хидратизирана. Вишак воде није потребан овдје јер замагљује горње слојеве естриха.
 • Мјесец дана касније, површина се провјерава по правилу и, ако је потребно, приземљује се и изравнава посебном мјешавином.

Видео

Различите методе изолације буке и употреба савремених материјала могу створити ефикасну звучно изолирану баријеру, која ће учинити стан много удобнијим. За ауторе радова важно је разумјети како направити звучну изолацију пода.