Завршава пећницу са сухозидом

Гипсани картон - популаран материјал у грађевинској сфери, кроз који се стварају јединствене конструкције на свим површинама. Могу се носити са строповима, зидовима и вратима свих просторија. Како везати круте сухе зидове? Да ли је ово прави посао? Хоће ли изгорети? Само стварне чињенице.

Да ли је могуће сушити пећницу са сухозидом?

Суочавање с пећи (радна цигла или жељезо) неће успјети, јер се структура самог материјала поквари под утјецајем високих температура. Састоји се од слоја гипса који окружује картон са обе стране. Ако обрађујете материјал пећи и поплавите га, картон ће горити и тињати.

Напомена!Питање је да ли је гипсана плоча уз пећ, одговор тачан. Интензитет овог процеса зависи од тога колико је грубо изгарано. Такође је важно одржавати безбедну удаљеност од бунара.

Након сухозидног слоја уз цијев вуне почиње испаравање воде из гипса. Ствара пукотине и постепено пада под утицајем топлоте. Као резултат, омотач пада. Коначни вијек трајања - од неколико дана до 1 мјесец (ако пећ редовито гори).

Гипсане плоче: материјали, радни процес

Како сушити суву пећ? Одговор на ово питање зависи од два главна фактора:

 • Материјал шиљака (гвожђе или опека)
 • Карактеристике употребе (за декоративне сврхе или за рад)

Колика је удаљеност од бунара до сухозида? Димензије слојаразликује се од директног именовања. Минимална удаљеност је 30 цм, а бунар (димњак) треба редовно чистити.

пећ гвожђа

Ако се цев користи редовно, неопходно је између материјала и површине закључити минералну базалтну вуну. Као резултат, пећ ће постати нефункционална.

За декоративне облоге варијанте су шире, јер је бунар у нерадном стању. Почетна фаза рада - скидање гвожђа и третман са антикорозивном заштитом. За причвршћивање материјала, користите "течне нокте" и вијке за метал (предрадне рупе испод њих).

цигла пећница

Могуће је покрити не-радну групу помоћу посебног љепила (Перфиликс ће бити најбољи). Како правилно радити?

 1. Очистите површину и подручје у близини старе жбуке;
 2. Наносимо темељни премаз за дубоко продирање;
 3. Љепљиви мед и наноси се само на материјал.

Суви зид није најбоље рјешење за радну пећ, јер је топлина у овој ситуацији много гора. Ако је ово једина опција, боље је одабрати топлински отпоран (отпоран на топлоту). Карактеристична је ружичаста нијанса. Љепило за такве радове треба мијењати и на Церезит СМ117. Еластична је и може издржати високе температуре (често загријавање и хлађење неће оштетити).

Напомена!За плочице можете купити и специјално лепило отпорно на топлоту. Значајка је брз ефекат, тако да је тешко радити.

Пре него што се окренете према површини треба да се премазује (употребаза те сврхе Церезит ЦТ 17). Може ли сушење гипсаних плоча? За декоративно грубо, сваки материјал је погодан, а за активан - само ватроотпоран. Такође, за раднике је важна удаљеност од базалтне вате (не гори, али смањује топлотну проводљивост). Размак од зида мора бити најмање 30 мм. Бунар се може додатно осигурати.

Алтернативне методе обраде

Опција за облагање је филц, претходно намочен глином. Одозго је потребно причврстити лим за топлинску заштиту. Модеран широк асортиман омогућава преузимање и друге варијанте:

 • Длака с равним шкриљцем, украшена узорцима
 • Гипс и избељивач
 • стави плочицу

За помос! Испред пећи могу бити камен, вермикулит, талоклорит или теракота.

Могу ли да будем прекривен сувим гипсаним плочама? Он ће изгорети, смањити топлотну снагу и временом једноставно полетјети. Алтернатива - специјална ватростална глина (или трговац). Готова површина се може даље обнављати керамичким гранитом.

Како скувати гипсани малтер за обраду пећи од цигле:

 1. Додати глину у воду (1: 3).
 2. Сачекајте док се потпуно не отопи и добро промијешајте.
 3. Пренесите раствор у други контејнер.
 4. Након одбране, додати фини песак (1 дио глине на 3 песка).

Могу ли испећи суву гипсану плочу? У чистом облику погодан је само за декоративне пећи, ау радној груби се може спалити. Популарна алтернатива - цигла или цријеп. Удаљеност измеђуповршина и материјал треба да буду у просеку 1-2 цм