Армстронг спуштени плафон (67 фотографија): прорачун материјала и компоненти, корак по корак упутства за инсталацију сопственим рукама

Армстронг спуштени плафони - свестрани изглед погодан за канцеларије и продавнице, као и за стамбене просторе. Изгледа да је овај плафон лијеп, монтиран брзо, релативно јефтин. Желим одмах рећи да произвођачи често кажу да је Армстронг нова ријеч у дизајну, али није.

Касетни (порозни) плафони су широко коришћени у Совјетском Савезу, иако не у стамбеним, већ у индустријским просторијама. Под таквим плафонима могуће је успешно сакрити било коју комуникацију - постављање, вентилацију.

Размотримо детаљне карактеристике Армстронгових плафона.


Карактеристике

Армстронг спуштени плафони могу се поделити у пет главних класа. Да бисте разумели које материјале ћете морати да решите, питајте продавца за сертификат произвођача. Требало би да садржи све техничке карактеристике стропних плоча.

Такви премази су подељени на следеће типове:

 • Економска класа. Како плоче користе минерално-органске плоче које немају предности као што су отпорност на влагу или топлинска изолација. Истина, они мало коштају. Већина модела у економској класи има велики распон боја и изгледају уредно и лијепо. Главна ствар је да се не користе у влажним просторијама.
 • Плафони класе "Прима". Одличне техничке карактеристике - отпорност на влагу, трајност, трајност, у комбинацији са различитим бојама и рељефима. Такве плоче су израђене од метала, пластике, акрила и другихтрајних материјала. Произвођачи таквих производа нуде гаранцију од најмање 10 година.


 • Акустика. Такви плафони дебљине плоча до 22 мм су потребни тамо гдје је потребно осигурати смањење буке. То су поуздани издржљиви плафони са дугим веком трајања.
 • Хигијенски. Направљен од специјалних материјала отпорних на влагу са антибактеријским својствима.
 • Посебна категорија - дизајнерски плафони. Могу бити веома различити од материјала са различитим фактурама.Армстронг стропне плоче се такођер разликују по начину монтаже: класични начин на који је штедњак уграђен у оквир и модерна опција када су плоче уграђене извана (закључане су у оквиру са малим притиском).

За и против

Армстронгов плафон има много предности:

  • велики избор панела за спуштене плафоне омогућава вам да одаберете одговарајућу боју, текстуру, дебљину и величину за сваку просторију;
  • Таква обрада је одлична за велику собу;
  • строп савршено се носи са изолацијом просторије, јер се у простору између главног плафона и вјешања може поставити свјетлосни гријач;
  • отпорност плафона на влагу зависи од квалитета плочица. Већина плафона класе "Прима" се не боји влаге;  • Ако ваш плафон није савршен и постоје пукотине, шавови, разлике у висини и други недостаци, Армстронг третман ће бити одлично рјешење проблема;
  • ожичење, вентилација и друге комуникације су најлакше сакрити у дизајнуармстронг плафон;
  • монтажа спуштеног стропа може се обавити самостално;
  • ако је било која од плочица оштећена, можете независно заменити елемент;
  • Завршни материјали који се користе у Армстронговој конструкцији стропа, у њиховој великој већини, се лако чисте и чак и перу;
  • плочасти панели су еколошки прихватљиви и сигурни за људе. Никакви пластични или минерални панели не емитују штетне материје, не миришу и не ломе се од дејства топлоте или сунчеве светлости;
  • конструкција не изазива непотребан притисак на плафон;
  • Армстронг строп има добре звучне карактеристике.  Наравно, таква обрада има и неке недостатке:

   • у стилистици није увек погодно за обраду стана или приватне куће, како изгледа "канцеларија";
   • употреба јефтиних материјала ће узроковати да плоче трају кратко. Они се лако изгребу или оштете било каквим случајним ударцем;
   • конструкција плафона неизбежно ће "појести" дио висине просторије.


   Уређај

   Уређај на плафону је висећи систем који се састоји од оквира, система овјеса и плочица. Труп је направљен од лаких легура, укупна тежина ће зависити од површине просторије (што је већа површина, то је структура тежа), али опћенито, оптерећење на стропу је прилично мало.

   Конструкција се може монтирати на готово сваки плафон.

   игра важну улогувисина собе.

   Запамтите да ће таваница Армстронга "појести" најмање 15 центиметара у висину. Дизајнери препоручују кориштење спуштених плафона у просторијама висине не мање од 2,5 м. Ако су у малој нископодној соби потребне (скривање ожичења или вентилације), онда свакако размислите о употреби огледала. Огледала ће визуелно повећати висину просторије.


