Акрилна угаона купка помоћи ће у очувању корисне површине купаонице

Купатило - је, очигледно, један од главних типова водоводне инсталације у кући, ако се одлучите, потребно је показати што више пажње јер се овај производ не купује неколико година. Последњих година, посебна популарност међу купцима стекла је акрилни угао за купање. Модели овог материјала изгледају прилично елегантно, а штавише, довољно су и удобни када се користе. Такође, купатила овог материјала су било које величине.

Ако одлучите да започнете поправке у вашем купатилу, или само желите мало надоградити купатило, препоручујемо да обратите пажњу на акрилне угаоне купке. Без сумње, такав модел ће постати главна атракција купатила. Овај корак се посебно препоручује онима са прилично малим простором у купатилу.

Такво купање ће вам омогућити да у потпуности осетите лепоту водених процедура, генерално, позитивне аспекте ових модела је прилично тешко превидети. Узимајући за основу жеље потрошача, одлучили смо да опишемо како одабрати и инсталирати кутну акрилну каду на такав начин да никада није требало жалити због своје куповине.

Карактеристике угаоне купке од акрила

Акрил - је лак полимер, који омогућава да се од њега направи скоро сваки замислив облик и величина. Захваљујући овим својствима можете уживати у воденим процедурама у фонту, не замјењујући га дусхкабинои. Једна од најпознатијих облика купки је правокутна и кутна чаша.

Постојећи станови нису превелики по површини од потребе за уштедом простора. Није свака жена спремнада промени рецепцију топле купке вечери са деликатном пеном, да прими водене процедуре у вертикалном тушу. У овој ситуацији, најуспешније решење ће бити избор кутног акрилног купатила, њихове величине омогућавају уградњу овог производа у просторију било ког подручја.

Акрилни угао купатила једнакостраним и асиметричним често заузима један од углова просторије, што је врло корисно у смислу функционалности, а на површини је довољно атрактивно да додаје тачке вашем интеријеру. Овакав распоред омогућава уградњу у купатило, поред купатила, машине за прање веша, кошара за платно и ормар. Поред чињенице да ће купатило заузети само један угао читаве просторије, облик његове посуде укључује и присуство сједала, или штандове за разне купаонске додатке.

Данас понуда у потпуности задовољава потражњу: угаоне купке су дужине 125 цм и 185 цм. Жељени модел асиметричног купатила одаберите сасвим лако, избор њихове величине је прилично широк. Наши произвођачи нуде моделе ширине од 140 до 180 цм и ширине од 75 до 130 цм. Овисно о омјеру и самом дизајну, ови модели су 150 к 90, 160 к 100.

Као последица горе наведеног, величина таквог купатила не само да може смањити површину која се користи, већ је такође корисно нагласити унутрашњост, а троугласто купатило са хидромасажом ће повећати функционалност. Једна од главних предности је то што је издавање ових модела и десно и лево. Међутим, многи земљопосједници примјећују такав минус као прилично комплициран и проблематичан процесводећи рачуна о великом обиму ових модела. Али због таквог својства као што није способност задржавања прљавштине на његовој површини, тако негативан тренутак као радно интензивна нега је значајно смањен.

Потребно је запамтити! Акустична еквиноција или асиметрична акрилна купка је високог квалитета само ако је њена дебљина не мања од 6 мм. Још једна важна ствар је број слојева за појачање акрилне посуде.

Као што је већ речено, акрил није довољно издржљив материјал иу одсуству додатног заптивача може се деформисати. У овом случају, поузданост конструкције зависи од броја слојева арматуре. Да бисте их одредили, погледајте ивицу стране, тако да можете јасно видети слојеве као рез дрвета.

Како изабрати каду у троструком облику?

Димензије конструкције не би требало да ометају инсталацију у просторији. Ако је купатило правоугаоног облика, логичније је поставити класичну каду која се лако уклапа дуж зида. Идеална акрилна купка троугластог облика идеална је за квадратну просторију. Такође треба имати на уму да димензије водоводне инсталације не би требало да отежавају слободан приступ купатилу.

Савјети за одабир кутне акрилне купке:

 • Неједнакости и храпавост треба искључити, површина угаоне купке треба бити савршено глатка и глатка;
 • жуте мрље, замрачење је знак неисправног производа, цијела површина треба имати једну једнаку нијансу;
 • квалитет и трајност производа гарантује велики број слојева и дебљину акрила да би се проверио, прегледао ивицу стране;
 • , стручњаци користе исти трик да провере дебљину: да осветле купатило са унутрашње стране светиљке, ако светлост прође кроз купатило - то значи да је овај дизајн веома лошег квалитета и није га вредно узимати;
 • Сваки хемијски мирис говори о сировинама ниске квалитете из којих се производи купатило. Купите каду само са неутралним мирисом;
 • како би били сигурни у квалитет материјала, можете се послужити таквим методом као што је преплитање - звук глувих указује на висок квалитет производа.

