Замиокулкас: репродукција код куће

Када први пут видите замиокулкас, чини се да је то вештачка биљка, тако да је уредна и сјајна, као из пластике. Изгледа веома лепо. Међутим, људи се питају зашто је тако једноставна биљка без цвијећа тако скупа. Обично се уклањају сва питања о цијени, када цвјећар научи колико времена је потребно да би се добила велика копија.

Опис постројења Замиокулкас

Замиокулкас је украсна биљка. Има усправне и тврде лишће прекривене воштаним цветањем. Имају карактеристичан сјај, који се налази на дебелом стаблу. У калдрми су сакупљени веома мали, потпуно невидљиви цветови.

Замиокулкас има велики подземни булевар. Ако се обезбеде неопходни услови, замена код куће може нарасти до једног метра дужине, осим нискоквалитетне сорте, може достићи највише 45 - 55 центиметара. Када узгајате замену, морате знати да припада отровном, па приликом пресађивања или размножавања културе, ставите рукавице за безбедност, а такође упозорите децу и животиње.

Како умножити замиокулкас са резницама

Компликовани лист - грана супституента не може се у потпуности користити за репродукцију и исећи на мале петељке. Пропагирање полигона може бити пуно затвореног цвијећа, а суб-дијалект није изузетак. Резнице се суше два дана, а затим се саде у мешавину листа и песка.Па, ако су петељке укорењене иу импровизованим тепличкама, као и плоче. У овом случају је пожељнодва пута дневно пола сата да се уклони тегла, коју су покривени тако да су резнице непропусне за ваздух. Па реагује замиокулкас на стимулансе укорјењивања.

Репродукција мета-октоклаза са гомољем

Замиокулкас пресадити у пространије лонац отприлике сваке двије године, боље је планирати га у прољеће. Када се трансплантира (успут, биљка се саветује да не пресађује, али да прође кроз њу, прво је стави у нови лонац, а затим попуни слободан простор са земљом), може се поделити на неколико делова, пажљиво посматрајући да сваки од њих има бубрег. Ако посадите део гомоља - "заплет" - без бубрега, онда то највероватније неће преживети. Умножавање поделом кртола могуће је само великим, одраслим биљкама.

Репродукција субопела дељењем грма

Гомољ расте и дели себе. На редовној трансплантацији одрасле биљке пажљиво проучите фигуративни ризом гомоља. Ако га можете тачно поделити тако да на сваком делу постоји бар једна тачка раста - поделите.

Након одвајања оштећења на гомољу, боље је сушити неколико сати, посути угљеном и тек онда посадити у лонце. Целу луковицу није потребно резати, могуће је уништити биљку.

Али подела није најпогоднији начин репродукције супституције. Сачекајте док грм не израсте дуго. Ова биљка може бити укоријењена као лист и његови дијелови.

Репродукција субопцалцасе у води

Коријен може бити у води или у мјешавини тресета и пијеска (3: 1), који се може замијенити перлитом или вермикулитом. Ако заслетите, користите универзално тло, а затим га претходно стерилизирајте (пролијте раствором мангана или пржите у рерни на температури од + 200 ° Ц 15-20 минута) и додајте му руптуру (велики песак, мали глине, перлит). Од одабраних биљака са оштрим ножем исећи листове са петељкама. Резови су умочени у корен или хетероаукин. Посуде су напуњене припремљеном земљом са обавезном дренажом мале глине.

Репродукција замене култивације семеном

\ т

Немојте очекивати да ћете наћи сјемење - они једноставно не постоје, јер биљка цвјета врло ријетко и без њих (можда у Африци јесу, али мало је вјеројатно).

Сјеме сјеме у посуду са земљом за љубичице или кактусе са размаком између њих - 2-3 цм. Тло треба бити влажно, не мокро.

Покријте филмом и отворите га једном дневно.

Пратите влагу на површини земље, не дозволите појаву суве коре, навлажите је водом из пиштоља за прскање.

Печатите када се појаве прва два праве лишће (расту након котиледона).

Лестве ће морати дуго чекати, не мање од два мјесеца. У почетку, биљка мора да формира гомољу, из које ће потом проклијати изданак.

Карактеристике репродукције и култивације мета-окулаца

Који год начин култивације изабрали, земљиште је потребно за субовцулцус специал - за сукуленте, земља је погодна, на пример, за љубичице или палме. Биће добро узгајати замиокулке и универзално лагано земљиште. Периодичнопотребно је "окупати" биљку, брисати меку влажну крпу лишћа или је прскати. Ако прскање, онда нужно покрити тло у лонцу с полиетиленом, уљану крпу, не допуштајући вишак влаге у тлу.

Једном годишње, одрасло дрво треба да се трансплантира у већи лонац. Учините то пажљиво, не разбијајући гомоље и пребацујући све подлоге земљане подлоге, са биљком на новом мјесту не заливајте око 3-4 дана.

Ево основних правила како да се разреди и брине о замиокулкас. Нема посебног потешкоћа у развоју цвијета. Главна ствар су праве акције и стрпљење, али онда ће живахни "новчани талисман" задовољити свој сјај. И, сасвим је могуће, дрво долара ће оправдати своје име за свих сто посто!

Свјежи чланци о врту и граду

Брига за замјенске услове код куће

У народу, прелепа непретенциозна биљка успела је да смисли неколико имена: долар, новац и женску срећу. Неки га сматрају цветом целибата. У природном окружењу декоративно-лиснат цвијет расте у увјетима сувог времена под врелим сунцем, па је у нашим географским ширинама биљка посебно угодна. Брига о доларском стаблу код куће је веома једноставна, али је треба расти и расти.

Домаћи цвијет се не боји промаја и опрашта заборављивост у наводњавању, али треба добро освјетљење. Биљка воли дифузно меко светло тако да листови не добију опекотине од сунца. Нега главеСуботицкасс је 2-3 недеље адаптације након куповине, а онда можете већ направити трансплантацију. Животни вијек зимзелене биљке је од 5 до 10 година. За то време цвет расте на 1 метар. Треба запамтити да је Замиоцулцас замиифолиа (научно име) биљка отровна, па је постављање дјеце за унутрашњу декорацију недоступно дјеци.