Зонирање дјеце за ученике

Ваше дијете се припрема за школу, што значи да је вријеме да се брине о новој поправци у његовој соби, која би требала бити не само квалитативна већ и исправна.

Најважнији део дизајна је подела простора на неколико зона. Ово је неопходно да би ваше дете тачно знало где треба да ради и где да игра.

Главна подручја за дијете овог узраста су:

  • спавање;
  • игру;
  • образовни;
  • снимање.

правила зонирања

У свакој просторији се налази четверокутни кутак, и зато је вредно размишљати о томе како правилно распоредити зоне у угловима. Чињеница је да само ваше дете може имати идеју о јасним лицима.

Простор за спавање треба да буде удобан и удобан, док би требало да буде удаљен од зоне за игру и тренинга. Да бисмо га одвојили, саветујемо вам да направите мали подијум и поставите кревет на њега. Нишу можете користити као додатни систем за складиштење, на примјер, за уклањање играчака које не одговарају доби вашег дјетета.

Простор за тренирање треба да буде веома лаган и ни на који начин не смије бити близу игре, тако да се дијете не омета. Овде не би требало да инсталирате компјутер, јер ће то одвратити пажњу, а дете неће размишљати о лекцијама, већ о играма.

Простор за игру не мора бити веома велик и доћи ће у додир са подручјем заузећа који не заузима пуно простора. Одлично решење је да се ове области истакну бојом. На примјер, ваше дијете воли пуно сликати, а затим залијепити дио зида шаблонима, иНа рубовима су постављене двије простране полице с играчкама. Тако ће ваше дете моћи да стане и обоји слике на зидовима, осећајући се као уметник, и ако му буде досадно, моћи ће да се пребаци на игру.

Покушајте да своју децу образујете од раног узраста до реда и режима, а онда нећете имати проблема током школског периода.