   Спецификације елемената оквира оквира су како слиједи:

    • профили који носе тип Т15 и Т24, дужина по ДСТУ 3,6 метара;
    • попречни профили типа Т15 и Т24, дужине према ДСТУ 0,6 и 1,2 метра;
    • Профил угао зида 19 24.
    Систем суспензије се састоји од:

     1. Еластичне игле за плетење (жице) за подупирање профила, помоћу којих можете подесити висину оквира. Стандардне игле за плетење (жице) двију врста - игле за плетење са ушима на крају и игле за плетење са куком на крају.
     2. лептирасте опруге са четири рупе.

     Након уградње оквира и висећег система можете прикачити најважнији дио - плоче (обраду). Плоче могу бити различитих величина, али најчешће се сусрећу са стандардним квадратом 1 м ?.


     монтаж

     Плафон се састоји од низа елемената (профила и панела) који се могу лако повезати. Стога, за такву величину стропа није важно, сложеност се може појавити само с нелинеарним облицима простора. Правилна монтажа алуминијумских или поцинкованих профила на зидове иплафони - гаранција трајности целокупног дизајна. Овде нема ништа компликовано, али у неким детаљима вреди се детаљније задржати.

     Мали сет алата који вам могу затребати: клијешта, бушилице за бушење, металне маказе, типле и чекић. Дужина профила обично није већа од 4 метра. Успут, ако вам требају профили мањи (или већи), готово увек их можете наручити од продавца или произвођача, у овом случају, не морате да се мешате са резом или градњом.

     Важно је схватити да нас различити материјали основног стропа диктирају и да се одаберу различити детаљи монтаже.     Дакле, камене површине или силикатни блокови захтевају употребу типли не мање од 50 мм. За бетонске или опечне стропове прикладни су 40-мм типлови промјера 6 мм. Са дрвеним подовима је лакше - висећи оквир за такав плафон може се фиксирати и помоћу вијака.

     Фиксирање плоча неће бити тешко чак ни за почетнике. Пре уградње, препоручује се проверити све углове између водилица (морају бити тачно 90 степени). Након тога се монтирају панели, који се навијају у рубу рупе. Затим дајемо панеле у хоризонталном положају и пажљиво их спуштамо на профил.

     Имајте на уму да ако су ивице плоча видљиве, онда то указује на грешке приликом инсталације оквира. Нажалост, често се дешава да се плоче скрате.     Инсталацију таквих плоча треба обавити назавршна фаза рада, када су сви остали већ у касетама. Проверите да ли је ивица зида равна, и ако је потребно, користите плафон за плафон. То ће додати комплетност и тачност читавог дизајна.     Монтажа оквира и склопа

     Најчешће, инсталацију врше фирме које продају спуштене плафоне, јер укључују ову услугу у вредност целокупне структуре. Ипак, многи домаћи мајстори иду властитим рукама на постављање Армстронговог стропа.

     Нудимо вам корак-по-корак упуте о уградњи спуштеног стропа, које ће вам помоћи да лако савладате технологију припреме и брзо саставите структуру:

       \ т
      • Пре постављања плафона морате завршити све радове на полагању комуникација.
      • Покрените инсталацију означавања наводећи почетну тачку. Да бисте то урадили, од најнижег угла, означите растојање које одговара висини висеће конструкције. Минимална удубљења су 15 цм, а све зависи од величине и количине комуникација које ће бити сакривене унутар висеће конструкције.
      • Сада је потребно инсталирати профил у облику слова Л са попречним пресеком 24Кс19 дуж обода зидова. Да бисмо то урадили, вршимо маркирање помоћу каблова за одијевање. Лако је то урадити сами - кабл мора бити премазан посебним елементом за бојење (можете користити обичан графит), причврстити матиукамије у углове и "одбити". Сада можемо да видимо ниво нашег новог плафона.
      • Почетни профил (угао)причвршћује се на зид зидним клиновима, које треба изабрати у зависности од материјала који ће бити уграђени - бетона, цигле, дрвета или камена. Удаљеност између типла је обично 500 мм. У угловима се профил сече помоћу металног ножа.
      • Следећи корак је да се одреди центар зграде. Најлакши начин је да повучете конопце са супротних углова. Прелаз ће бити у центру собе.
      • Од центра издвајамо у сваком правцу 1,2 метра - на тим местима ће бити постављени носећи профили.
      • Причвршћивање носивих профила раскрснице Т24 или Т15 на плафон се врши уз помоћ суспензија. Дужина носивих профила је стандардна - 3,6 метара, али ако та дужина није довољна, профили се могу повезати помоћу специјалних браве.
      • Пошто су профили лежаја фиксирани, започињемо монтажу попречног. За то, у носећим профилима постоје специјални утори, где је потребно уметнути попречно. Иначе, могу бити кратке (0,6 м) и дуге (1,2 м).
      Дизајн оквира у облику ћелија са ћелијама је спреман, могуће је инсталирати плочицу. Технологија уградње плочица је генерално једноставна и описана горе, карактеристике су само у схеми уградње плоча плафони затвореног типа. За такве плафоне користе се специјални профили (са рупом у доњој полици профила).

