Белт Фоундатион (67 фотографија) - како изградити квалитетну кућну базу

Темељна трака - ово је најпогоднија и јефтинија подлога, која служи за подупирање зидова већине зграда. За његову зграду није потребно много алата.

Створити такву фондацију без помоћи специјализоване опреме. У чланку ће се детаљно описати сви одговори на питања која се могу појавити током рада.

апликација

Подлога трака се сматра бетонском монолитном подлогом, која служи за подупирање зидова будућег дома. Ширина темеља једнака је дебљини будућих зидова.


Основа је прихваћена за употребу тамо гдје се очекује опека, монолит или други тешки материјал. Подлога за траку се користи тамо гдје се пројект планира под земљом (гаража, подрум, подрум) или у поткровљу.

Темељ је свестран и погодан за свако тло. Изузетак могу бити врло лабава и тресета.

сорти

Темељи трака су подијељени у неколико типова, овисно о дубини појаве и типу темеља. Размотримо их детаљније.

Они се разликују по дубини:

 • дубоко;
 • ниско.

Дубоки ровови копају се углавном за изградњу масивних и тешких зграда. Да бисте одредили дубину потребно је знати ниво замрзавања тла у региону. На овај индикатор потребно је додати око 250 мм.

Плитка дубина испод врпцетемељ са сопственим рукама узима се за копање за лаке зграде. Висина рова је око пола метра или нешто више од 10 цм

Према материјалним темељима разликују се у монолитним и монтажним темељима. У другом случају се користе блокови који се инсталирају специјалном опремом.]

Позитивне и негативне стране

Међу позитивним особинама може се уочити висока чврстоћа и степен заштите од влаге и смрзавања. Ово је најјефтинији начин изградње темеља.

Међу недостацима је и чињеница да је веома тешко попунити само ову количину бетона.

Бетон јарак је потребан у једном третману, иначе празнине и пукотине могу остати у слојевима изливене базе.

Процедура

Да би темељ темељ био да преживи било које лоше вријеме, потребно га је подићи у одређеном редослиједу и према правилима. Потом ће зидна подршка трајати десет година.

прорачуни

Пре почетка изградње потребно је извршити тачан прорачун темеља темеља куће и дубину његовог настанка. На коначну цифру утичу многи фактори: регион, тло, оптерећење будуће структуре и њен тип.

Да би се избегле грешке, најбоље је контактирати организацију пројекта. Ако сами правите калкулације, онда треба да почнете да откривате дубину замрзавања тла у вашем региону.
За просјечну траку Русије, она је 1,7 метара. Тада се додаје ова вредност 30 цм, тако да ће за регион са умереним климатским условима, ров морати да копа дубоко 2 метра.

  \ т

 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

маркуп

Да би се чак оцртао простор на којем ће кућа стајати, потребно је очистити је од смећа, љековитог биља и коријена. Површина мора бити равна, без рупа и јама.

Квачице су залепљене у четири угла, а кроз њих је испружена рибарска линија или танак конопац. Треба их растегнути тако да је јасно каква ће бити дебљина будућег темеља.

Припрема и ископ тла

Наведене линије ровова правоугаоника копају тражену дубину. У процесу рада потребно је пратити ниво и висину ископаног бунара.

Ако је тло спљоштено и зидови постају неједнаки - треба их подржати.

Припрема места за изливање бетона

\ т

Пре него што почнете сипање бетона, потребно је направити доњи слој пијеска дебљине око 150 мм. Доњи део треба навлажити водом и пажљиво увући.


 • Формворк фортемељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети
 • \ т
  Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра

Следећи слој је лист кровног материјала. То ће спријечити импрегнацију бетонске мјешавине и неће допустити да се темељ будућности сруши под утјецајем воде.
]

пуњење рова

Затим се поставља оплата која се спушта са дасака за производњу тракастих подлога. Странке треба да буду заплењене заједно. Кроз углове правца и удаљеност између зидова будућег темеља, такође, имају исту дужину.

Пре него што почнете сипати бетон, потребно је ојачати темељ темеља. У ту сврху користе се металне шипке. Налазе се током будућих зидова зграде.

На раскрсницама и угловима су причвршћене жицом. Причвршћење за темељну траку је причвршћено испод и на врху рова.

излијевање темеља

Технологија захтијева да се лијевање одвија у једном третману. Таква количина сировина може се обезбедити само специјалном опремом. Ако то није случај, бетонска мешалица ће се продужити.
]

Ако се рјешење треба мијешати ручно, тада се процес дијели на неколико корака. Слојеве темеља не треба сипативише од 20 цм

 • \ т
  Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)

 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)

Идућег дана ров се пуни са толико центиметара. То траје све док висина бетонске смјесе не дође до руба оплате.

Дакле, укратко смо покрили тему. Фотографије наше закладе можете погледати у нашој галерији.

Пхото оф тхе риббон ​​фоундатион