Алкохолна молекула: Шта разблажити средства за облагање дрвета на бази алкохола од произвођача Новобитхим и Ансел, како разблажити Екперт Оил на алкохол

Алкохолна комина за дрво омогућава заштиту материјала од прекомерне влаге, спречава пролиферацију штетне микрофлоре, као и даје производу прелепу интензивну боју. Мармелада ће вам омогућити да обновите дрвене површине и да цијелој просторији да нови изглед.

Принцип деловања супстанце

Обојена или транспарентна алкохолна мрља дубоко продире у структуру дрвета и ствара посебан филм са унутрашње и спољашње стране производа.

Због тога се дрвена влакна подижу и структура материјала постаје рафиниранија.


Карактеристике

Алкохолна крема се може добити разређивањем анилинске боје у денатурираном алкохолу. Супстанца се може купити у облику праха или готове мешавине.

Главна предност алкохолног мармеладе је брзо време сушења слоја који се наноси на површину дрвета. Али ово својство се може приписати недостацима супстанце на бази алкохола.

Како би се осигурало да површина равномјерно упије нанесену нијансу, потребно је нанијети спреј за боју, иначе се поступком ручног тонирања на површини појављују масне мрље.

Гама боја

Да би се максимално идентификовала структура дрвета или "старост", површина се може третирати различитим течностима у боји. Разблажити неколико сорти морила може се добити бојањем "Арктичког храста" или "бељеног храста".

Пре наношења алкохолне мармеладе на површину потребно је тестирати га на малој површинибоард Тако можете одредити жељени тон и број нанетих слојева.

Треба имати на уму да су врсте тврдог дрвета добро апсорбоване од стране влаге, а четинари су лошији због присутности велике количине смоле у ​​њима.

методе примене

Пре него што изаберете алат за цртање супстанце на дрвету, морате обратити пажњу на следеће тачке:

 • Избор алата зависи од величине третиране површине. За мале просторе прикладна је четкица или пена. За површине великих димензија боље је користити пнеуматску прскалицу. Када се користи спреј, смањује се вероватноћа стварања мрља и фластера.
 • Да би боја стабла била богата нијанса, потребно је применити неколико речи боје тинте. Други и наредни слојеви могу се наносити тек након завршног сушења претходних. Исто правило важи и за завршни слој.
 • Боја површине је потребна за влакна дрвета. Ово вам омогућава да нагласите слику, избегнете закрпе и смањите трошкове мармеладе.
 • Бјеланац би требао имати исправну конзистенцију.
 • Лакирање премаза није потребно двапут наносити на исто место, па ће се избећи превише тамна подручја.
 • Алкохолни мекушци за сушење до максимално 3 сата.
 • Правила за примену супстанци у спољном и унутрашњем третману су иста.Произвођачи

Међу најпопуларнијим произвођачима алкохолних пића на бази алкохола могу се разликовати три компаније,производи од којих задовољавају купце у односу цене и квалитета:

 • Новбитхим;
 • Ансел;
 • Експерт.  Производи представљени у петербуршкој компанији "Новбитхим" могу се користити за тонирање платнених врата, лајсни и рукохвата у просторијама, као и за предмете од фурнира и фурнира.

  Међу предностима креме произведене од стране ове компаније, може се приметити следеће:

  • не захтева премаз лаком;
  • не испрати водом;
  • се лако полира;
  • наглашава шему дрвета;
  • спречава бубрење превлаке;
  • даје површини дрвета незапаљиво својство.

    Предузеће "Анлес" производи алкохолна сврдла, чија је главна сврха да дода стабло заштитних својстава и одређену боју која симулира другу врсту дрвећа. Супстанца не формира филм на површини производа, већ продире у структуру дрвета, наглашавајући природни образац природног материјала.

    При раду са четком фирме "Анлес" морате се придржавати одређених услова.

    Температура у просторији не сме бити нижа од +5 степени, а влажност мора бити мања од 80%. Површина дрвета пре третмана мора бити потпуно сува.


    Течност из ознаке "Екперт" је погодна за обраду дрвених површина изнутра и споља, за нијансирање намештаја, ограда, дрвених површина, врата.

    Супстанца продире дубоко у материјал, омогућавајући репродукцију имитације на вредним врстама дрвећа.

    Боје јагоде су представљене: јаворов, моцха, храст, махагони, ариш.


    За више информација о Морилоу, погледајте следећи видео.