Болести биљака

Који бољи балкони, испуњени бројним цвјетним биљкама? Само они могу да вам пруже ненадмашан сунчани дан. Овај ефекат се може постићи само уз редовну његу цвећа и одржавање здравог стања, а веома је тешко пратити. Цвијеће које живи на тераси или балкону, чешће од других биљака су болесне и пате од штеточина.

Гости који их повређују . Штеточине су тренутно у стању да се нађу у бојама, јер је балкон пола отвореног простора, тако да сваки инсект може пасти на њега за неколико секунди. Али, необично довољнобиљке на балконупате од штеточина донесених из цвећара! Ако се не открију, могу у кратком времену потпуно уништити ваш омиљени цвијет, па редовно прегледајте биљке за непозване госте.Ово укључује:

1. Тибиаје инсект који се шири интензивном брзином. Први на посијаним лисним ушима - то су танки елементи биљке, најчешће су врхови лишћа, клице. И након преласка на дебље делове. Ако га не открије на вријеме - биљка се не може сачувати.Како га се ријешити? Уништавање ове штеточине није најтежа ствар на коју можете наићи. У специјализованим продавницама има много новца против лисних уши, као што је глумац, танрек или бителине. Супстанце које се ручно праве су такође ефикасне.

2. Спидна грињасу озбиљнији штетници. Ипак, тешко је наћиминијатурне су величине и налазе се на дну листа. Њихово присуство производи мале беле тачке - активност крпеља, или беле тачке - јаја инсеката, али их можете видети само користећи перут. Присуство мреже биљака - први знак крпеља.Како поступати са овим инсектима?Паук-жижак је врло издржљив за било који лијек, тако да морате уклонити заражене просторе, а онда само урадити третман биљке.

3. Гусјенице, ларве других инсеката.Практично је немогуће уочити их голим оком, јер су скривени у најугоднијим угловима цвијета. Биљке на балкону са гусеницама могу се наћи на рупама у листовима, које су непозвани гости пили. Излаз - нађите гусенице, сакупите и уништите, након прераде само специјалним средствима.

Штеточине - то није граница патње биљака балкона, разне болести их углавном спречавају да нормално расту и задовољавају наше очи. Они могу бити болесни из више разлога: брза промјена времена, врло хладно, јако вруће, недостатак воде или обрнуто - његов вишак, прљава земља и тако даље.Главне болести биљака :

1. Брашна роса- није тешко открити гљивице, јавља се на листовима, цветовима, стабљикама у облику бијеле опсаде.

2. Пероноспоросис(лажна пепелница) - слична гљивици. Али проналажење је веома тешко. Налази се испод платна, прекривајући га сивим цватом. Одозго - постоје жуте тачке, са којима се могу мешатистарење биљке.

3. Рустбиљака - мале мрље на спољној страни листа. Испод накупљања тамно наранчастих спорова.

Према томе, главно правило за добру бригу о биљкама је да се редовно прегледају и третирају, у случају штеточина или болести, хитно лијечење.