Јефтина гаража са пјенастим блоковима властитим рукама

Пјенасти блокови су економични и висококвалитетни грађевински материјали. Због тога су постали широко распрострањени. Такођер, због тога градити гаражу са пјенастим блоковима властитим рукама - потпуно реализиран задатак.

Тржиште грађевинског материјала представља велики избор пјенастих блокова, који се разликују по цијени и квалитети. Међутим, међу њима још нема значајних разлика. За изградњу гараже можете користити јефтинију опцију - не-условну. Обично се користи за изградњу различитих привредних објеката. Такви блокови од пене су погодни јер је немогуће, јер задовољавају главни захтев - за изградњу гараже са блоковима од пене је јефтино! Ово ће значајно уштедети новац, али ће то, међутим, довести до додатних проблема - биће потребно стално прилагођавати и пратити ниво зидова.

Свака изградња почиње од темеља. Темељ је важан, ако не и најважнији дио било које конструкције. За зграду са блоковима од пене, темељ не захтева велику темељност. Пјенасти бетон је лак материјал који може издржати најједноставнији темељ, али мора нужно бити ојачан. Дубина рова за темељ може бити само 70 центиметара - ова вриједност ће бити довољна под блоковима гаражних пјена за аутомобил. Ојачање темеља може бити и ојачање и жица, метални углови, цијеви.
Блокови од пене се слажу из углова, као и сваки други зид. Потребно је ставити углове на ниво, а затим на растегнутизмеђу њих је коноп за постављање размака између њих. Сваки ред пјенастих блокова мора бити ојачан како би се избјегла пукотина у зидовима за вријеме скупљања куће. На свакој страни гараже, приликом полагања блокова, један од њих ће ући у потпуности, морат ће се изрезати по величини и подмазати с обје стране љепилом, поставити у отвор.
У отвору за врата и прозоре потребно је уградити жељезне углове, који ће затим бити блокирани. Ширина угла треба бити најмање пет центиметара. Конструкција система кровног носача и крова је завршена. То је управо начин да се изгради гаража са јефтиним блоковима од пене! Прво, штедња новца на платама, јер се посао обавља сопственим рукама. И, друго, трошак неусловљавања такође вам омогућава да значајно смањите трошкове.