Аутоматска секцијска врата: Нице и Цаме аутоматион, Доорхан гаражна врата

Један од саставних дијелова модерне гараже је аутоматска секцијска врата. Главне предности су сигурност, практичност и лакоћа управљања, због чега њихова популарност расте сваке године. Захваљујући компактном контролном панелу, власник може без проблема отворити капију само једним кликом, док остаје у аутомобилу. Ова карактеристика је веома релевантна у зимској сезони: када не желите да изађете из топлог аутомобила како бисте ушли у гаражу, довољно је само укључити привезак за кључеве.

Зими власници таквих врата немају много проблема да очисте пролаз снега. Снег не блокира капију, јер се метод отварања разликује од варијанте. О карактеристикама сегмената ћемо описати у нашем чланку.


Шта они представљају?

Сегментне облоге су направљене од посебног алуминијумског профила, који је због високих топлотних изолационих особина у стању да издржи најкритичније услове околине. Сви делови платна су међусобно повезани челичним профилима, што такође повећава карактеристике.

Приликом наручивања секцијских аутоматских капија, могу се обезбедити и додатни заштитни премази:

  • хром;
  • премазивање полимерном бојом;
  • покрити заштитним средством.


Карактеристични ниво буке секцијског уређаја постиже се специфичностима повезивања монтажних делова конструкције. Оквир кутије за капију је по правилу израђен од поцинкованог челика сапремазни премаз. Ово доприноси повећаној отпорности оквира на корозију и повећава рок трајања капије као целине.

Следеће карактеристике секцијских капија такође повећавају своју потражњу на тржишту:

  • Сендвич панели имају одличну топлотну изолацију и пружају добру заштиту од хладноће. Температурни режим у којем уређај може да ради је прилично широк: од -50 до +70 степени Целзијуса. Код наручивања сендвич панела можете одабрати жељену нијансу или графички цртеж у договору са произвођачем.
  • Дизајн вам омогућава да уштедите много простора испред гараже приликом отварања и затварања капије, што не значи стандардне варијанте. Ова предност омогућава вертикално отварање сегмената.
  • Аутоматска јединица за фиксирање секција обезбеђује безбедност и штити од произвољног спуштања капије.


Материјал производње

Треба напоменути да су материјали из којих се израђују пресека врата чврсти сендвич панели. Захваљујући њима, разбијање такве капије је готово немогуће. Осим тога, аутоматски механизам секције има додатну механичку браву, која неће дозволити подизање капије чак и са отпадом.

Ако се, међутим, власник аутомобила бори да сачува свој аутомобил, онда увек постоји могућност инсталирања додатног електронског система за сигнализацију. Може се испоручити са гласним звучним сигналом или прикљученим на даљински управљач.

Како изабрати?

Приликом куповине гаражних врата постоји могућност да се све одмах купипакете или засебно купљене неке компоненте. На пример, за самосталну монтажу можете прво купити оквир и одељак. Након инсталације одлучите се на избор аутоматизације.

Приликом куповине компоненти, размотрите карактеристике своје просторије, у којој желите да инсталирате секциону капију са сендвич панела. Прво, то је просторни простор и тежина гаражних врата. Ови параметри ће бити важне одреднице при одабиру механизма. Обично су сви аутоматски погони опремљени пратећим информацијама, које одређују све неопходне захтјеве за тежину гаражних врата и подручја за уградњу.


Обавезно извршите неопходна мерења пре куповине. Неки произвођачи се саветују да инсталирају капију, уз додатни капацитет од 30% приликом куповине. Ово повећање снаге ће вам омогућити да не искусите рад механизама за могуће додатно оптерећење.

Произвођачи

Данас постоје многи произвођачи гаражних сегмената. Технологија рада свих производа, по правилу, је иста, што не значи аутоматизацију. Кинеска аутоматизација је без сумње јефтинија од европске. Али животни век капије приликом инсталације такве аутоматизације је мало вероватно. И почетна уштеда може се претворити у трајне поправке. Типично, погони доказаних произвођача су много дужи и мање је вероватно да ће пропасти.


Капије популарне серије РСД01 или моделе са капијом можете купити у специјализованим продавницама, у којима ће вам бити понуђена широка понудааутоматизација и врата, у зависности од ваших потреба или обраћања пажње на интернет портале. Наравно, можете уштедети новац куповином производа на интернету, али пажљиво бирајте модел како не бисте пропустили избор. Пошто нису скупи.


Међу најпопуларнијим произвођачима данас се могу разликовати следећи брендови:

  • Доорхан;
  • Нице;
  • Дошао;
  • Фаац.
опције инсталације

Приликом уградње, имајте на уму да је свака рупа у гаражи јединствена, због чега неће бити могуће пратити ниједну одређену технологију. Гаража и њен отвор могу имати различите величине, кров гараже може бити раван или раван. Осим тога, гаража можда неће имати никакве инжењерске мреже у почетку. Ипак, карактеристике просторије или локације водилица торзионе осовине могу захтијевати одређену врсту инсталације.


Са високим плафоном, пожељно је да се монтира са горњим положајем вратила, вертикалним или нагнутим. А ако је плафон низак, онда се примењује ниска инсталација. Такође је могуће применити опруге за истезање. Али у овом случају најбоље је потражити стручну помоћ, јер ће инсталација бити веома компликована.

прелиминарна обука

Приликом уградње и подешавања обавезно се придржавајте сигурносних и свих правила наведених у упутству за употребу, јер то зависи од перформанси пројекта и укупног животног века.

наУ почетној фази, много пажње треба посветити припреми отвора за уградњу капије. Пожељно је прије монтаже имати отвор правилног правокутног облика, како би се искључила изобличења оквира. Међутим, ако је један горњи угао још мало већи, онда се уградња оквира изводи под великим углом. Ово ће уштедети на материјалима приликом заптивања оквира и, сходно томе, побољшатиће топлотне изолационе карактеристике конструкције. Приликом мерења и монтаже оквира, уверите се да су оквир и рупа у једној равни, тако да касније не долази до изобличења током конструкције.


Поравнање врата за монтажу оквира захтева посебну пажњу. А ако у будућности не постоји жеља да се троше на честе поправке секцијских капија, треба се повјерити изједначавање професионалаца.

Посебну пажњу треба обратити на припрему пода током уградње секцијских капија, јер је сам под главни саставни дио координираног рада торзионих опруга и све аутоматизације опћенито. Неопходно је искључити неједнакости и пукотине у поду, као и све недостатке који могу утицати на резултат уградње оквира и капије.


инсталација

Приликом уградње обавезно се придржавајте свих захтјева и препорука произвођача. То ће вам помоћи да избегнете велике невоље, до расклапања дизајна или ломљења неких грубих грешака. Само мала грешка у мерењу може утицати на дизајн рада, а често грешка постаје позната тек након завршетка инсталације.

Покушајте пажљиво инсталирати структуруи пажљиво, тако да гаражна секцијска врата не испуштају проблеме и раде без прекида. Након завршетка инсталације капије, обавезно провјерите бртву, која мора бити чврсто постављена на све стране оквира и врата. Печат не дозвољава пролазима да ходају око гараже.


Лако је проверити ову тачку. Да бисте то урадили, затворите капију и угасите светло. Ако лумен није присутан, заптивач је добро постављен. Ако има просветљења, препоручује се да се запечати са монтажном пеном.

Капије на послу морају бити слободне за кретање, а торзионе опруге морају имати затегнутост како би се искључила могућност оштећења. Код провјере аутоматизације треба радити стабилно и без грешке.

Погледајте следећи видео о томе како да инсталирате аутоматску секцију капије.