Аутоматски за грејање - принцип рада, типови, инсталација

У приватним кућама и неким вишестамбеним зградама често постоји систем прегревања, када се ваздушне цеви скупљају у цеви и спречавају кретање расхладне течности. У отвореном аутопуту, кисеоник не спречава ништа, док у затвореном систему то једноставно не долази нигде. Раније, чак и сада, на радијаторима, уграђена је Маевска дизалица - она ​​је такође намењена за спуштање ваздуха, али је много практичнија и једноставнија за употребу. Његов једини задатак - уклањање застоја у зрачном саобраћају у одређеним подручјима обвјазки, па чак и термалне мреже без интервенције треће стране.

 • Инсталација вентила за активирање ваздуха
 • Како је вентил постављен
 • Техничке карактеристике

  Без обзира на врсту, аутоматски ваздушни канали за грејање имају следеће техничке карактеристике:

  параметри

  индикатори

  Режим радне температуре

  Између -10 ° Ц и + 120 ° Ц

  Највиша температура у просторији

  + 60 ° С

  Индикатор притиска на коме ради машина

  10-12 бар

  Закључак за везу

  ? инцхес

  Тип елемента са навојем

  Ентеријер, екстеријер

  оперативни термин

  До 28 година

  материал

  флоат

  полиуретан

  Кућиште

  месинг

  сортименти

  Радијатор, раван, угао

  тип расхладне течности

  Чиста вода или течност са неагресивном композицијом

  За сваки аутономни систем грејања, било која врста аутоматског ваздушног вентила ће се уклопити. Ограничења важе за централизовану инсталацију. У овом случају, потребно је консултовати се са представником ЗХЕУ и сазнати параметре као што су притисак и температурни режим у кући.

  трошкови апарата

  Цена за аутоматско уклањање каменца из ваздуха зависи од више фактора:

  • модификација;
  • произвођач;
  • врста везе.

  Највише буџетске опције се продају по цени од 5 долара, скупи уређај - више од 15 долара. Треба напоменути да се добављачи увелико разликују по вредности, скоро два пута. Стога, ако постоји циљ да се сачува, преферирајте аутомобил познатог бренда, али немојте слободно време претраживати продавницу, која нуди уређај по ниској цени. Такође, чувајте се лажних.

  Процењени трошкови за вентилационе отворе за системе грејања познатих брендова:

  модифицатион

  Цена, руб.

  Валтек ВТ502

  290-310

  Данфосс

  305-360

  Аирвент

  440-490

  разноврсни вентили

  Излаз ваздуха из система за грејање је непробојан или без игле. ТакођеРазличити уређаји и по врсти изведбе, на продају се могу наћи:

  • директни елементи;
  • углови;
  • аутоматски вентилациони отвори за радијаторе.

  Свака од сорти се разликује по начину инсталације и степену отпорности на притисак. Али принцип како функционише је идентичан у свакоме.

  Најпопуларнији су вентилациони отвори за плутајуће типове. Ови уређаји су атомски према систему грејања и испуштају ваздух.

  Потомци раде на радном притиску од 10 бара, али индикатор мора да се придржава максимално дозвољеног температурног режима - до 110 ° Ц. неагресивне отопине, гдје концентрација не прелази 25%, а навој излазне цијеви је једнак 1/2.

  Директно аутоматско у систему

  Најчешћи тип аутодела - са равном цијеви. Овај излаз ваздуха у систему грејања са високим тачкама сматра се незаменљивим елементом. У овој области, према закону физике, акумулира се највећа количина кисеоника, која се не може ослободити ручном методом.

  Аутоматски излаз за ваздух са директним пражњењем ваздуха

  Затворени систем гријања је опремљен посебном сигурносном јединицом, монтиран је на излазу котла. Комплетан скуп групе обухвата:

  • манометар;
  • Хитан вентил;
  • излаз за ваздух за систем грејања.

  Принцип рада аутоматског вентилационог отвора је да управља кисеоником чак и када је резервоар напуњен водом. У случају уређаја на чврсто гориво, сигурносна јединица се сматра обавезном адаптацијом.

