Бељени ламинат (бијели храст) у унутрашњости: комбинација боја и трендова

Бељени ламинат је чврста подна облога боје обојеног храста. Све је популарније код дизајнера ентеријера. Поред тога, свакодневно расте и број купаца који желе да из њега изграде под. Због чињенице да се раст тражње само повећава, погледајмо га ближе. У овом чланку нећемо се фокусирати на квалитативне карактеристике, већ у већини случајева размотрити гдје и како га најбоље искористити, те с чиме ће се комбинирати.

Као и свака друга врста дрвета, избељени храст може имати велику количину нијанси. Његова боја може бити вештачки "стара", што значи да је знатно тамнија. Такође може бити невероватно лако, у таквим случајевима се понекад назива "арктички". Постоје премази са жућкастосивим, ружичастосивим нијансама. Неке врсте премаза одликују се добро обележеном нијансом јоргована.

Све ове мале нијансе боје веома су важне да би се узеле у обзир приликом уређења просторије тако да се под може комбиновати са зидовима, намештајем и околином у целини.

Ламинат од фурнира је такође спектакуларан. Али значајна предност боје ламината "бељени храст" је практичност и лакоћа његе.

Овај тип премаза је практично универзалан: савршено ће се уклопити у класични дизајн и модерније. Али има једну специфичну особину - овај материјал је текстуриран, потпуно глатки, па чак и трља. Због сивих нијанси, изгледа прилично јестиво и пилингОдмах води до мисли о нечему старом. Захваљујући томе чак иу најновијим "празним" интеријерима са таквом подном облогом, можете ући у дух романтике и историчности.

Пре постављања ламината, не заборавите да изравнате подове. Најједноставнији начин је да се користи самонивелишући под, а најбржи - попуњавајући попуњавање бистроа.

На шта треба скренути пажњу

Веома је важно да се нијанса белог ламината комбинира са бојама које доминирају простором. У супротном, мало је вероватно да се може развити осећај аутентичности. И са свим напорима, чак и врло промишљена унутрашњост ће изгледати мало чудно и патетично.

Прво обратите пажњу на хладне или топле тонове које користите. На пример, ако је цео ентеријер направљен у хладним бојама, онда за ламинате (или друге подове) треба да изаберете тачно следеће.

Под другачијим стилом унутрашњости, прикладне даске или премази различитих ступњева текстуре. На пример, за сеоски стил или за рустикални стил, плоча са јасно дефинисаном текстуром савршено ће се уклопити.

Уопштено, избељени храст - универзални поклопац који се уклапа скоро у сваки ентеријер. Истина, само у случају ако можете успјешно покупити његову нијансу и текстуру.

Ако одлучите да ставите ламинат, будите спремни да се суочите са проблемима као што су гребање и надутост. Шта урадити ако се ламинат распрсне, прочитајте наш други чланак.