Алуминијске фасаде за кухињу: 30 фотографија разних опција, савјети о одабиру

Љубитељи ентеријера у стилу модерног, хигх-тецх и минимализма знају како елегантне и занимљиве фасаде траже кухињу са алуминијумском ивицом. Шта је то слушалица? Ормарићи за врата могу бити израђени од практичног МДФ-а, иверице, дрва и алуминијума, што додаје снагу и стил слушалицама.

Основа може бити пластика и стакло. Такав материјал у алуминијумском оквиру најчешће се бира за кухиње у техно стилу. Коришћена може бити тонирана, прозирна, као и стакло са пескирањем, сјајном пластиком или обојеним МДФ-ом. Још једна карактеристика оваквих кухињских слушалица је да можете направити све своје ормаре властитим рукама - за то ће вам требати алуминијски профил и припремљени лист од МДФ или иверице.

3 предности алуминијумских фасада

Главни задатак алуминијумског профила је да продужи животни век слушалица. Због чињенице да оквир постаје заштитна граница, спречава деформацију врата ормарића.

Постоји неколико предности у намештају у следећем оквиру:

 • Фасаде су једноставне за употребу. Будући да је алуминијум - материјал је скоро без тежине, слушалице не изгледају масивне или гломазне, поготово ако користите стакло или сјајну пластику. На слици испод приказани су примери кухиња у којима је "живи" алуминијумски профил.

  Направити такав сет својим рукама је сасвим стваран. Да видимо како то да урадимо. За почетак припремите потребне материјале - иверицу, танку пластику и, у ствари, алуминијски профил. То ће битибаза за кухињске елементе.

  Затим ћемо припремити алате и прибор. Треба нам:

  • кламерица;
  • ПВА лепак;
  • нокте;
  • чекић;
  • украсне стубове;
  • шарке за намештај;
  • нож за резање алуминијума.

  Прва ствар коју радимо властитим рукама је да припремимо панел врата. Прво вршимо мерења и сечемо жељени комад иверице и пластике. Затим смо уз помоћ обичних ПВА уметнули пластику и иверицу. Најбоље је нанети лепак ваљком како би се избегла прашина и остаци. Стављамо радни комад под пресу и остављамо на један дан. Након тога се покреће процес израде варијанта браве. Сада ћемо причврстити алуминијумски калуп на обрадке.

  1. Будући да користимо украсне бодеже, профил ћемо стриктно одвојити дужином врата обратка. Такође, приликом мерења, узмите у обзир чињеницу да метални калупи могу имати различите дебљине. Да бисте омогућили да врата осигурате властитим рукама, мјерења треба извршити узимајући у обзир дебљину профила.

  2. Ако нема украсних капака, одсечемо калуп са залихом. На пример, дужина профила је 50 цм, а дебљина је око 3 милиметра. У овом случају радна дужина ће бити 506 мм. Ова залиха је потребна да бисмо могли да стиснемо профил у угловима. На слици испод погледајте како изгледа алуминијумски калуп у процесу причвршћивања.
  3. Затим, помоћу чавла или кламерице, причврстите алуминијумски калуп на готова врата. Можете затворити каранфиле и причврстити мјеста помоћу пластичног уметка. Она јејасно одсећи дуж дужине профила.

  4. Сада ћемо поставити своје углове властитим рукама, јер требамо срушити двије летвице дуж страна. Уметните уметак у већ фиксирани профил и одрежите крај обликовања. Затим нанесите на врата тако да можете два комада алуминијума да се истовремено одвоје од угла. Фиксирајте ноктима или хефталицом.

  5. На овај начин ћемо обрадити сва врата. Потешкоће се могу појавити у последњој фази када је потребно објединити два профила. Дакле, последња два лајсна стављате у исто време, повезујући их са углом. Онда једноставно закуцајте до ивице и пажљиво ухватите чеп гуменим чекићем.

  Направите своја лијепа кухињска врата у алуминијском оквиру. Главна ствар је да се правилно израчуна ширина и дужина профила, као и да се обезбеде неопходни алати. Причврстите готова врата на стандардне шарке за намјештај.

  Ако желите користити само пластику за једна врата, боље је да покупите посебне петље у радњи. Размотримо како одабрати готове слушалице из доступне плоче од иверице и МДФ-а са пластичним премазом.

  "Алуминијумске мисли" - како изабрати готове слушалице

  Најважнија ствар коју треба узети у обзир при одабиру је стил кухињског намјештаја. Комплети са алуминијумским профилом изгледају складно у истом "хладном" ентеријеру. Ако је кухиња направљена у провансалском или сеоском стилу, алуминиј ће бити неприкладан. Погледајте унутрашњост кухињена следећим фотографијама, где се слушалице бирају на основу укупне стилистике просторије. Следећи савети о избору слушалица ће бити једноставни, али ће вам омогућити да изаберете поуздане и практичне ормаре.

  • Као профил "пунила" најбоље је одабрати материјале који се добро подносе и лако се чисте. Идеална опција ће бити стакло и фолија МДФ.
  • Обратите пажњу на квалитет прикључака, посебно на она врата која се често отварају. Да би намјештај стајао дуго и сачувао своју љепоту, боље је одабрати поуздане хромиране оловке и амортизере.
  • Пазљиво се побрините за намјештај. Алуминијум има један недостатак - крхкост. Тврде четке, прах и хемијско чишћење могу да изгребу површину. Боље је користити крпе од микрофибера и течних средстава.

  )  78)
  Такође обратите пажњу на обраду стакла. Треба да има заштитну фолију која спречава прскање у случају оштећења врата. Ево неколико једноставних трикова за избор, који ће вам помоћи да пронађете савршене слушалице за своју собу.