  Важно је знати! Ако систем гријања не инсталира аутоматски раздјелник зрака, бит ће потребно ручно одложити зрак. Овај процес је прилично компликован, али неопходан. У супротном може доћи до пуцања цјевовода или спремника котла.

  аутоматски кутни

  Аутоматски кутни одвод ваздуха ФАР

  Улаз ваздуха је монтиран у случају да је немогуће инсталирати једноставан вентил на жељену локацију, на примјер, на хоризонталном цјевоводу. Уређај овог типа поред спољних параметара не разликује се од аналога, па може успешно да замени било који уређај.

  радиатор

  У модерним зградама на батеријама, умјесто свих уобичајених Маевских кранова монтираних аутоматски за радијаторе. Уређај има кутни изглед и благо увећане димензионалне параметре, а његова цијена прелази цијену традиционалних вентила за проток зрака за 2-3 УСД. Међутим, уређај не захтева редовну интервенцију у раду и може самостално извршити спуштање ваздуха ако је потребно.

  радијатор

  Избор ће бити у потпуности оправдан ако се радијатор за гријање састоји од алуминијума, јер се тај систем најчешће формираваздушни чеп због хемијске реакције металних легура и састојака воде. Али за такве системе развијен је посебан тип спуста, који је посебно дизајниран за биметалне или алуминијумске радијаторе. Ова опција има други уређај за повезивање.

  \ т

  Угаони прегледници са спољним навојним спојевима не разликују се од директних, осим заокрета, што не утиче ни на ефикасност ни на монтажу.

  Разлика између дизалице Маевски и вентила за усисавање ваздуха је да се она мора ручно напајати помоћу кључа

  Што се тиче радијатора од ливеног гвожђа централизованог система грејања, боље је радити са традиционалном Маевском краном и, поред тога, са испусним вентилом. Једина разлика је механичка ротација.

  Монтажа вентила за активирање ваздуха

  Аутоматски вентил је монтиран у вертикално позиционираном положају тако да спојница иде према горе. Инсталација се врши на највишим тачкама система цевовода, котловске јединице, колектора и других делова, где се бележи највећа акумулација гасова. За монтажу се користи специјални бритвични кључ, који се затеже шестерокут, који се налази на телу посетилаца испод сијалице.

  Распоред клешта за поравнање

  Потребно је знати! Не користите кључ за полугу. Овај уређај може оштетити уређај и цијелу инсталацију гријања.

  Правила инсталације:

   \ т
  1. На првом месту, затварач је фиксиран на цевоводувентил, окидач је причвршћен на њега.
  2. Без обзира на сорту, уређај се поставља строго на вертикални начин, тако да је поклопац за брадавицу у горњем делу. Поклопац пре уградње апарата незнатно се одвија, јер је фабрика чврсто фиксирана.
  3. На кућишту се налази специјални шестерокут, који је увучен са назубљеним кључем и затегнут.
  4. Сам грејни елемент је лагано причвршћен под углом тако да је радијатор са излазом ваздуха благо подигнут.

  ВИДЕО: Где се тачно у систему налазе спуштања

  Како је постављен вентил

  Уређај је направљен у облику чврстог кућишта са уграђеном цијеви, смјештеном у доњем дијелу конструкције. У цилиндричном пресјеку налази се полимер плутач, који је вучно спојен с игличастим вентилом.

  цонструцтион

  Принцип дела је следећи:

  • са акумулацијом у ваздушном цевоводу полимерни плутајући елемент пада на ниво воде;
  • У овом тренутку, калем ствара размак за испушне плинове;
  • након завршетка процеса спуштања кисеоника тијело се пуни водом, а полимерни дио се враћа на мјесто;
  • јаз се затвара до формирања нове запремине ваздуха.

  Недостаци пројекта су захтјев за састав воде, он мора бити што је могуће чишћи без великих честица хрђе и корозије. Контаминирана расхладна течност може запушити зазор, што значајно смањује степен непропусности вентила.

  ВИДЕО: Зашто се стално оболите?"Лежаљке" батерија