      Он уметне ивицу панела у карактеристичан клик. Плоче се могу помицати по профилима.

      Ако треба да инсталирате лампе у висећем плафону, требало би да га дефинишетепотребу за уградњом лампе одређене врсте (ротирајуће или фиксне), њихове снаге и укупног стила просторије. Ако се одлучите за кориштење свјетиљки за окретање, онда се све жице и сама свјетла препоручују за "сакупљање" прије уградње плоча. Међутим, данас постоји велики избор уграђених расветних уређаја - они замењују неколико панела. Инсталација готових уграђених елемената је једноставна и генерално слична уградњи плочастих декорација.      Прорачун материјала

      Почевши од израчунавања дужине зидног угла. Попуните све дужине зидова, гдје ће бити фиксиран. Не заборавите да причврстите избочене делове и нише. Износ мора бити подељен са дужином једног угла. На пример, ако је обим просторије 25 м, а дужина једног профила 3 ​​метра, онда је потребан број углова 8.33333 ... Број је заокружен на већу страну. Резултат - требаће нам 9 углова.

      Велика помоћ у прорачуну даје цртеже водича (главни и попречни) - можете видети директан распоред елемената.

      Па, ако оквир трупа одговара целом броју ћелија, то се дешава ретко. Понекад дизајнери користе "пријем" са компонентама различитих величина, на пример, у центру собе су велики идентични панели, а на ободу зидова - мали панели. Али ако сами обављате облачење дизајна, онда ћете морати једноставноРаспоредите одсечене предмете на један или оба краја собе.

      Да бисте одлучили где ћете се налазити "непотпуна" ћелија, потребно је директно на шеми да поделите површину плафона на квадратима. Стандардна ћелија - 60 м2. погледајте Израчунајте број квадрата које имате, укључујући и "непотпуне ћелије". Спустите број панела да бисте заменили светла.


      Сада можете израчунати број водича, који ће се налазити преко собе, почевши од зида. Ако видите да дужина просторије није подељена на једнак број водича и имате мали комадић, онда морате покушати да поставите "непотпуне ћелије" са стране на којој неће бити потресене.

      Ако је рад са цртежом отежан, једноставна формула ће вам помоћи. Потребно је израчунати површину стропа (помножити ширину по ширини).

      За сваки елемент стропа потребан нам је индивидуални коефицијент.

      Коефицијент за плочицу је 2.78. За главни профил - 0,23, а за попречни - 1,4. Коефицијент суспензије - 0,7. Дакле, ако је површина собе једнака 30 метара, онда ће вам плочица требати 84 комада, док се дебљина његове улоге не игра.

      Према величини читавог стропа, броји број лампи. Стандард је један на 5 квадратних метара.

      Опције смештаја

      Армстронг стропна конструкција је разноврсна и погодна за постављање иу јавним зградама иу приватним кућама и становима.

      Канцеларије итрговачки центри са великим површинама, болницама и школама - Армстронг строп је служио вјеру и истину у овим собама дуги низ година. Постављање плоча је обично стандард - сви су исти и измјењују се само са елементима расвјете. Понекад можете наћи шах или линеарну комбинацију мат и зрцалних површина.


      Постављање дасака за завршну обраду у стамбеним просторијама омогућава вам да експериментишете са рачунима, бојама и величинама. У модерним ентеријерима, кухиње и купатила су популарно украшене плочама контрастних боја, на пример, црно-бела, плава и наранџаста, жута и браон. Комбинација сиве и беле боје такође није ван моде. Постављање плочица у Армстронговом дизајну може бити било који - шах, хаотичне обојене тачке, светлије плоче око чвора, светлије плочице у средини и тамне на рубовима - сложеност опште слике са плочицама је, по свему судећи, ограничена само величином собе.

      Комбинација огледала и обичних плочица погодна је за спаваће собе и ходнике. Акрилне плочице са осветљењем изгледају спектакуларно изнутра.      Корисни савети

      • Када постављате плоче у касету, све радите у чистим рукавицама од тканине, јер се на плочама могу појавити мрље;
      • Искривљена или неравномерно равна плоча треба да буде подигнута и постављена, али притисак плоче на елементе суспензије не може бити - завршни материјал се може сломити;
      • најбоље је инсталирати расвјетна тијелана сопственим системима овјеса;
      • чим је инсталирана лампа, потребно је одмах је спојити на ожичење;
      • Уграђени уређаји захтевају повећање броја конвенционалних махуна;
      • ако су завршени монтажни чворови превелики, онда се они могу заменити самостално направљеним;
      • у кухињским просторима боље је инсталирати опрани плафон;
      • Армстронгов плафон савршено се комбинира са изолацијом куће, за коју је између плафонског подножја и вјешалице постављен лагани гријач.      Процес инсталирања спуштених плафона Армстронга може се видети у овом видеу.