Зид у дечјој соби (31 фотографија): модели угаоног намештаја за тинејџере - дечаке и девојчице

Питање избора намештаја за децу је једно од најважнијих питања са којима се суочавају родитељи. Најчешће се заустављају на дечјем зиду. Зашто - хајде да поразговарамо о овом чланку.

Шта је ово?

Дечији намештај треба да буде удобан, испуњава све захтеве ергономије, ефикасно испуњава своју намену, допуњава општи стил, има економске димензије. У принципу, да би се задовољиле све те сврхе дечије собе, ограничено је, по правилу, само машта и енергија детета.

Дечији намештај се може поделити на стандардне случајеве, на које смо сви већ навикли и комбиновани, комбинујући различите наменске модуле. Изводи се на захтев за појединачне величине.

Упечатљив пример за то је зид савременог дечјег намештаја. Он ће задовољити потребе дјетета, узети у обзир његове навике.Како изабрати?

Ево неких захтева које треба адресирати:

 • Кореспонденција између старости и висине (једноставност употребе због висине и дубине модула, лакоћа отварања врата и увлачивих елемената, разумно позиционирање гумба). Како дете расте, намештај ће морати да се промени. Одаберите зидове тако да можете замијенити поједине дијелове - то је практичније.
 • Природност материјала. Уверите се да овај производ нема јак хемијски мирис, не постоје предмети који се могу поломити, на пример, ударањем играчака. • Поузданост причвршћивача и квалитетаарматуре Несигурна опрема евентуално се може опустити или промовирати од стране дјеце. Присуство великог броја ниских надстрешница је трауматично, а микро лифтови се могу откинути под тежином дјетета. Преферирајте извлачење или се побрините да врата не угрожавају дијете.
 • Хармоничан дизајн. Избегавајте коришћење светлих боја које изазивају стрес у очима и нервном систему. Дајте предност пастелним, природним бојама и живописним акцентима у боји.Општи критеријум за избор зида је зонирање просторије на три дела:

 • игру;
 • креативни (укључујући образовни);
 • рекреативни (намењен за одмор).

Како старите, овај или онај дио постаје све значајнији. У зависности од зидова, продавница играчака и ствари, простора за спавање, полице за књиге, писаћег или компјутерског стола, биће додато место за чување спортских и других ствари које су релевантне за ентузијазам.

За новорођенчад и предшколски узраст

У првим годинама живота дјетета родитељи, вођени жељом да буду стално поред дјетета, не дају му одвојено дијете, већ га дијеле. У овом случају, по савјету психолога, потребно је створити одређену границу између зона, чија рационална реализација постају полице и ормари.

Ако је могуће издвојити засебну собу, онда ће поред спаваћег места бити потребна и велика гардероба за дете "мираз".


Зидови за намештај у овом случају морају бити комплетирани следећим одељцима:

 • за чување личних ствари;
 • за играчке;
 • за разне додатке за бебе;
 • за хигијенске производе;
 • за опрему која се користи у расаднику (на пример, за музички центар, грејач, уређаје).

Сјетите се да се новорођенчад не би требала држати заједно с играчкама и одјећом.


Такав намјештај би требао бити израђен од природних материјала без употребе токсичних боја. Фасаде су добродошле без оштрих ивица и са заобљеним рубовима. Ако постоје ствари које потенцијално могу да угрозе бебу тако да могу да дођу када почну да пузе или ходају, треба их уклонити изнад или спречити приступ кроз посебне заштитне уређаје.

Заједно са растом детета, постоје нови задаци са којима треба да се баве околни намештај. Поред намештаја који задовољава потребе сна и одмора, постоји потреба за креирањем и радним површинама, увученим и уграђеним столовима.

Висина свих конструкција мора бити у складу са растом детета.


Неопходно је осигурати да све оловке у абразивним и увлачивим елементима испуњавају раст, а висококвалитетне арматуре олакшавају њихово кориштење. То ће помоћи да се беба едуцира за самосталност и повећа њихове способности.

