Бамбусове позадине за сликање властитим рукама

Готово сви власници станова и приватних кућа размишљају о промјени унутрашњости. И врло често под "дистрибуцијом" падају зидови. Једна од најпопуларнијих опција је лепљење тапета или фарбање површина, али ако сте већ прекрили зидове са флизелиновим платном, сада можете обојити исте тапете у било којој жељеној боји. То није тешко, али ипак треба да следите одређене препоруке.

Нису све тапете погодне за наношење боје

Прво, треба појаснити да постоје посебне бамбусове тапете за сликање. Најчешће су светле боје. Али сада се у многим индустријама производе обојене тапете, које се такође могу сликати у будућности. Многи бамбоо тапети са горњим слојем винила, мајстори мисле да сликање тапета овог типа не може бити. Али ово је грешка.

Обратите пажњу на квалитет лепка . Почетни чаробњаци приписују тапете обичном медију, наводно са двоструком снагом, али ово је погрешно. За флизелиновије тапете је потребно посебно љепило, ако не користите боју, створит ће додатну тежину и они ће једноставно пасти. Алат има другачији ефекат на платно, па га пре него што наставимо са правилним третманом површине зида, наносимо на мали комад који сте сигурно сачували након дугог поправка. Ако то није случај, можете померати груди и покушати нанијети боју за флизелиновије тапете у овом подручју. У свимаУ овом случају, можете сакрити овај експеримент за намјештај. Уз то ћете разумети како је алат ухваћен и како ће изгледати омот.

Која је најбоља боја за флизелин тапете?

Не постоји посебан избор у овом питању, једино правило је да сва средства треба да буду дисперзивна у води. Ови премази укључују: латекс, акрил и водену емулзију. Латекс је врло добар, али њихова цијена није велика. Стога препоручујемо да набавите акрил. Водена емулзија је такође добра, али обратите пажњу на њен састав.

Купити боју за испирање зидова са водоодбојним својствима. Захваљујући њима моћи ћете да перете тапете у неколико година.

Како правилно обојити тапете од флизелина

Прво, потребно је очистити површину од прашине, прљавштине и масти. Игнорисати ову меру није потребно, јер боја на неполираној површини неће дуго трајати. Можете префарбати позадине око 5 пута!

Алгоритм за цртање боје на бамбусовим тапетама:

1. Сипајте боју у посуду, умочите је у ролу док не упије довољно течности.

2. Ваљак је притиснут, изведен на посебној платформи на пладњу.

3. Одозго према доље, наноси се боја на зидовима. Избегавајте закрпе и развод.

4. Након наношења једног слоја - поновите поступак.

5. Ако је током рада постојао балон - пробијте га и обојите ново место.

6. Тешка местаобојите четком. У неким случајевима, користите траку за фарбање која треба да се налепи, на пример, на подлогу, тако да не добију боју.