Један од главних услова при куповини новог купатила је удобност током његовог рада. Обезбеђивање удобности приликом узимања водених процедура је вероватно један од главних параметара. Најпогодније у овом случају је положај полу-кревета. Да би се задовољио овај захтев може бити дубина купке 45-50 цм

Будући да се током водених процедура груди требају налазити на нивоу воде, пожељно је да на броду буде посебан анатомски ванбродски мотор или наслон за главу. Ова стања су веома важна, због фактора као што су степен релаксације мишића леђа и ногу, ваше благостање и природно лековити ефекат водених процедура, зависиће од њихове усаглашености.

Све ове нијансе морају се узети у обзир приликом куповине одређеног модела. Висина саме стране купке није ништа мање важна од било чега другог. Да сви одрасли чланови породице могу лако ући и изаћи из купатилаприликом куповине морате обратити пажњу на дубину или висину дизајна - удаљеност између пода и врха фонта. Многи потрошачи такође обраћају пажњу на угао нагиба зидова купатила. У овом случају, не постоји општи савет, свако бира овај параметар строго индивидуално.

Без обзира на то што акрилна угаона купка није асиметрична или су једнакостручни захтеви за ниво квалитета исти. Не купујте по ниским ценама под кринком промоције, будите опрезни! Купите га само онако како можете видјети у његовом квалитету са свим горе описаним параметрима.

Како подесити кутни акрил?

Монтажа угаоне купке је најбоље урадити у унутрашњости купатила. Пре уградње модела угаона, старо купатило се мора раставити, вода се преклапа. Инсталација угаоне купке се врши након што се купка сама убаци у просторију и причврсти на њу ноге из комплета.

Било да се исплати створити кутак купке, постоје различите мисли. Најчешће нагиб не препоручује стварање одвода. На крају крајева, сама конструкција купељи укључује нагиб. Али у том случају, ако сте ипак одлучили да направите пристрасност, ништа не би било смешно. Штавише, то ће осигурати да вишак влаге неће бити одложен у фонту. Нагиби су предвиђени на ногама специјалних стезаљки. Након тога, кутна купка је повезана са канализацијом.

Монтажа акрилне угаоне купке је врло једноставна, најважније је да се строго поштују упутства и препоруке за уградњу. Ацрилиц БатхРазликује се од друге мале тежине, оригиналног дизајна и оригиналног причвршћивања. Због тога је важно разумети како правилно инсталирати производ.

Прву провјеру треба обавити одмах чим се купка прикључи на одвод. За овај поступак купатило се пуни водом. Током ове операције, један од приоритетних задатака је откривање цурења. Да би се елиминисали разни неугодни моменти на месту повезивања контејнера и зида, неопходно је ставити флексибилну плочу.

За поуздану уградњу акрилне угаоне купке, препоручује се сигурно причвршћивање на зид у четири тачке: три тачке се израђују на дугој страни и једна са кратком. Да би се обезбедила већа стабилност и поузданост, купатило се ставља на место, чврсто је везано за зид и изложено нивоу. Ако је потребно, челичне облоге се могу поставити испод ногу.

Ако се ваш избор и даље зауставља у кутној кади, важно је:
 • прецизно израчунати димензије купке;
 • унапред да бисте купили више водоотпорних заптивача, који ће морати да рукују зглобовима и спојевима. Ако је потребно, може се замијенити монтажном пјеном. У сваком случају, не би требало да постоји један прорез;
 • боље је инсталирати валовито црево за одвод. Његова конструкција омогућава да се у било ком смеру обезбеди завој узимањем жељеног положаја.

Овај тип купатила се ретко фиксира уз помоћ кука. У овој ситуацији, једна страна је обешена на затварач убијен у зиду, а другина ногама. Такав дизајн карактерише стабилност и стабилност. Дешава се да су због безбедности уграђене купке опремљене посебним рукохватима, који олакшавају улазак и излазак из купатила. Простирка са гуменом подлогом поред пода ће бити диван додатак.

Да би се нагласило да изабрани посао захтева посебну одговорност, током његовог рада потребно је поштовати строга правила:

 1. Ако постоје додатне функције које зависе од струје, потребно је да инсталирате утичницу.
 2. Конструкција мора бити опремљена валовитим цревом.
 3. Као топлотно и звучно изоловано купатило, можете користити минералну вуну.

Имајући у виду све савјете и препоруке, можете сигурно купити купатило одговарајуће величине и слободно кренути у инсталацију. Погледајте видео о томе како подесити акрилне угаоне купке: