Препоруке: шта се може засадити у стакленику са краставцима

Неке биљке добро раде у истом стакленику, што вам омогућава да добијете ране и разноврсне приносе у малим парцелама, није увијек могуће изградити неколико стакленика одједном, тако да можете засадити неколико усјева у једном стакленику, али само ако слиједите одређена правила садња биљака. Пошто различите биљке могу "сукобљавати" једна с другом, оне могу обрнуто "бити пријатељи".

Шта се може засадити у стакленику са краставцима

Ако се за садњу различитих биљних култура користи један стакленик, биљке, као што су краставци и било које друге културе, морају се правилно комбиновати. Пажљиво проучите услове за гајење усева. Тако су краставци често наводњавали топлом водом, азотом и гнојивима и одређеним температурним режимом.

У једном стакленику најчешће се налазе суседни краставци и парадајз

Такви услови нису погодни за све биљке, већ само за одређене, на пример, као што су:

 1. Патлиџан - ова биљка, баш као и краставци попут влаге и прилично високе температуре, у узгоју краставаца и патлиџана у стакленику треба одржавати температуру од 27-29 ° Ц. Пожељно је на једној страни стакленика садити краставце, ас друге стране патлиџана.
 2. Паприка - ова биљка воли исте услове као и краставци, али треба да изаберете или слатке сорте бибера, или само горке. Сијати заједно слатке и горке паприке није вриједно тога, јер ће довести до унакрсног опрашивања. Заједно са краставцима, можете посадити копар, који ће помоћи у заштити краставаца од паразита.
 3. На југурегиони Русије могу, заједно са краставцима средином априла, засадити рану репу, њена буква се може користити за припрему разних салата. Али ће морати да се очисти након што краставци почну расти.

Приликом садње биљака различитих врста, упркос сличности њихових потреба, оне се не би требале ометати. Обично се краставци саде у средини стаклене баште, а на рубовима других биљака, а истовремено је потребно засадити биљке тако да неки усеви не заклањају друге. Неки људи садњају у стакленику са белим купусом од краставаца, најчешће се засађују у стакленику средином априла, уз одговарајућу негу можете добити први усев већ почетком лета.

Лубеница и краставац у стакленику: услови заједничког раста

У присуству доброг стакленика, може се засадити не само све уобичајене парадајзе и краставце, већ чак и такве усјеве као што су лубенице и диње. Али нису све врсте лубеница или диња погодне за узгој у стакленику, треба да изаберете посебне адаптивне врсте лубеница које су погодне за одређену климу.

Избор биљака за заједничку култивацију је потребан под микроклиматским условима у стакленику

Да би се лубенице узгајале у стакленику, потребно је створити одређене услове за биљке :

 1. Припремљене саднице посадите средином раног маја, удаљеност између биљака треба да буде око 40 - 50 цм, а да бисте уштедели простор, биљке можете садити шаховски.
 2. Током јуна и јула, петље лубенице треба да буду везане, залијеване у времену (приближно 1једном недељно), и неопходно је да се храни, на пример, током периода цветања треба хранити биљке амонијум-нитрата на основу 2 предмета. л на кантици воде.

Што се тиче компатибилности два биљака - лубенице и краставаца, боље је да се не сади у једном стакленику, јер је то превише различите биљке на захтјев микроклиме и залијевање у стакленику. Тако, на пример, ако је у стакленику висока влажност, онда ће лубеница патити од тога, и на крају биљке могу да умру. Међутим, краставци, напротив, захтевају високу влажност.

Али култура као што је диња може се у потпуности комбиновати са краставцима, јер диње воли исте климатске услове као и краставци и могу се у потпуности узгајати у једној јуници, али на различитим креветима.

Или можете да растете на једној, али биљке треба да буду заштићене једна од друге било којом препреком, на пример, филмски екран или комад поликарбоната.

Комшије краставаца у стакленику

\ т

Сматра се да је за сваку културу потребно припремити посебан стакленик, али није увијек могуће одједном направити неколико стакленика на његовом подручју. У овом случају, потребно је посадити неколико усјева, а потребно је садити биљке које "пријатељски" међусобно.

Биљки из различни врсти в едното стакление треба да бъде изработени на отделни постери

.

На пример, у стакленику, заједно са краставцима, могу се засадити следеће културе :

 1. Најчешће, заједно са краставцима у стакленику, садили су такве усјеве као патлиџане и паприке, а истовремено се не могу мијешати. Најбоље је садитикраставци у средини стакленика, сви остали усеви на ивицама стаклене баште.
 2. Такође, комшије краставаца могу бити усеви, као што су салата од кресте, ротквица, копар. Ове биљке имају идентичне услове за влажност, температуру и земљиште. Од таквих биљака першуна, белог лука, босиљка и пасуља, лука, па чак и салате, долазе и прекрасни краставци.
 3. Неки љубитељи вртлара расту заједно са краставцима и тиквицама, савршено се слажу са краставцима и другим биљкама. Неки вртлар, посебно из сјеверних крајева, заједно са краставцима у једном стакленику засадио је чак и јагоде и кукуруз.
 4. Да би се одржао азот у земљи, можете посадити различите врсте граха, као што су пасуљ или грашак. Да би земља била испуњена азотом, у јесен коријени ових биљака се не извлаче из тла.

Наравно можете узгајати и друге културе које изгледају некомпатибилне једна са другом, на пример, парадајз и краставци. Да би се осигурало да такво окружење не доводи до инхибиције једне биљке од стране других, неопходно је заштитити део стаклене баште поликарбонатом или растегнути филм на дрвени оквир. Захваљујући томе што у једном стакленику или стакленику можете направити неколико зона са вашом микроклимом. Ово је прилично згодно, поготово ако је стакленик или стакленик велики и његова површина дозвољава.

Краставци и купус у стакленику: правила заштите

Купус је дуго био један од омиљених усева који се узгајају од стране вртлара који се традиционално узгајају на отвореном. Али да би се добила рана берба купуса, неопходно је засадити сорте велике брзине, на пример, не самотрадиционални беле ноге, али и Пекинг. Прва берба се може сакупити за 30 - 40 дана. Па, како би се смањио ризик од губитка жетве од мраза и других неповољних фактора, купус се може узгајати у стакленику, а након њега или заједно са њим може се узгајати краставац.

Правилно стављање краставаца у стакленик тако да не засенчују друге биљке

Али за њихову заједничку култивацију, потребно је извршити сљедеће :

 1. Бели купус се савршено комбинира са краставцима и може се узгајати заједно са купусом са купусом.
 2. Може се узгајати после краставаца за следећу сезону касног купуса.
 3. Могуће је, заједно са краставцима, да се успјешно узгаја карфиол, то ни на који начин не омета раст краставаца.

Важно је да се током плодореда укључи у плодореду, за годину дана на истом земљишту, могуће је узгојити највише три усева. Промена усева ће спречити накупљање штетних материја у земљишту, али је ипак најбоље дезинфиковати земљу после сваке културе. Могуће је избјећи овај радно интензиван процес, ако подијелите велики стакленик на неколико мањих дијелова. И у свакој секцији можете створити одређену влажност и температуру, што ће омогућити раст чак и гљива. Али када се узгајају краставци и печурке у септуму, морате направити мале отворе на врху и на дну тако да угљен диоксид који ослобађају печурке и кисеоник који ослобађају биљке циркулишу кроз стакленик.

Одговор агронома: штаможете посадити у стакленику са краставцима (видео)

Комбинација наизглед неспојивих усјева у једном стакленику је сасвим могућа. Главна ствар за посматрање одређених услова, и засађених биљака по одређеној шеми. Где је, као и са било ким, описано горе.