Потребно је предвидети повећање броја ствари и уклопити их у заливе, полице за књиге и полице за играчке, чији је број превишеће се повећати. Доказане плитке кутије постају мјесто складиштења прибора, материјала за креативност и других потребних ситница.

За ученике

Већина реконструкција и поправки просторија настаје када се дијете пресели из вртића у школу. То ће вам помоћи да се носите са све већим одговорностима правилно организованог простора.

У зависности од модела, зид може да садржи стол за писање, компјутерски сто са местом за инсталирање системске јединице или нише за уградњу опреме. Вез може бити уграђен или инсталиран у ниши.


Полице треба да буду распоређене тако да је у сваком тренутку прикладно пронаћи праву ставку. Изглед намештаја и околне позадине не би требало да одвлаче пажњу од образовног процеса.

У овом узрасту, мишљење дјетета као главног корисника намјештаја мора бити узето у обзир. Правилно одабран прелепи и удобни намештај ствара позитивно расположење за учење и помоћи ће да се привуче дисциплина јуниорског школарца.


фор теенс

Ако говоримо о раздвајању простора у соби тинејџера, онда, поред радних и спаваћих места, треба му нека врста дневне собе. Зид намјештаја овдје ће дјеловати као граничник између главне зоне, коју ће прихватити пријатељи и рођаци и зона намијењена само власнику.

Угаони, Г-обликовани и П-обликовани зидови ће се успјешно носити с тим. Штавише, елемент који се везује уз зид и одвојени део може бити каоправоугаони и трапезоидни. Закривљене фасаде могу да додају изглед овакве естетске и модерне слушалице.

Да би се олакшала таква партиција, можете користити партицију мање дубине, додати отворене попречне полице, или чак уградити акваријум или ТВ.Скитови или заокруживање на пролазу из једног дијела просторије у други, учинит ће да се кретање на њему осјећа угодније. Двосмерни приступ садржају модула за партиционисање ће вам помоћи да ефикасније користите простор и уштедите време.

Један од најпопуларнијих избора које тинејџери бирају јесте да преместе простор за спавање на врх зида. Доњи део таквог комада намештаја може да заузме велики радни простор са инсталираним рачунаром и место за писање радова.


За различиту децу

У дизајнирању модерних дјечјих соба потребно је удаљити се од типичне подјеле рјешења боја за строго дјечака и дјевојчицу. Све врсте нијанси плаве, зелене, љубичасте умирују нервни систем, док ће нијансе црвене и наранџасте бити још један разлог за несташну бебу.

Ако вашој беби није потребна терапија бојама, слободно користите неутралне боје и нијансе (беж, кафа, млеко, бресква, браон). Извуци се из интереса детета. Метод штампања фотографија ће омогућити украшавање фасада јунацима из цртаних филмова, филмова, књига. Ако дете воли превоз или лептире, предајте га њемузадовољство их види поред себе.


Разлике у избору зидова намјештаја за дјецу различитог пола могу послужити само за то да у случају дјечака, с обзиром на њихове активније игре, треба узети у обзир поузданост монтаже слушалица и зидне монтаже (ако су потребне).

У случају девојака, могуће је допустити више декоративних елемената у облику софистицираних ручки, решетки или употребом различитих врста стакла, сјајних сјајних површина и једноставно присуство великог броја отворених полица на којима можете уредити тако слатке ствари од срца .Ако су дјеца два или више, она су различитог пола и доби, онда се могу користити двије методе подјеле:

 • Попречна (или уздужна, ако је просторија широка) - у таквој просторији са довољним осветљењем зид може бити варијанта преграде.
 • Дијагонала - долази за мале станове, гдје појединачна зона постаје кут, а средина се користи као генерал.

Намјештај, чак иу најпространијој просторији куће, када је подијељен, требао би бити функционалан, заузети мало простора, али истовремено бити мост и задовољити све потребе људи који у њему живе. Дјечји зидови - најповољнији у свим аспектима рјешења наведених проблема.

Овај видео ће вам дати још више идеја за успјешан дизајн.